AUKUS: το μυστικό σχέδιο των Αγγλοσαξώνων. Γιατί είναι εδώ η Ανταρκτική;

News ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση: discover24.ru 

Ένα άρθρο του Emil Boev στην ΕΑdaily  που αξίζει προσοχής …

 Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας τριμερούς αμυντικής συμμαχίας που ονομάζεται AUKUS. Το όνομα της συμμαχίας σχηματίζεται από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των πολιτειών – Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο τρία κράτη, μόνο οι Αγγλοσάξονες αποφάσισαν να «διασφαλίσουν την ασφάλεια και την άμυνα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού». Σε όλη την περιοχή του «Ινδο-Ειρηνικού», οι Αγγλοσάξονες αποφάσισαν να παρέχουν «άμυνα και ασφάλεια» από μόνοι τους, χωρίς να εμπλέξουν κανέναν -ακόμα και από τις χώρες του «πολιτισμένου κόσμου».

Ως αποφασιστικό στοιχείο της τριμερούς στάσης τους, οι Αγγλοσάξονες πήραν προκλητικά ισχυρά χρήματα από τη Γαλλία: η Αυστραλία έσκισε μια τεράστια σύμβαση που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικών υποβρυχίων – αποφάσισαν να τοποθετήσουν τη σύμβαση στις ΗΠΑ. Υπήρξε ένα τεράστιο σκάνδαλο και θόρυβος, αλλά στη συνέχεια όλα υποχώρησαν – ως δια μαγείας: το AUKUS εξαφανίστηκε από την ατζέντα της ενημέρωσης και δεν εμφανίστηκε ξανά. Και γενικά, οι Αγγλοσάξονες δεν ατού πλέον με την οικογενειακή τους ένωση και προσπαθούν να μην λάμπουν πια στον κόσμο με τις πράξεις τους. Εάν μια ομάδα ήσυχων ανθρώπων έχει σχηματιστεί σε μια εταιρεία, αυτό είναι πάντα για κάποιο λόγο, κάποιο μυστικό θα κρύβεται πάντα σε αυτό, κάποιο σοβαρό εγωιστικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, μετά από προσεκτική παρατήρηση, ορισμένες πινελιές στη συμπεριφορά των συμμάχων εξακολουθούν να είναι αισθητές. Για παράδειγμα, προσφέρουν όλες τις σημαντικές συναλλαγές μεταξύ τους και των αντισυμβαλλομένων τους να εκτελούνται όχι με συμβόλαια, αλλά μέσω ανταλλαγών. Αυτά τα ίδια τα χρηματιστήρια δεν λάμπουν ακόμη, αλλά η συμφωνία με τα υποβρύχια προκάλεσε απότομη αύξηση των μετοχών των εταιρειών εξόρυξης ουρανίου στα χρηματιστήρια της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Αύξηση του δολαρίου – δηλαδή, μέσα στην ένωσή τους, οι Αγγλοσάξονες σχηματίζουν τζίρο σε δολάρια. Αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να το θυμόμαστε.

Σημειώστε ότι πριν από την οικονομική κρίση του 2008, σχεδόν όλες οι λίγο πολύ μεγάλες διεθνείς συναλλαγές γίνονταν σε δύο χρηματιστήρια εμπορευμάτων – τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ του διεθνούς κύκλου εργασιών υδρογονανθράκων και μετάλλων. Μέσω του Λονδίνου, κατά κανόνα, συνήφθησαν συμβόλαια για την πώληση μετάλλων και μέσω της Νέας Υόρκης – για την πώληση υδρογονανθράκων. Αυτό κατέστησε δυνατό τον έλεγχο όλων σχεδόν των διεθνών συναλλαγών, καθώς και την επιβολή στους αντισυμβαλλομένους της λογιστικής μονάδας της Fed – το δολάριο.

Η κρίση του 2008 οδήγησε σε μια νέα τάση: όλο και περισσότερες συναλλαγές άρχισαν να πραγματοποιούνται μέσω περιφερειακών ανταλλαγών – Χονγκ Κονγκ, Σαγκάη, Τόκιο, Μανίλα, Ινδονησία, Ινδία, Ένωση Επιμελητηρίων της Τουρκίας και άλλα. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα χρηματιστήρια χρησιμοποιούσαν ένα καλάθι πέντε νομισμάτων – το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, το κινεζικό γιουάν, το γιεν και τη λίρα στερλίνα. Αν και το δολάριο παρέμεινε ο ηγέτης σε αυτή την πεντάδα, οι θέσεις του στο διεθνές εμπόριο απωθήθηκαν σημαντικά.

