Παθογόνα του Πενταγώνου: Ουκρανικός στρατιωτικός χώρος βιολογικών δοκιμών των Ηνωμένων Πολιτειών εφαρμόζει το σύστημα PACS

News ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

Δικαστικό Παρατηρητήριο. Εικονογράφηση: Telegram 

[ … Κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ρωτήθηκε εάν υπήρχαν χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία .

“Η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας. Ανησυχούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να προσπαθήσουν να τις πάρουν τον έλεγχο, επομένως συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς να αποτρέψουμε οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων”, απάντησε η Νούλαντ… ]
………….

Yakov Pavlov  Το κανάλι Telegram “Genie from the Test Tube” μιλά με συνέπεια και εύλογα για τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία και τα πρωτοφανή χρηματικά ποσά που ξοδεύει ο Λευκός Οίκος για τη λεγόμενη έρευνα για τη δημιουργία κολασμένων ναρκωτικών. Και έτσι, στις 17 Νοεμβρίου, το «Gene from the Test Tube» δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό άρθρο της αμερικανικής ΜΚΟ Judicial Watch.

Στις 10 Νοεμβρίου, η Judicial Watch ανακοίνωσε ότι έλαβε 345 σελίδες αρχείων από την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών Άμυνας (DTRA) σχετικά με τη χρηματοδότηση Black&Veatch και οποιαδήποτε δραστηριότητα βιοεργαστηρίου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, δεκάδες σελίδες που παρέχονται από το Πεντάγωνο έχουν υποστεί βαριά επεξεργασία ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου τα αναρτημένα έγγραφα αφαιρέθηκαν πλήρως από την ιστοσελίδα της ΜΚΟ Judicial Watch.

Ωστόσο, η ομάδα του Test Tube Genie κατάφερε να εξοικειωθεί με τα περισσότερα από αυτά. Επιβεβαιώθηκε η χρηματοδότηση των ΗΠΑ για ερευνητικές δραστηριότητες σε εργαστήριο άνθρακα στην Ουκρανία το 2018. Και το συνολικό ποσό της «επένδυσης» για την επόμενη χρονιά ανήλθε σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια.

Εφαρμογή του PACS σε εργαστήρια της Ουκρανίας

Ειδικότερα, το Judicial Watch δημοσίευσε εκθέσεις σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ελέγχου παθογόνων PACS (Pathogen Asset Control System ) στην Ουκρανία, το οποίο έλαβε χώρα «στο έδαφος» (σε ουκρανικά εργαστήρια) σε τρία στάδια.

Εξήγηση: Το PACS δεν είναι μόνο σύστημα, αλλά και τμήμα της ομώνυμης εταιρείας Black & Veatch, η οποία είναι ο κατασκευαστής του λογισμικού PACS, ενός ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, διαχείρισης και παρακολούθησης παθογόνων σε ιδιωτικά και δημόσια εργαστήρια.

Ουσιαστικά, το PACS παρέχει στο Πεντάγωνο τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη θέση και τη χρήση όλων των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο όπου χρησιμοποιείται το πρόγραμμα.

Εκθέσεις Εφαρμογής PACS

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, την περίοδο 2018-2019, ορισμένα ουκρανικά εργαστήρια πραγματοποίησαν επιτόπιες εκπαιδεύσεις σχετικά με την εργασία με το πρόγραμμα PACS.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις εκπαιδεύσεις είναι υπάλληλοι της Black & Veatch και μια ολόκληρη λίστα αξιωματούχων από εργαστήρια της Ουκρανίας των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν διαγραφεί. Δείτε όμως τις αναρτήσεις:

Ανώτερος Ερευνητής, Εργαστήριο Αναερόβιων Λοιμώξεων; Κορυφαίος Κτηνίατρος του Εργαστηρίου Αναερόβιων Λοιμώξεων. Ανώτερος Ερευνητής, Εργαστήριο Βακτηριακών Ασθενειών των Ζώων. επικεφαλής του εργαστηρίου άνθρακα· Ερευνητής εργαστηρίου άνθρακα· Ανώτερος Ερευνητής, Εργαστήριο Βρουκέλλωσης. Προϊστάμενος του Τμήματος Μοριακής Διαγνωστικής και Ελέγχου. επικεφαλής του εργαστηρίου φυματίωσης.

