Γιατί οι Ρότσιλντ προσπαθούν να αποτρέψουν τη στέψη του Καρόλου Γ’

News Politics ΑΡΘΡΑ

Άρθρο του Vladimir Prokhvatilov, Ανώτερου Ερευνητή της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών της Ρωσσίας.

Η αμερικανική ταμπλόιντ Globe Magazine δημοσίευσε ένα σκανδαλώδες άρθρο που ισχυριζόταν ότι η βρετανική αντικατασκοπεία MI6 υπέβαλε εκτενή φάκελο στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, υποδεικνύοντας αντισυμβατικά χόμπι του βασιλιά Κάρολου Γ’, που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη στέψη του, προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2023.

«Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί και να αφήσει τον θρόνο στον γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ», αναφέρει η δημοσίευση, η οποία κυκλοφόρησε ευρέως από τον κίτρινο Τύπο.

Λίγοι άνθρωποι πιστεύουν στις σημειώσεις των ταμπλόιντ, αλλά μόλις πρόσφατα η αξιοσέβαστη The Washington Post δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο Ο βασιλιάς και ο σύζυγός του: Η γκέι ιστορία των βρετανικών βασιλιάδων” – “Ο βασιλιάς και ο σύζυγός του: μια γκέι ιστορία των βρετανών βασιλιάδων”.

Το ταμπλόιντ Globe Magazine ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Hudson Group, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με το παγκόσμιο οικονομικό τέρας Goldman Sachs, όπου ο σημερινός Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak εργάστηκε ως αναλυτής το 2001-2004. Παντρεμένος, όπως γνωρίζετε, με την κόρη του Ινδού δισεκατομμυριούχου Narayana Murthy, ιδιοκτήτη της Infosys Corporation, μεταξύ των μετόχων της οποίας είναι τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο BlackRock και Vanguard.

Είτε οι προσωπικές προτιμήσεις του περιοδικού Globe για τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ είναι ακριβείς είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκοπός της δημοσίευσης είναι να συμβιβάσει τον Βρετανό μονάρχη και ενδεχομένως να τον αναγκάσει να παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Το ερώτημα είναι γιατί;

Τα τελευταία χρόνια, τα βρετανικά ταμπλόιντ ισχυρίστηκαν ότι η βασίλισσα έχει κουραστεί από τα σκάνδαλα στα οποία την έσυραν ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και σκοπεύει να κάνει διάδοχό της τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Αλλά το φθινόπωρο του 2018, η βασίλισσα άλλαξε γνώμη: όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror , «Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ Β’ σχεδιάζει να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας στον μεγαλύτερο γιο της Πρίγκιπα Κάρολο σε τρία χρόνια. Η βασίλισσα σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 95 ετών, κάνοντας αντιβασιλέα τον μεγαλύτερο γιο της», έγραψε η δημοσίευση, αναφέροντας επίσης ότι ο Κάρολος άρχισε να λαμβάνει αντίγραφα όλων των εγγράφων με τα οποία εργαζόταν η μητέρα του. Η ίδια η Ελισάβετ, όπως σημείωσε η εφημερίδα, ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει διαταραχές στο έργο του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση πρόωρου θανάτου ή ασθένειάς της.

Η δημοσίευση  της Daily Mirror είναι αξιόπιστη καθώς  ήταν η προεπισκόπηση του επερχόμενου βιβλίου του βασιλικού ανταποκριτή Robert Jobson  , Charles at 70: Thoughts, Hopes And Dreams  .

Φωτογραφία: Victoria Jones/AP/TASS

Ο λόγος για αυτή τη στροφή είναι, γράφει η εφημερίδα, ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει έρθει πολύ κοντά στους οικονομικούς μεγιστάνες του Σίτι του Λονδίνου. Το 2005, ο William ολοκλήρωσε πρακτική άσκηση σε τράπεζες του Λονδίνου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της πρακτικής του στη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα HSBC Holdings Plc. Εκτός από την HSBC, μεγάλες τράπεζες όπως η Merrill Lynch, η JP Morgan Cazenove, η NM Rothschild και άλλες διεκδίκησαν την τιμή να αποκτήσουν την πρακτική του διαδόχου του αγγλικού θρόνου. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέλεξε την HSBC και συνέχισε να διατηρεί επαφή με αυτή τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο.

Μειοψηφικοί μέτοχοι της HSBC (με δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή του διοικητικού συμβουλίου) είναι τα μεγαλύτερα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου BlackRock και Vanguard (που συνδέονται με την εταιρεία του πεθερού του Rishi Sunak), υποστηρίζοντας την παγκόσμια πολιτική η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία έχει έρθει σε σύγκρουση με την πορεία των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ εδώ και αρκετό καιρό. Αυτός, πιθανότατα, ήταν και ο λόγος που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της γιαγιάς του.

