Στη Φινλανδία επέβαλαν κυρώσεις ακόμα και σε Ρώσσους σκύλους !!

News ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσίδα Marina Andreyanova και ο Patrick στο Ελσίνκι. Εικονογράφηση: Marina Andreyanova. 

Ρατσιστικός παραλογισμός των “φιλόζωων” μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η αντιμετώπιση των σκύλων !! … “ούτε γαύγισμα στα ρώσσικα” , λες και οι σκύλοι γαυγίζουν διαφορετικά σε κάθε τόπο που γεννιούνται !! Η Ένωση Κυνολόγων της Φινλανδίας επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσσους σκύλους, σύμφωνα με το δημοσίευμα !!

Οι ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων που έφεραν από τη Ρωσία αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την εγγραφή των κατοικίδιων τους στην Ένωση Φινλανδών Κυνολόγων. Παράλληλα, από την επόμενη χρονιά, όλοι οι σκύλοι που ζουν στη Φινλανδία, ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησής τους, πρέπει να εγγράφονται στο μητρώο του Οργανισμού Ασφάλειας Τροφίμων, γράφει το yle.fi.

Η Marina Andreyanova , μια Ρωσίδα που ζει στο Ελσίνκι , είναι ιδιοκτήτρια ενός λευκού Pomeranian που πρόσφατα έγινε 1 έτους και 9 μηνών. Ο Πάτρικ γεννήθηκε στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, αλλά έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Φινλανδία, όπου μεταφέρθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Το καθαρόαιμο Spitz είχε ήδη εγγραφεί στη Ρωσική Κυνολογική Ομοσπονδία και τώρα η Μαρίνα ήθελε να του φτιάξει έγγραφα στη Φινλανδία.

«Ήθελα να εγγράψω τον Πάτρικ στη βάση δεδομένων της Φινλανδίας (Σύλλογος Κυνολόγων) ώστε να είναι δυνατή η ασφάλιση του, η συμμετοχή σε εκθέσεις σκύλων μαζί του και πιθανώς η αναπαραγωγή. Και επίσης για να καταστήσω τις πληροφορίες για αυτόν διαθέσιμες σε όλους στη βάση δεδομένων, “ – είπε στον φινλανδικό Τύπο ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Σύμφωνα με αυτήν, η Ένωση Κυνολόγων της Φινλανδίας διαβεβαίωσε προηγουμένως ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα με την εγγραφή του Πάτρικ – πρέπει να συμπληρώσετε τα έγγραφα και να φέρετε την αρχική εγγραφή από τη Ρωσία. Λόγω της διακοπείσας ταχυδρομικής επικοινωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τα έγγραφα του Πάτρικ έπρεπε να προωθηθούν μέσω γνωστών που πετούσαν στην Τουρκία. Όταν τον Νοέμβριο όλα τα χαρτιά ήταν στα χέρια της Μαρίνας, στράφηκε στο υποκατάστημα του κυνοκομείου στο Espoo, όπου την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Πάτρικ αρνήθηκε την εγγραφή.

«Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία. Στην αρχή μου είπαν ότι ο σκύλος “δεν ήταν εγγεγραμμένος στο σύστημα”. Ζήτησα να μου εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα που εμφανίζει το σύστημα κατά την εισαγωγή δεδομένων εγγραφής. μου αρνήθηκαν» είπε η Μαρίνα.

Το κορίτσι είπε ότι δεν ήξερε ακόμα τι θα έκανε στη συνέχεια. Σύμφωνα με την ίδια, θέλει χρόνο για να «χωνέψει» αυτό που συνέβη.

«Η όλη κατάσταση μοιάζει απίστευτα παράλογη και ταυτόχρονα πολύ προσβλητική. Είναι ένας σκύλος!” Η Μαρίνα είναι μπερδεμένη.

Η Φινλανδική Ένωση Κυνολόγων επιβεβαίωσε ότι πράγματι επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά των σκύλων από τη Ρωσία.

«Η καταγραφή των σκύλων που είχαν αρχικά καταχωρηθεί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχει ανασταλεί από τις 15 Μαρτίου 2022», δήλωσε ο Harri Lehkonen , πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης .

Η ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρει πάντως ότι «η απόφαση δημιούργησε μια σειρά από ερωτηματικά, καθώς πολλά σκυλιά φέρονται στη Φινλανδία, ειδικά από τη Ρωσία». Σύμφωνα με τον Lehkonen, μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, πολλές άλλες κυνολογικές ενώσεις σε διάφορες χώρες επέβαλαν παρόμοιες κυρώσεις. Για παράδειγμα, το βρετανικό The Kennel Club σταμάτησε επίσης να καταχωρεί σκύλους που έφερναν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Επιπλέον, το επόμενο έτος κάθε σκύλος στη Φινλανδία πρέπει να συμπεριληφθεί στο νέο μητρώο του Οργανισμού Ασφάλειας Τροφίμων. Ο Terhi Jaaskeläinen , Επικεφαλής Επιθεωρητής του Τμήματος Προστασίας και Ταυτοποίησης των Ζώων , είπε ότι το τμήμα τους δεν θα περιόριζε την εγγραφή στο μητρώο.

«Εάν ένας σκύλος μεταφερθεί σε μια χώρα για μόνιμη διαμονή, τα στοιχεία του πρέπει να καταχωρηθούν στο μητρώο τέσσερις εβδομάδες μετά την άφιξη, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Όλοι οι σκύλοι που εισάγονται στη Φινλανδία σε μόνιμη ή προσωρινή βάση για περισσότερο από τρεις μήνες πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του ιδιοκτήτη τους και τη χώρα καταγωγής του σκύλου.» είπε ο Αρχιεπιθεωρητής.

Σύμφωνα με αυτήν, ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει ηλεκτρονικά – σε περίπτωση που έχει φινλανδική ταυτότητα ή πρόσβαση σε ηλεκτρονική τραπεζική. Επιπλέον, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέσω της τακτικής φόρμας παροχής υπηρεσιών. Ο Jaaskeläinen προσθέτει επίσης ότι τα κατοικίδια πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στη Φινλανδία, ακόμη και αν έχουν τσιπαριστεί σε άλλη χώρα.

…………………………………………………………………………………………………