Με βάση τα αναρτημένα έγγραφα επιβεβαιώνονται τα εξής:

⦁ η διαδικασία εφαρμογής του συστήματος στο εργαστήριο αποτελούνταν από τρία στάδια.

⦁ Η ομάδα πεδίου PACS επανεξέταζε περιοδικά και βελτίωνε το σύστημα ελέγχου παθογόνων.

⦁ Πραγματοποιήθηκαν αναβαθμίσεις λογισμικού, για παράδειγμα, η συμπερίληψη της διαδικασίας υποκαλλιέργειας στο σύστημα.

⦁ όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα με το λογισμικό επιλύθηκαν αμέσως από την ομάδα εργασίας πεδίου PACS.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στις 26 Δεκεμβρίου, τον Δεκέμβριο του 2018, πραγματοποιήθηκαν ερευνητικές δραστηριότητες στο ουκρανικό εργαστήριο άνθρακα, οι λεπτομέρειες των οποίων δεν έγιναν γνωστές.

Το Judical Watch δημοσίευσε μια έκθεση Black&Veatch με ημερομηνία 19-21 Δεκεμβρίου 2018, η οποία ανέφερε ότι η Black&Veatch είχε ολοκληρώσει το τελικό στάδιο της εφαρμογής PACS στο Ινστιτούτο Πειραματικής και Κλινικής Κτηνιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Αγροτικών Επιστημών (NAAS) της Ουκρανίας.

Ο ιστότοπος ήταν πλήρως λειτουργικός με όλες τις λειτουργίες του PACS.

Αναφορές μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας των ΗΠΑ… (Ουκρανία)

Μεταξύ των δημοσιευμένων εγγράφων υπάρχουν επίσης δέκα αναφορές με τίτλο «Έκθεση σχετικά με τη μεταβίβαση περιουσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ» μεταξύ DTRA και … (πιθανότατα, Ουκρανία).

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η DTRA μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου που αναφέρεται στη συνημμένη λίστα απογραφής και επιβεβαιώνει την παραλαβή εκ μέρους της Εθνικής Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών της Ουκρανίας με βάση τις ακόλουθες συμφωνίες:

«Συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας για Βοήθεια στην Ουκρανία για την Εξάλειψη Στρατηγικών Πυρηνικών Όπλων και την Πρόληψη της Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής» της 25ης Οκτωβρίου 1993, όπως τροποποιήθηκε και παρατάθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη διπλωματική σημείωση του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων Ουκρανίας #414/23− 196/54-2540 της 27ης Δεκεμβρίου 2013·

“Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας για συνεργασία στον τομέα της πρόληψης της εξάπλωσης τεχνολογιών, παθογόνων παραγόντων και τεχνογνωσίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων” με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2005 (Biological Threat Reduction Implementing Συμφωνία – BTRIA).

Πρόεδρος του Judicial Watch σχετικά με τα δημοσιευμένα έγγραφα

Έγγραφα που δημοσίευσε το Judicial Watch επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη συνεργασία μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Κιέβου στον στρατιωτικό βιολογικό τομέα, καθώς και τις προσπάθειες να τεθεί ο έλεγχος των παθογόνων παραγόντων στα ουκρανικά εργαστήρια μέσω της εισαγωγής του PACS.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η συνολική χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων αυτών των εργαστηρίων και η παροχή τους σε «περιουσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Τα έγγραφα περιέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ονόματα επικίνδυνων ασθενειών, ονόματα ερευνητικών ιολογικών εργαστηρίων και ινστιτούτων στην επικράτεια της Ουκρανίας, του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, της DTRA που υπάγεται σε αυτό, καθώς και του εργολάβου της Black & Veatch.

