Νέα πτώση της τιμή του Brent. Έπεσε κάτω από τα 88 δολάρια το βαρέλι

Business News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία της τιμής του Brent. Μόλις προ δέκα ημερών οι τιμές του πετρελαίου είχαν πέσει κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου επιτάχυναν την πτώση την Παρασκευή υπό τους φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Κίνα και αύξηση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το INTERFAX, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιανουαρίου για το Brent υποχώρησαν 2,5% στο χρηματιστήριο ICE Futures του Λονδίνου στα 87,53 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου για το WTI μειώθηκαν κατά 1,67 δολάρια (2,05%) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) στα 79,97 δολάρια το βαρέλι.

Στις 17 Νοεμβρίου, η Κίνα ανέφερε ημερήσια αύξηση του αριθμού των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σε 25.353 από 23.276 την προηγούμενη ημέρα. Η αύξηση των κρουσμάτων δεν μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρθούν όλοι οι επιδημιολογικοί περιορισμοί στη χώρα. Πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά υπολόγισαν αυτό, πιστεύοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά τη ζήτηση καυσίμων από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ενέργειας στον κόσμο.

Επίσης, στις 17 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank του St. Louis, James Ballard , κατέστησε σαφές ότι η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό επιτόκιο, καθώς το μέγεθός του θα μπορούσε να φτάσει το 5-7% ετησίως στο αποκορύφωμά του.

«Όποτε υπάρχουν θετικά νέα για τον πληθωρισμό και η αγορά αρχίζει να αναζητά χαλάρωση σε οικονομικές συνθήκες, η Fed δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταπνίξει αυτή την αισιοδοξία», έγραψε ο ανώτερος αναλυτής της XM, Raffi Boyajan.

……………………………………………………………………………………………