Το δικαστήριο διέταξε την Google να πληρώσει στο NTV έως και 1 δις ₽ σε περίπτωση άρνησης να ξεμπλοκάρει το κανάλι στο YouTube

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα 

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας ικανοποίησε πλήρως τις αξιώσεις του καναλιού NTV κατά της αμερικανικής εταιρείας Google. Σε περίπτωση άρνησης να ξεμπλοκάρει το κανάλι στη φιλοξενία βίντεο YouTube, η Google θα υποχρεωθεί να καταβάλει έως και 1 δισεκατομμύριο ρούβλια. Αυτό αναφέρθηκε σήμερα, 17 Νοεμβρίου, στην υπηρεσία Τύπου της εταιρείας Gazprom-Media.

«Το δικαστήριο διέταξε την Google να αποκαταστήσει την πρόσβαση στο κανάλι και να διασφαλίσει την εμφάνιση περιεχομένου σε αυτό, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, να ανακτήσει μια ποινή υπέρ του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Το μέγεθός του είναι 100 χιλιάδες ρούβλια την ημέρα και θα διπλασιάζεται εβδομαδιαίως, υπό την προϋπόθεση ότι εντός εννέα μηνών το συνολικό ποσό της ποινής δεν υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ρούβλια, μετά το οποίο ο περιορισμός στο όριο του καταργείται. – ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου.

Η δικαστική απόφαση υπόκειται σε άμεση εκτέλεση από την Google, πρόσθεσε η εταιρεία. Η ποινή επιβάλλεται από την ημερομηνία της απόφασης έως την πραγματική εκτέλεσή της, αναφέρει το TASS.

Τον Μάρτιο του 2022, το YouTube απέκλεισε τα επίσημα κανάλια των TNT και NTV (μέρος της εταιρείας Gazprom Media) σε περισσότερες από 70 χώρες. Το NTV και το GPM RTV (διαχειρίζεται το κανάλι TNT) προσέφυγαν στο δικαστήριο και ζήτησαν να ξεμπλοκάρουν τα κανάλια και να καταβληθεί πρόστιμο. Το δικαστήριο ικανοποίησε τους ισχυρισμούς του GPM RTV τον Οκτώβριο, υποχρεώνοντας την Google να καταβάλει στον ενάγοντα έως και 1 δισεκατομμύριο ρούβλια σε περίπτωση άρνησης να ξεμπλοκάρει το κανάλι TNT στο YouTube. Προς το παρόν, το κανάλι εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο.

eadaily

…………………………………………………………………………………………….