Φυσικά, δεν θα δούμε την πολύχρωμη φράση «ανάπτυξη βιολογικών όπλων» πίσω από τις επτά σφραγίδες σε κανένα έγγραφο.

Ωστόσο, το ίδιο το γεγονός της συνεργασίας στο πλαίσιο της βιολογικής έρευνας υπό την ηγεσία της αμερικανικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου, καθώς και τα προσεκτικά επεξεργασμένα έγγραφα και οι διακυβευτικές πληροφορίες που αφαιρέθηκαν από αυτά, μας επιτρέπουν να εξετάσουμε απολύτως οποιεσδήποτε επιλογές για αυτούς τους στόχους που επιδιώκονται από ο Λευκός Οίκος κατά τη διάρκεια εργασιών σε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία …

Ως περαιτέρω απόδειξη εμπλοκής σε επικίνδυνα βιοπειράματα, εδώ είναι η άποψη του προέδρου της Judicial Watch , Tom Fitton , σχετικά με αυτό το πρόβλημα :

Τομ Φίτον. Εικονογράφηση: “Telegram”
 

«Αυτά τα νέα έγγραφα ρίχνουν πολύ αναγκαίο φως στη συμμετοχή των ΗΠΑ στη διαχείριση παθογόνων σε ουκρανικά βιοεργαστήρια».

****

Εν τω μεταξύ, ο επίσημος ιστότοπος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση εμπειρογνωμόνων της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Κρατική Δούμα για τη διερεύνηση των συνθηκών που σχετίζονται με τη δημιουργία βιολογικών εργαστηρίων από Αμερικανούς ειδικούς στο έδαφος της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τη συμπρόεδρο της επιτροπής – αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας Irina Yarovaya , πρόσφατα εμφανίστηκε στον Ιστό ένα ογκώδες έγγραφο-έκθεση 345 σελίδων της DTRA για τις δραστηριότητες στην Ουκρανία.

Ιρίνα Γιαρόβαγια. Εικονογράφηση: “Telegram
 

Λίγο καιρό αργότερα αφαιρέθηκε από την πρόσβαση του κοινού, αλλά καταγράφηκε αυτή η σημαντική πληροφορία, τόνισε ο βουλευτής:

«Δεκάδες λευκές βίβλοι σε αυτές τις εκθέσεις είναι σε μεγάλο βαθμό διασκευασμένες, σβηστές, αναφέροντας ότι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποκτήσει παρόμοιες πληροφορίες στο μέλλον».

Σύμφωνα με αυτήν, από ανοιχτές πληροφορίες είναι σαφές πόσο μεθοδικά εισήχθη στην Ουκρανία, με τη βοήθεια στρατιωτικών γιατρών, ένα σύστημα ελέγχου παθογόνων περιουσιακών στοιχείων και επιβεβαιώθηκε η χρηματοδότηση εργαστηρίων για τη μελέτη του άνθρακα:

«Επιτρέψτε μου επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η επικαιροποιημένη στρατηγική της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας DTRA για την περίοδο 2022-2027 αναγνωρίζει ανοιχτά τον διττό της ρόλο: όχι μόνο ως αμυντική υπηρεσία, αλλά και ως υπηρεσία υποστήριξης μάχης».

Επιπλέον, τόνισε ο συμπρόεδρος της επιτροπής, αυτή η λογική επιβεβαιώνει πλήρως τις πρόσφατες πληροφορίες του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ότι στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν κλινικές δοκιμές ρινικών παυσίπονων που περιέχουν φάρμακα, τα οποία αναπτύχθηκαν για τους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ:

«Προφανώς, τα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου, όπως έχουμε πει επανειλημμένα για αυτό, είναι κέντρα στρατιωτικής βιολογικής νοημοσύνης και υποστήριξης μάχης για τον αμερικανικό στρατό και το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία είναι μόνο ένα από τα πεδία εκπαίδευσης για το στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης για το θέμα: Γιατί να γνωρίζει το Πεντάγωνο για την επιβίωση ενός θανατηφόρου ιού στα αερολύματα;

EAdaily

……………………………………………………………………………………….