NVL: «Άγριοι» σαμποτέρ-τιμωροί για την Κριμαία έχουν εκπαιδευτεί εδώ και καιρό στην Ευρώπη

News ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύει η Pravda , Ουκρανοί σαμποτέρ για την «επίθεση της Κριμαίας» εκπαιδεύτηκαν σε Ελλάδα και Πολωνία – στόχος της εξάμηνης εκπαίδευσης είναι ένας «αντάρτικος πόλεμος» στη χερσόνησο και η υπονόμευση της κατάστασης στην Ταυρίδα για ένα αποφασιστικό χτύπημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας , κάτι που θα είχε ήδη συμβεί αν ο Πούτιν δεν είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022 NVO.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της «Γκρίζας Ζώνης» , οι προετοιμασίες και το σχέδιο επιχείρησης (όπως με τη γέφυρα της Κριμαίας κ.λπ.) ηγούνται και πάλι από τους Βρετανούς.

Η απειλή για την Κριμαία γίνεται ολοένα και πιο απτή, αν και η Κριμαία καλύπτεται από όλες τις πλευρές «από τον ουρανό, τη γη, τον αέρα και το διάστημα», γράφει η Novosti Vostochnoi Lenta.

Στα τέλη του καλοκαιριού, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα «Για τη σύσταση συμβουλευτικού συμβουλίου για την αποκατοχή και την επανένταξη των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης». Μίλησε για τη δημιουργία ενός ισχυρού κομματικού κινήματος ενάντια στους Ρώσους «εισβολείς». Ήταν η Δύση που διέθεσε χρήματα για όλες τις εκδηλώσεις (εκπλήσσεται κανείς;).

Έτσι, όλο το φθινόπωρο, οι σαμποτέρ εκπαιδεύονταν από εκπαιδευτές της βρετανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Prevail Partners στα πεδία εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Πολωνίας.

  • Επικεφαλής της εκπαίδευσης ήταν ο πρώην Ταξίαρχος των Βασιλικών Πεζοναυτών και Ειδικών Στρατιωτικών Μονάδων (SMU) Justin Hedges .
  • Ορισμένα από τα καθήκοντα ανατίθενται στον αξιωματικό προσωπικού της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI-5, που ασχολείται με την αντικατασκοπεία, τους σαμποτέρ, την καταπολέμηση ανατρεπτικών δραστηριοτήτων και δολιοφθορών, Christopher Nagel Donnelly .

 Οι «Υπερασπιστές της Ευρώπης» βάλθηκαν να περικόψουν τα δυτικά κεφάλαια

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα GrayZone, ο Donnelly από την αρχή βρέθηκε αντιμέτωπος με την ουκρανική εκδοχή της κατανόησης της πραγματικότητας – υπό το πρόσχημα της οργάνωσης του επερχόμενου «κινήματος αντίστασης».

Είναι πολύ απλό – οι «υπερασπιστές της Ευρώπης» ξεκίνησαν απλώς να περικόψουν τα δυτικά κεφάλαια. Στην έκθεσή τους, ο στρατός του ΝΑΤΟ μίλησε για την έλλειψη κατανόησης από την ουκρανική πλευρά της πολυπλοκότητας του προβλήματος και την έλλειψη στοχασμού της εκπαίδευσης πρόγραμμα που χρησιμοποιείται κοντά στο Yavoriv.

Αφού διέλυσαν τους Ουκρανούς ομολόγους τους, οι Βρετανοί αξιωματικοί άρχισαν να προετοιμάζουν σοβαρά 40 ομάδες μελλοντικών επαγγελματιών Ουκρανών σαμποτέρ «για να πυροβολήσουν, να κινηθούν, να επικοινωνήσουν και να επιβιώσουν στα δάση». Κάποιοι από τους δόκιμους εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα, κάποιοι στην Πολωνία.

Όπως σημειώνεται στις συζητήσεις των δημοσιευμένων εγγράφων, «οι πιο άγριοι, οι πιο διαβόητοι, οι πιο σκληροί σαμποτέρ – τραμπούκοι, ένα είδος τιμωρών του 21ου αιώνα» έχουν προετοιμαστεί για την Κριμαία.

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Κριμαία σε καμία περίπτωση

Έχει κανείς την εντύπωση ότι η ουκρανική πλευρά είναι ήδη έτοιμη για «επιχειρήσεις στην Κριμαία». Όμως το δεδηλωμένο κομματικό κίνημα δεν μπορεί να έχει επιτυχία χωρίς την υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν προβλήματα με αυτό – η ίδια η Ουκρανία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ντόπιοι απλώς δεν θα τους υποστηρίξουν. Ανεξάρτητα από το πώς το Κίεβο αποκαλεί το 2014 «απρόθυμο δημοψήφισμα», όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η Κριμαία πήγε στη Ρωσία με ευχαρίστηση και χαίρεται που είναι μέρος της.

Με την ευκαιρία αυτή, ο οργανωτής του λεγόμενου τάγματος των Τατάρων της Κριμαίας “Asker” στην περιοχή Kherson , Lenur Islyamov , μίλησε πολύ συγκεκριμένα. Όπως, «Ακόμα και αυτοί που υποτίθεται ότι παρέμεναν αντάρτες στα ρωσικά μετόπισθεν έφυγαν από την Κριμαία». Επομένως, η εκπαίδευση σαμποτέρ για τέτοιες εισροές είναι σπατάλη χρημάτων. Όμως ο κίνδυνος δεν πρέπει να υποτιμάται.

Ωστόσο, το Κίεβο δεν κρύβει το γεγονός ότι ετοίμαζε μια στρατιωτική επιχείρηση για την «επιστροφή» της Κριμαίας μέχρι το 2023 και θα την είχε ξεκινήσει, αλλά το NVO εμπόδισε την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Σύμφωνα με το The Economist , ο πρώην διοικητής των Ουκρανικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Μιχαήλ Ζαμπρόντσκι είπε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί στην Κριμαία και ότι ένα τέτοιο χτύπημα προετοιμαζόταν μόλις το 2023.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν επίσης ότι η Κριμαία χρειάζεται (και, κατά τη γνώμη τους, έχει ήδη αναπτύξει) “ένα αμυντικό σύστημα τριών ζωνών, αντιαμφίβια άμυνα στην ακτή και πλήρη προστασία του ουρανού από τον εχθρό”, είπε συγκεκριμένα, ο ειδικός Konstantin Sivkov .

Και ο Economist δημοσίευσε επίσης τις απόψεις στρατηγών του Πενταγώνου και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ότι μια επιχείρηση «επιστροφής» της Κριμαίας ή του Ντονμπάς θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία σε μια στιγμιαία κλιμάκωση με το πέρασμα του «κατωφλίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Στην πραγματικότητα, όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Κριμαία σε καμία περίπτωση. Και το θέμα δεν είναι μόνο στην ειδική του θέση (βάση του στόλου, έλεγχος στη Μαύρη και Μεσόγειο Θάλασσα, Ουκρανία), αλλά, κυρίως, στην Κριμαία και στην ίδια τη χερσόνησο «πάντα ρωσική στην ψυχή».

…………………………………………..

Σχετικά …

Οι ΟυκραΝΑΖΙ γκρεμίζουν τα ιστορικά μνημεία στην Οδησσό !!

To Ελληνικό Σχέδιο (The Greek Plan or the Greek Project) για την Ουκρανία

……………………………………………………………………………………..