Η Ρωσσία δημιουργεί έναν «σκιώδη στόλο» δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά του πετρελαίου της

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ρωσία δημιουργεί έναν «σκιώδη στόλο» δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά του πετρελαίου της – Financial Times

Στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων, η Ρωσική Ομοσπονδία αγόρασε περισσότερα από εκατό δεξαμενόπλοια στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων για τη μεταφορά πετρελαίου που παράγεται στο έδαφός της, μεταδίδει η ΕΑdaily

Αυτό ανέφεραν οι Financial Times , επικαλούμενοι μεσίτες που ερωτήθηκαν. Σημειώνεται ότι η Μόσχα φέρεται να αγόραζε πλοία τόσο άμεσα όσο και μέσω μεσαζόντων.

Σύμφωνα με μεσίτες, μεταξύ των πρακτορείων είναι η Braemar και η Rystad, με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία σχηματίζει έναν «σκιερό» στόλο δεξαμενόπλοιων για να εξασφαλίσει τη μεταφορά του πετρελαίου της.

Ως απόδειξη των υποθέσεων τους, το πρακτορείο επικαλείται ένα σχόλιο του Anup Singh , ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος έρευνας δεξαμενόπλοιων στο Braemar.

 

«Πρόκειται για αγοραστές με τους οποίους εμείς, ως μακροπρόθεσμοι μεσίτες, δεν είμαστε εξοικειωμένοι. Είμαστε σίγουροι ότι η πλειονότητα αυτών των πλοίων προορίζονται για τη Ρωσία». αυτός είπε.

Διευκρινίζεται ότι τα τάνκερ φέρεται να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Τουρκία.

Όπως ανέφερε η EADaily , σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος ναύλωσης πλοίων για την προμήθεια ρωσικού πετρελαίου έχει αρχίσει να αυξάνεται απότομα καθώς οι ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων αρνούνται να αποστείλουν λόγω αυξημένων κινδύνων ενόψει των κυρώσεων της Ε.Ε. στις 5 Δεκεμβρίου.

Έτσι, οι τιμές για την παράδοση ρωσικού πετρελαίου από τα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας στην Ινδία ενδέχεται να φτάσουν τα 20 δολάρια το βαρέλι. Αυτό είναι μιάμιση φορά πιο ακριβό από πριν.

……………………………………………………………………………………………….