Αλλά τώρα η γιαγιά έχει φύγει και τα οικονομικά τέρατα, προφανώς, προσπαθούν να αλλάξουν την ευθυγράμμιση.

Στην περίπτωση του σκανδαλώδους δημοσιεύματος που απαξιώνει τον γιο της Ελισάβετ, τον βασιλιά Κάρολο Γ’, οι δικαιούχοι του σκανδάλου είναι σαφώς ορατοί, κατά τη γνώμη μου.

Αυτό είναι το Σίτι του Λονδίνου, όπου κυριαρχούν οι Ρότσιλντ, των οποίων τα συμφέροντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα συμφέροντα της Goldman Sachs, της οποίας ο υποψήφιος έγινε σήμερα πρωθυπουργός της Βρετανίας. Και με τα συμφέροντα της BlackRock και της Vanguard, που επένδυσαν στην επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων του πεθερού του Sunak.

Να θυμίσω ότι με την παραίτηση του Σουνάκ από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών στις 5 Ιουλίου 2022 ξεκίνησε η κυβερνητική κρίση, η οποία έληξε με την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Οι υποστηρικτές του Μπόρις με δασύτριχα μαλλιά εξέφρασαν ευθέως τη δυσαρέσκειά τους, αποκαλώντας τον Ρίσι «φίδι» και «προδότη». Οι υπερσυντηρητικοί που συσπειρώθηκαν γύρω από τον Τζόνσον δεν έπιασαν τα σήματα συναγερμού που τους έστειλαν οι μεγαλόσωμοι του Σίτι του Λονδίνου, των οποίων η θέση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά το Brexit κλονίστηκε σαφώς. Ο Τζόνσον ήθελε να βγάλει την οικονομία από την κρίση μειώνοντας τους φόρους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Επιπλέον, οικονομικοί μεγιστάνες πρότειναν απλώς την αύξηση του δημόσιου χρέους και όχι την περικοπή του προϋπολογισμού και των φόρων. Ο Τζόνσον δεν τους άκουσε και απολύθηκε.

Η νέα πρωθυπουργός ήταν η Liz Truss, η οποία “μέσα στη ζέστη” μέσα σε λίγες μέρες, διέπραξε αυτό που μπορεί να ονομαστεί ο φόνος της λίρας στην Downing Street 10. Ο υπουργός Οικονομικών της, Kwasi Kwarteng , ανακοίνωσε ένα τόσο ισχυρό σύνολο λαϊκιστικές μεταρρυθμίσεις ότι η λίρα έπεσε έναντι του δολαρίου σε ιστορικό χαμηλό.

Ο Kwarteng υποσχέθηκε μείωση φόρων κατά 50 δισεκατομμύρια λιρών συν ένα πάγωμα της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 150 δισεκατομμύρια £, με το δημόσιο έλλειμμα να αυξάνεται αυτόματα κατά 10% του ΑΕΠ.

Η λίρα υποχώρησε στο 1,08 έναντι του δολαρίου και στη συνέχεια στο 1,035. Οι επενδυτές άρχισαν να κάνουν ντάμπινγκ σε κρατικά βραχυπρόθεσμα ομόλογα με πραγματικά κοσμικό ρυθμό. Η οργή στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν τόσο μεγάλη που η Τρους αναγκάστηκε να περιορίσει αμέσως το οικονομικό του πρόγραμμα, κάτι που δεν την έσωσε από μια ξαφνική παραίτηση.

Αντικαταστάθηκε από τον υποψήφιο της Goldman Sachs, Rishi Sunak, ο οποίος δεν ονειρευόταν ποτέ να καταπατήσει τη δύναμη και την ισχύ των παγκόσμιων χρηματοδότων. Οι κυβερνήσεις του Μπόρις Τζόνσον και της Λιζ Τρας οδήγησαν την πόλη σε σχεδόν κατάρρευση. Οι πρωτεύουσες έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, η παλάμη του πρωταθλήματος μετοχών πέρασε στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι εκείνοι που «άφησαν» τον Τζόνσον και τον Τρας, έχοντας βάλει τον άνθρωπό τους στην Ντάουνινγκ Στριτ, 10 ετών, αποφάσισαν ότι χρειάζονται επίσης ένα αποδεδειγμένο «πλαίσιο» στον βρετανικό θρόνο, ο οποίος, εξ ορισμού, είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος , καθισμένος στο θρόνο της γιαγιάς του, θα υπερασπιστεί με ζήλο τα συμφέροντα των φίλων του από την Πόλη.

Το παγκόσμιο Finintern έχει επίσης ως εφεδρικό τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος είχε συνομιλίες με την ηγεσία της Goldman Sachs και θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα αυτού του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων. Φήμες λένε ότι ο Κάρολος Γ’ δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα δεν θα περιοριστεί σε σκανδαλώδη άρθρα στα ταμπλόιντ για τις αντισυμβατικές προτιμήσεις του Βρετανού μονάρχη.

…………………………………………………………………………………………..