Από το 2015 έχει ξεκινήσει μια νέα τάση. Όλο και περισσότερο, οι συμβάσεις επισημοποιούνταν απευθείας με τη μορφή διμερών συμφωνιών. Οι συμμετέχοντες σε αυτές τις συμφωνίες επέλεξαν ανεξάρτητα τη λογιστική μονάδα. Ως εκ τούτου, τα εθνικά νομίσματα άρχισαν να κυριαρχούν στους διεθνείς διακανονισμούς. Αυτές οι αλλαγές στο διεθνές εμπόριο οδήγησαν στο γεγονός ότι οι Αγγλοσάξονες άρχισαν να χάνουν την οικονομική, οικονομική και μαζί τους πολιτική επιρροή.

Ιδιαίτερα επώδυνο γι’ αυτούς ήταν το γεγονός ότι οι χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου εμπορίου, άρχισαν να στρέφονται σε άμεσες συμφωνίες. Το να κρατήσουν αυτή την αγορά υπό τον έλεγχό τους για τους Αγγλοσάξονες είναι σαν επιλογή μεταξύ θανάτου και ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέλη της AUKUS έχουν επικεντρωθεί στην Ασία, και το ίδιο το μπλοκ είναι μια στρατιωτική επέκταση σε μια άλλη ένωση – τη Συνεργασία Trans-Pacific.

Η εταιρική σχέση Trans-Pacific είναι μια προτιμησιακή εμπορική συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, σκοπός της οποίας είναι η μείωση των δασμολογικών φραγμών, καθώς και η ρύθμιση των εσωτερικών κανόνων στις συμμετέχουσες χώρες. Η συμφωνία εταιρικής σχέσης υπογράφηκε το 2016 με την ενεργό συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά, σχεδιάστηκε να συμπεριληφθούν 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των κρατών. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, η Ουάσιγκτον άλλαξε θέση και κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από την ένωση. Μέχρι σήμερα, 11 χώρες παραμένουν στη συνεργασία: Αυστραλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Περού, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ.

Από τη φύση της, η Εταιρική Σχέση Trans-Pacific αποτελεί μια εικόνα καθρέφτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αρχικό στάδιο της συγκρότησής της. Η συγκρότηση της ΕΕ ξεκίνησε επίσης με τη μείωση των δασμολογικών φραγμών. Τα δύο μπλοκ ενώνονται από το γεγονός ότι περιέχουν χώρες – μαριονέτες των Πολιτειών και της Αγγλίας. Ταυτόχρονα, οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία παρέμειναν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εταιρικής σχέσης Trans-Pacific. Δημιούργησαν κανόνες για τις μαριονέτες τους, ενώ οι ίδιοι διατήρησαν την ανεξαρτησία τους από αυτούς τους κανόνες. Ως δόλωμα, στους συμμετέχοντες των δύο εμπορικών και οικονομικών ενώσεων προσφέρεται τώρα η αγγλοσαξονική αγορά ή μάλλον η αγορά του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. Υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση για τη σύνδεση σε αυτήν την αγορά: όλες οι συναλλαγές πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω ανταλλακτηρίων – πρώτα περιφερειακά και μετά Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Έτσι, το έργο AUKUS είναι ένας τρόπος για να επαναφέρει την Ασία στις αγορές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Προσθέτουμε ότι, όπως δείχνει η εμπειρία της ΕΕ, ένας σύνδεσμος σχηματίζεται πιο γρήγορα όταν δημιουργείται η εικόνα ενός εχθρού ή η ψευδαίσθησή του. Η Ρωσία χρησιμοποιείται ως απατηλός εχθρός για την ΕΕ. Ως εκ τούτου, η Κίνα θα πρέπει να γίνει μια τέτοια ιστορία τρόμου για τη Συνεργασία Trans-Pacific.

Για αρκετές δεκαετίες, οι Αγγλοσάξονες ήταν πιστοί στο πώς οι κινεζικές εταιρείες έχουν κατακτήσει επιθετικά αγορές σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, κοίταξαν εξίσου πιστά πώς το Πεκίνο συνόδευσε το έργο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού με διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν παρενέβησαν με τους Κινέζους. Τώρα, ξαφνικά, τέτοιες ενέργειες κηρύχθηκαν επέκταση.

Επιπλέον, οι Αγγλοσάξονες αποφάσισαν να ξανανοίξουν την παλιά σύγκρουση. Πρόκειται για το «θέμα της Ταϊβάν». Αυτή η σύγκρουση δημιουργήθηκε από τους Αγγλοσάξονες πριν από περισσότερα από 70 χρόνια και στη συνέχεια παγώθηκε για τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ταϊβάν ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στη δημιουργία του AUKUS και την υποστήριξε. Ταυτόχρονα, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Αυστραλία, που εξαρτώνται από τα κράτη, πρότειναν την ένταξη της Ταϊβάν στην Εταιρική Σχέση ΥπερΕιρηνικού. Είναι ενδιαφέρον ότι πριν από λίγες ημέρες, οι ίδιες αυτές χώρες μπλόκαραν ακριβώς την ίδια εφαρμογή από την Κίνα, κατηγορώντας την για «επιθετικές ενέργειες» κατά των συμμετεχόντων στη συνεργασία.

