Reseau International: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να «απελευθερώσουν» την Ουκρανία, όπως έκαναν με το Αφγανιστάν !

News ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Όλγα Λεμπέντεβα Η μεταβαλλόμενη ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας και το τραγικό επεισόδιο στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί σηματοδοτούν ένα σημείο καμπής. Εάν οι Δυτικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι σύντομα θα νικήσουν τη Μόσχα, τότε οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει μυστικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Ετοιμάζονται να «απελευθερώσουν» την Ουκρανία, όπως έκαναν με το Αφγανιστάν . Και το ξύπνημα θα είναι βάναυσο.

Έτσι λέει ο αρθρογράφος της γαλλικής έκδοσης του Reseau International, Thierry Meyssan. Σας προσφέρουμε μια μετάφραση του άρθρου του «Ο Ζελένσκι παγιδευμένος στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον ».

Λόγοι για την εγκατάλειψη του έργου “Ουκρανία”

Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο, όλες οι κουβέντες ότι «οι Ρώσοι ηττήθηκαν», που ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη Χερσώνα, « δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα », επειδή «ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το Ντονμπάς και μέρος της Νοβορόσιας».

“Για πρώτη φορά, ένα φυσικό σύνορο, ο ποταμός Δνείπερος, σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ εδαφών που ελέγχονται από το Κίεβο και εδαφών που ελέγχονται από τη Μόσχα. Τώρα η Ρωσία είναι σε θέση να αντέξει”, σημειώνει ο Meysan.

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να «κρατά» χάρη στην «απεριόριστη βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους», αλλά τώρα, μετά τις εκλογές που έχασε η κυβέρνηση Μπάιντεν , «η υποστήριξη της Ουάσινγκτον θα είναι περιορισμένη». Καθώς και βοήθεια από την ΕΕ, της οποίας ο πληθυσμός «δεν κατανοεί την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, το κλείσιμο εργοστασίων και την αδυναμία σωστής θέρμανσης».

«Τέλος, σε ορισμένους κύκλους εξουσίας, αφού θαύμασαν τα επικοινωνιακά χαρίσματα του ηθοποιού Βλαντιμίρ Ζελένσκι , αρχίζουν να αμφιβάλλουν ότι η τύχη είναι με το μέρος του. Λένε ότι στους οκτώ μήνες του πολέμου έγινε δισεκατομμυριούχος. Η κατηγορία δεν είναι επαληθεύσιμη , αλλά το σκάνδαλο με τα έγγραφα της Πανδώρας* (2021) το καθιστά εύλογο. Είναι απαραίτητο να αιμορραγεί ώστε οι δωρεές να μην πάνε στην Ουκρανία, αλλά να εξαφανιστούν σε υπεράκτιες εταιρείες;» ρωτά ρητορικά ο Μεϊσάν.

Αποτυχία στο G20, όπως το βλέπουν οι Γάλλοι

Οι Αγγλοσάξονες (δηλαδή το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον) ήθελαν να μετατρέψουν τη G20 στο Μπαλί σε μια αντιρωσική σύνοδο κορυφής. Στην αρχή άσκησαν πιέσεις για τον αποκλεισμό της Μόσχας από τον Όμιλο, όπως έκαναν και στο G8. Αν όμως απουσίαζε η Ρωσία, δεν θα ερχόταν ούτε η Κίνα, ο κορυφαίος εξαγωγέας στον κόσμο.

Επιπλέον, ήταν ο Γάλλος Εμανουέλ Μακρόν που επιφορτίστηκε να πείσει άλλους καλεσμένους να υπογράψουν μια αιματηρή δήλωση κατά της Ρωσίας. Επί δύο ημέρες, τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων διαβεβαίωναν ότι το θέμα ήταν στο πορτοφόλι. Όμως, τελικά, η τελική δήλωση υπογράφηκε με μια τροπολογία που δεν αρέσει καθόλου στη Δύση: «Υπήρχαν άλλες απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις για την κατάσταση και τις κυρώσεις. Αναγνωρίζοντας ότι η G20 δεν είναι ένα φόρουμ για λύνοντας προβλήματα ασφάλειας, γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα ασφάλειας μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία».

Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά οι δυτικές χώρες δεν κατάφεραν να επιβάλουν την κοσμοθεωρία τους στον υπόλοιπο πλανήτη – η κυριαρχία τους τελείωσε, τώρα ο κόσμος είναι πολυπολικός.

Οι αρχές της Δύσης πρέπει να ένιωσαν το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Και ο Volodymyr Zelensky είδε για πρώτη φορά ότι οι νονοί του, οι απόλυτοι κύριοι του κόσμου, τον είχαν εγκαταλείψει χωρίς δισταγμό για να διατηρήσουν τη θέση τους για λίγο ακόμα.

Η Ουάσιγκτον θα διαπραγματευτεί με τη Μόσχα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα πράγματα δεν πάνε με το καλό τους. Και θα «συγχωνεύσουν» το ουκρανικό καθεστώς χωρίς δισταγμό.

Έχει ήδη ξεκινήσει η “συγχώνευση”:

  • Ο William Burns , διευθυντής της CIA, συναντήθηκε με τον Sergei Naryshkin , διευθυντή του SVR, στην Τουρκία.
  • Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είχε συνομιλίες με αρκετούς Ρώσους αξιωματούχους.

Και είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν αφορούσε την Ουκρανία, αφού η ουσία του προβλήματος δεν έχει να κάνει ούτε με αυτή τη χώρα ούτε με το ΝΑΤΟ.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά το χαστούκι της G20, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι μίλησε δημόσια κατά των χορηγών του στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, κατηγορώντας τη Ρωσία για εκτόξευση πυραύλου στην Πολωνία και στάθηκε στη θέση του όταν το Πεντάγωνο επεσήμανε ότι έκανε «λάθος».

Τι έπεται?Reseau International: Οι ΗΠΑ θα «συγχωνεύσουν» την Ουκρανία σύμφωνα με το αφγανικό σχέδιο

“Πιθανώς η θέση της Δύσης να αποδυναμωθεί. Η Ουκρανία έχει προειδοποιηθεί: τους επόμενους μήνες θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι μπορεί ήδη να σχεδιάζει τη διαφυγή του τώρα, γιατί οι προσβεβλημένοι συμπατριώτες του δεν θα τον συγχωρήσουν που τους εξαπάτησε”. ο αρθρογράφος της Reseau International συνοψίζει.

…………………..

* Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΤΙΣ Offshore ΣΤΑ Pandora-Papers !!!

…………………..

Σχετικά …

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. Αξίας $ 85 δισ στρατιωτικό εξοπλισμό εγκατέλειψαν οι ΗΠΑ στους Ταλιμπάν !!

………………………………………………………………….