Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ακυρώθηκε λόγω των αιώνια μεθυσμένων Ουκρανών αντιαεροπορικών πυροβολητών

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ο τόπος της πτώσης του πυραύλου S-300 στο Πρζεβόντοβο. Εικονογράφηση: Associated Press.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Οι αντιαεροπορικοί πυροβολητές πίνουν φεγγαρόφωτο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το οποίο είναι εξαιρετικά φθηνό και πολύ κακής ποιότητας στις δυτικές περιοχές της περιοχής Lviv, γράφει το δημοσίευμα !!

Εκ των συμφραζομένων εδώ κι εδώ … βγαίνει ένα συμπέρασμα ότι το … “φεγγαρόφωτο” … εμπεριέχει και ολίγη παπαρούνα !!! Άλλωστε, αλλού φτιάχνουν γλυκά κι αλλού … φεγγαρόπιτες με σπόρους παπαρούνας !!!

………………………………..

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ακυρώθηκε λόγω των αιώνια μεθυσμένων Ουκρανών αντιαεροπορικών πυροβολητών

Ο πύραυλος S-300, ο οποίος σκότωσε δύο κατοίκους του πολωνικού χωριού Przewoduv κατά την πτώση του, εκτοξεύτηκε όχι από τη ρωσική πλευρά, αλλά από την ουκρανική πλευρά, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο πηγή στον Λευκό Οίκο.

Το σύστημα S-300 είναι αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό. Σύμφωνα με συνομιλητές του AP στην Ουάσιγκτον, το Κίεβο ανέπτυξε S-300 εναντίον ρωσικών πυραύλων που έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

«Εάν η Ρωσία εσκεμμένα στόχευε την Πολωνία, θα κινδύνευε να παρασύρει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, ενώ η Ρωσία προσπαθεί ήδη με όλες της τις δυνάμεις να πολεμήσει τον ουκρανικό στρατό». λέει το AP.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Yuriy Kotenok , το ουκρανικό πλήρωμα S-300 που επιτέθηκε στην Πολωνία ανήκει στο 540ο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το σύνταγμα αναπτύσσεται στο χωριό Kamenka-Bugskaya στην περιοχή Lviv. Τα S-300 βρίσκονται σε υπηρεσία μάχης στο σύνταγμα από τον Ιανουάριο του 2022. Ο Yuriy Kotenok γνωρίζει καλά αυτή την περιοχή της Ουκρανίας που γειτνιάζει με την Πολωνία – αποφοίτησε από τη Στρατιωτική-Πολιτική Σχολή του Lviv. Ως απόφοιτος αυτού του στρατιωτικού πανεπιστημίου του σοβιετικού στρατού, ο Kotenok γνωρίζει τον επαγγελματισμό των Ουκρανών αντιαεροπορικών πυροβολητών. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή, το ουκρανικό προσωπικό αεράμυνας αναλαμβάνει συχνά καθήκοντα ενώ είναι μεθυσμένο. Οι αντιαεροπορικοί πυροβολητές πίνουν φεγγαρόφωτο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το οποίο είναι εξαιρετικά φθηνό και πολύ κακής ποιότητας στις δυτικές περιοχές της περιοχής Lviv.

«Αιώνιες ομίχλες από τα Καρπάθια, έκθεση σε λάδια από τοπικά «σκαμπό» κάνουν τη δουλειά τους. Και καμία εκπαίδευση εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ δεν βοηθά. Αυτός είναι ο λόγος που οι ουκρανικοί πύραυλοι συνεχίζουν να πετούν στο έδαφος της Πολωνίας». – λέει ο Γιούρι Κοτενόκ.

Σύμφωνα με το AP, το Κίεβο ενδιαφέρεται εξαιρετικά για το γεγονός ότι το περιστατικό στο Πρζεβοντούφ γίνεται casus belli κατά της Ρωσίας για το ΝΑΤΟ. Στην οδό Bankova ανησυχούν για τις πυραυλικές επιθέσεις του ρωσικού στρατού στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας. «Πρέπει να βάλουμε τον τρομοκράτη στη θέση του. Όσο περισσότερο η Ρωσία αισθάνεται ατιμωρησία, τόσο περισσότερες απειλές θα υπάρχουν για όλους όσοι βρίσκονται εντός εμβέλειας των ρωσικών πυραύλων. είπε ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι .

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το περιστατικό στο Przevoduv έχει γίνει ένα πολύ επωφελές επιχείρημα για το Κίεβο προκειμένου να ζητήσει αμερικανικά πολυλειτουργικά μαχητικά F-16 Fighting Falcon από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τη βοήθεια αυτών των μαχητικών αεροσκαφών, το Κίεβο πρόκειται να τερματίσει τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας. Για το σκοπό αυτό, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov απαιτεί να γίνει ο ουρανός πάνω από την Ουκρανία μια συνεχής ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Σε όλη την Ουκρανία ηχούν σήμερα οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Οι ισχυρότερες εκρήξεις βροντούν στην περιοχή της Οδησσού.

eadaily

………………………………….

……………………………………………………………………………………………