Ένας άλλος προβοκάτορας ήταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να χορηγηθεί στην Ταϊβάν καθεστώς παρατηρητή στον ΟΗΕ. Το θέμα αυτό σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου αναπόφευκτα θα προκύψει αντιπαράθεση.

Γιατί ξαφνικά ξεκινάμε με τόσο λεπτομερείς εξηγήσεις της τρέχουσας στιγμής; Και έτσι ώστε το σχέδιο που θα εκμεταλλευτούν οι αγγλοσάξονες εταίροι ήταν ξεκάθαρο: είδαν ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη που καλλιέργησαν επιμελώς από την εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ και του συστήματος Bretton Woods για τους αγαπημένους τους έγινε ξαφνικά χρηματοδότης για τον «ορκισμένο φίλο» τους – τη Ρωσία και μια premium αγορά για την ανταγωνιστική Κίνα. Η Ρωσία τροφοδότησε την Ευρώπη με ενέργεια, κερδίζοντας αξιοπρεπή χρήματα και αποκτώντας ορισμένες τεχνολογίες, ενώ η Κίνα είχε την ευκαιρία να διαφοροποιήσει την αγορά πωλήσεων για τα προϊόντα της.

Έτσι: οι Αγγλοσάξονες αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο με ολόκληρη την «περιοχή Ινδο-Ειρηνικού», όπως άρχισαν να αποκαλούν την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, για να διαγράψουν γενικά τον όρο «Ασία» από τη γεωπολιτική. Για την Κίνα, βρήκαν τη δική τους Ουκρανία – Ταϊβάν, και έβαλαν τη μεγαλύτερη συνολική οικονομία των χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σε δύο βελόνες ταυτόχρονα: το δολάριο μέσω των ανταλλαγών και τη βελόνα των μεταφορέων ενέργειας – πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη κολλήσει την Ευρώπη στο υγροποιημένο αέριο τους, τα Nord Streams έχουν ανατιναχτεί – τώρα οι Αμερικανοί αρμέγουν τους Ευρωπαίους και δεν τους τροφοδοτούν με ενέργεια σε αμοιβαία επωφελή βάση, όπως έκανε η Ρωσία.

Λοιπόν, πού θα πάρουν οι Αγγλοσάξονες τόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο – για ολόκληρη την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού;!

Και εδώ είναι μόνο το «σκυλί που ψαχουλεύτηκε». Βλέπεις, αγαπητέ αναγνώστη, η απάντηση βρίσκεται ήδη εν μέρει στη δήλωση των στόχων της AUKUS – «προστασία της ασφάλειας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού». Η ασφάλεια των διαδρομών μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης θέσης. Και οι Αγγλοσάξονες απλώς πήγαιναν να μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ήδη μεταφέρουν υγροποιημένο αέριο από την Αυστραλία – καλύπτουν παρεμπιπτόντως έως και το 30% (!) των αναγκών της Κίνας.

Όμως οι Αγγλοσάξονες βρήκαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο μαζί και σε ένα μέρος στην Ανταρκτική – σε τεράστιες ποσότητες. Ναι, ναι, οι Αγγλοσάξονες πρότειναν την «προστασία από την επέκταση της Κίνας» ως «επιχείρηση κάλυψης» με σκοπό τη δημιουργία του AUKUS, αλλά στην πραγματικότητα βρήκαν γιγάντια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανταρκτική – στον αυστραλιανό τομέα, στην την περιοχή της Θάλασσας Ρος. Ορισμένες πηγές πιστεύουν ότι μόνο αποδεδειγμένα αποθέματα στη Θάλασσα Ρος είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Για σύγκριση, τα αποθέματα της Ρωσίας σε αυτούς τους υδρογονάνθρακες ανέρχονται σε 74 δισεκατομμύρια βαρέλια και 33 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αντίστοιχα.

Πρέπει να υποθέσουμε ότι οι θησαυροί πρώτων υλών της Ανταρκτικής δεν περιορίζονται σε καμία περίπτωση σε έναν «κόμβο» αερίου της Θάλασσας Ρος. Και δεν υπάρχουν ούτε μία ούτε δύο τέτοιες φυσικές αποθήκες. Και τώρα σκεφτείτε τι πειρασμός είναι αυτός για όλη τη σύγχρονη ανθρωπότητα, η οποία βιώνει ολοένα και πιο σοβαρή έλλειψη πρώτων υλών, και κυρίως ενεργειακών πόρων!

