Β. Πούτιν: “Οι Ολύμπιοι Θεοί εξακολουθούν να ζουν στον Όλυμπο, σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις” !! (vid)

News ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ένας, ίσως, από τους λόγους που ο αλλογενής Μητσοτάκης διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας” , μαζί με τον Ζελένσκι και όλη την φάρα τους !!

……………

Β. Πούτιν: «Οι Έλληνες ο αυτόχθων πληθυσμός στην Κριμαία – Ήταν εκεί πολύ πριν από όλους μας»

Οι Ρώσοι δίνουν στην Κριμαία την αρχαία ελληνική ονομασία Ταυρίδα

Σχετικό για σύγκριση … Η Ουκρανία «εξαφάνισε» την ελληνική γηγενή μειονότητα, με νόμο του Ζελένσκι το καλοκαίρι του 2021 !

…………………….

Επειδή οι Ρώσσοι γνωρίζουν !! ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ: ΕΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δνείπερος και παραπόταμοι

Κατά την αρχαιότητα ο Δνείπερος ήταν γνωστός με την ονομασία Βορυσθένης και αναφέρεται από τον Ηρόδοτο ήδη από τον 5ο αιώνα π.x.x. Χρησιμοποιήθηκε ήδη από νωρίς ως υδάτινη οδός (κάτι σαν τους σημερινούς εναέριους χώρους) και ο Δνείπερος συνδέεται στενά με την ιστορία των ΕΛΛΗΝΩΝ -που του έδωσαν αυτό το όνομα σε ανάμνηση των πατρώων Θεών: ΒΟΡΕΑΣ+ΣΘΕΝΟΣ και καθώς τα παιδιά του Βορέα Κάλαϊς(*) και Ζήτης(*) είχαν πάρει μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία ως Αργοναύτες-, εγκαταστάθηκαν κατά μήκος του ποταμού και των παραποτάμων του – Πρίπιατ, Δεσνά, και του Ρως (Рось)

Στην αρχαιότητα ο κάτω Δνείπερος (ΒΟΡΥΣΘΕΝΗΣ) και η βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας  υπήρξε αποικία των Ελλήνων, οι ΕΛΛΗΝΕΣ κάτοικοι του ΡΩΣ, παραπόταμου του Βορυσθένη, έδωσαν στον εαυτό τους την ονομασία ΡΩΣΣΚΙΕ -русские- που σημαίνει κάτοικος του ΡΩΣ. Ονομαστική ΡΩΣ, γενική (του) *ΡΩΣΣ για αυτό και με δυο Σ (C). Το C

Το όνομα «Ρώς» στα ελληνικά σημαίνει «δύναμη,» «ορμή,» «πολεμικός στρατός» και «γρήγορες τακτικές.» και προέρχεται από το ελληνικό ρήμα: 1) ρούμαι που σημαίνει «κινούμε με ταχύτητα ή με βία, εκτινάσσω, ορμώ σε κάτι, ιδιαίτερα σε πολεμιστές.» Το κοντινότερο λατινικό ισοδύναμο ρήμα είναι ruo, που συνδέεται με το ελληνικό Ρέω που σημαίνει «να ρεύσει, να τρέξει, να επιταχύνει.»

Κατά μία άλλη εκδοχή, το  «Ρώς» επίσης προέρχεται από το ελληνικό παθητικό ρήμα: 2) ρώννυμι που σημαίνει «ενισχύω, κάνω κάποιον ισχυρό και δυνατό» και «βάζω εμπρός τη δύναμη, έχω δύναμη.
………….
Κάλαϊς(*) και Ζήτης(*) : Μια αναδρομή σε ένα γεγονός που εξιστορείται στην Ελληνική Μυθιστορία …
Τα αδέλφια, ο Ζήτης και ο Κάλαϊς διέσχιζαν με μεγάλες ταχύτητες τους αιθέρες, καθώς ήταν κι αυτοί φτερωτοί όπως και ο πατέρας τους ο Βορέας !! Εδώ επιβάλλεται να τονίσουμε το γεγονός της καταδίωξης που έκαναν ο Ζήτης και ο Κάλαϊς στις ιπτάμενες Άρπυιες, κατά την οποία, με υπεριλιγγιώδη ταχύτητα, τα αδέλφια τις κυνήγησαν, ενώ αυτές είχαν πάρει μια κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά και όταν αυτές έφτασαν στο Ιόνιο Πέλαγος πάνω από δύο νησάκια νότια της Ζακύνθου, σταμάτησαν για κλάσματα του δευτερολέπτου και αφού πήραν στροφή προς τον Νότο κατέφθασαν στην Κρήτη όπου κρύφτηκαν σε ένα σπήλαιο !!

Η επιβεβαίωση του ιστορικού γεγονότος που αναφέρεται στην προγονική ελληνική Μυθιστορία, είναι οι ονομασίες των νησιών !!! Στροφάδες” , διότι εκεί πήραν στροφή οι Άρπυιες Σταμφάνη” το μεγάλο νησί, διότι σταμάτησαν και φάνηκαν !! Αλλά η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι το όνομα Άρπυια” που έχει το μικρό νησί !!

………………………………………………………………………………..