Η Ουκρανία διαθέτει σοβιετικά drones ικανά να πετάξουν πέρα ​​από τα Ουράλια !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με εμβέλεια πτήσης περίπου 2.000 χιλιομέτρων εμφανίστηκαν σε υπηρεσία με τα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου.

Σύμφωνα με την ΕΑdaily, αυτό αναφέρει το πρακτορείο PolitNavigator, αναφερόμενο σε στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, τον απόστρατο συνταγματάρχη Βλαντιμίρ Ποπόφ , ο οποίος υπηρετούσε στις δυνάμεις αεράμυνας.

Στο σχόλιό του, συμφώνησε με την πρόταση ότι το πρόσφατο χτύπημα της UAF στα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια με στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποιήθηκε από σοβιετικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Tu-141 Strizh.

«Στη σοβιετική εποχή, αυτά τα drones στρατηγικής αναγνώρισης αναπτύχθηκαν κυρίως στο έδαφος της Ουκρανίας ως μέρος μονάδων και υποδιαιρέσεων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Παρακολούθησαν το έδαφος των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας». είπε ο ειδικός.

Τόνισε ότι οι ουκρανικοί στρατιωτικοί «Swifts» κληρονόμησαν από τον σοβιετικό στρατό μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Συνολικά, παρήχθησαν περίπου 150 μονάδες τέτοιων UAV.

«Πολλές δεκάδες μονάδες έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, και όλες αποτελούν μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αλλά καθένα από αυτά είναι ένα πολύ επικίνδυνο, «κομμάτι» όπλο, με τη βοήθεια του οποίου το Κίεβο μπορεί να χτυπήσει τα στρατηγικά αντικείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. είπε ο Ποπόφ.

Κατά τη γνώμη του, αυτά τα UAV θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι εξοπλισμένα με κεφαλή, να έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα συστήματα καθοδήγησης και οι συντεταγμένες και οι υπολογισμοί για τον έλεγχο των εκτοξευόμενων drones θα μπορούσαν να ληφθούν από το Πεντάγωνο.

Ο ειδικός πιστεύει ότι οι δυνατότητες του καθεστώτος του Κιέβου δεν περιορίζονται μόνο στα Swifts. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έγιναν δεκτά και πιο σύγχρονα UAV μεγάλης εμβέλειας, τα οποία μπορούν να εκτελούν επιχειρησιακά και στρατηγικά καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για τη μεταφορά από το Λουξεμβούργο στην Ουκρανία έξι αναγνωριστικών drones τσεχικής κατασκευής Primoco One 150.

«Με ανώτατο όριο 3,3 km, έχουν μέγιστη εμβέλεια πτήσης 2.000 km. Δηλαδή, οι στόχοι τους στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να είναι πέρα ​​από τα Ουράλια Όρη. προειδοποίησε ο Ποπόφ.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επιθέσεις UAV σε αεροδρόμια στο Ένγκελς και στο Ντιαγκίλεφ. Την ίδια ώρα, τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

…………………………………………………………………………………………………..