Είναι λοιπόν περίεργο που, εν αναμονή ενός τόσο υπέροχου τζάκποτ, οι Αγγλοσάξονες λαμβάνουν έγκαιρα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος αυτής της πολλά υποσχόμενης λείας; Και ήδη δημιουργούν ένα ειδικό στρατιωτικό μπλοκ για την προστασία και την υπεράσπιση αυτού του μέγα-πόρου πρώτης ύλης.

Οι ενστάσεις ότι η Ανταρκτική, λένε, προστατεύεται από τέτοιες επιθέσεις με διεθνείς συνθήκες, στο πλαίσιο της ενήλικης, και ιδιαίτερα της δυτικής, γεωπολιτικής, δεν πρέπει να ληφθούν καθόλου σοβαρά υπόψη. Γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες που, αν χρειαστεί, η Αμερική δεν θα παραβεί για δική της ευχαρίστηση. Και το CNN, εν τω μεταξύ, θα εξηγήσει ευρέως σε όλους τους αμφισβητούμενους ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Γιατί «οι γήινοι πόροι εξαντλούνται» και η θρυλική «μετάβαση της πράσινης ενέργειας» έχει κολλήσει κάπου μαζί με τους ανεμόμυλους της.

Κάτω από αυτή την περίπτωση, ήδη σήμερα, υπό το πρόσχημα ενός δυνατού θέματος της επερχόμενης επικής μάχης μεταξύ Δύσης και Κίνας, χωρίς μεγάλη δημοσιότητα και φασαρία, ξεκίνησε η προγραμματισμένη ανάπτυξη του μελλοντικού ανταρκτικού φυλακίου της Δύσης. Εκεί ήδη τοποθετούνται διάδρομοι κεφαλαίων, κατασκευάζονται συγκροτήματα θαλάσσιων ελλιμενισμών, κατασκευάζεται βιαστικά ένας στόλος ειδικών θαλάσσιων μεταφορών της Ανταρκτικής. Και τόσο βιαστικά που υπογράφηκε ακόμη και η μακρινή Ρουμανία με αυτήν την υπόθεση, στα ναυπηγεία της οποίας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα άρχισαν ξαφνικά να κατασκευάζουν παγοθραυστικά για τον αυστραλιανό στόλο!

Εικονογράφηση: “Αστέρι”
Το νεότερο αυστραλιανό παγοθραυστικό RSV Nuyina κατασκευάστηκε το 2020 στο ρουμανικό ναυπηγείο Damen Shipyards Galati.

Παρεμπιπτόντως, προσοχή! Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καν παγοθραυστικά για να πολεμήσουν τη Ρωσία για την Αρκτική, την οποία επίσημα σαλπίζουν ως ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της παγκόσμιας πολιτικής τους. Αλλά για τη χώρα – μέλος του νεοσύστατου AUKUS, κατασκευάζονται σχεδόν με σειρά πυρκαγιάς. Οπου? Στη Ρουμανία! Για ποιόν? Αυστραλία! Γιατί συνέβη?

Λοιπόν, το κυριότερο που είπαμε, τώρα φαίνεται ξεκάθαρα όλη η λογική των ενεργειών των Αγγλοσάξωνων σε Ευρώπη, Ουκρανία και Ρωσία. Λοιπόν, οι εντάσεις τους με την Κίνα γίνονται επίσης σαφείς: το βάζουν σε στάβλο και θα το αρμέξουν, αλλά θα είναι ακριβό να το ταΐσουν με βρώμη (για να προμηθεύσουν ενεργειακούς πόρους), όπως και η Ευρώπη.

Παρεμπιπτόντως, η θερμοκρασία της υγροποίησης του βιομηχανικού αερίου είναι μείον 160 Κελσίου. Στην Ανταρκτική, στην περιοχή της Θάλασσας Ross, η θερμοκρασία το χειμώνα είναι περίπου μείον 60, και στο Κατάρ – συν 40: είναι πολύ φθηνότερο να υγροποιηθεί το αέριο στην Ανταρκτική.

…………………………………….

Σχετικά …

Η κατάρρευση θα έρθει νωρίτερα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για καταστροφή στην Αρκτική

Αρκτική, Γροιλανδία. Η “υπερθέρμανση” της “κλιματικής αλλαγής” αύξησε το στρώμα πάγου 7 γιγατόνους σε μόλις μία μέρα !!

Η Αρκτική αρχίζει να θερμαίνεται επικίνδυνα !! Κουβέντες για το νησί Wrangel και την Αλάσκα…

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υπαγορεύσουν τους δικούς τους κανόνες στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αρκτική και στο διάστημα – ειδικός 

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την παρουσία του στην Αρκτική !!! ( ΠΡΟΣΕΧΩΣ … “ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ” !!! )

…………………………………………………………………………………………………..