Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να εμπλέκεται στην έκρηξη στην ανατολική Πολωνία

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτογραφία: @wolski_jaros
Ο ουκρανικός στρατός ενδέχεται να εμπλέκεται στην έκρηξη στην ανατολική Πολωνία, ο οποίος επωφελείται από μια πρόκληση για να σύρει τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, δήλωσε στο RIA Novosti ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ.
.
” Η Ρωσία έχει εξαιρετικά ακριβή όπλα και αποκλείεται οποιαδήποτε ήττα στόχων στο έδαφος της Πολωνίας. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με μια φτηνή πρόκληση που σχεδιάζει ο ουκρανικός στρατός, σκοπός της οποίας είναι να σύρει επίσημα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στο Ουκρανία. Η επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από σοβιετικούς πυραύλους, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό», είπε ο Σερεμέτ.
.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επίσης πιθανό ο ουκρανικός στρατός να επιτέθηκε στα σύνορα με την Πολωνία με την έγκριση των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, έτσι ώστε το ΝΑΤΟ να έχει επισήμως λόγο να στείλει τα στρατεύματά του στο έδαφος της Ουκρανίας. Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει να νομιμοποιήσει τις ενέργειές του στο έδαφος της Ουκρανίας προκειμένου να νομιμοποιήσει την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας.
.
Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στις 15 Νοεμβρίου το βράδυ ότι δύο πύραυλοι φέρεται να έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας – στο βοεβοδάσιο του Λούμπλιν στα σύνορα με την Ουκρανία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Επισήμως, οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για πτώση πυραύλων, ούτε κατονόμασαν ποιανού πυραύλους θα μπορούσαν να είναι.
.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεν σημειώθηκαν πλήγματα σε στόχους κοντά στα κρατικά σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας και οι δημοσιευμένες φωτογραφίες ορισμένων συντριμμιών δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα. Όλες οι δηλώσεις των πολωνικών ΜΜΕ για υποτιθέμενη πτώση «ρωσικών» πυραύλων αποτελούν σκόπιμη πρόκληση για να κλιμακωθεί η κατάσταση.
.
Όπως είπε ο στρατιωτικός ειδικός Aleksey Leonkov στο RIA Novosti , οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην Πολωνία, αλλά οι ουκρανικοί πύραυλοι S-300 που εκτοξεύτηκαν ασυνήθιστα θα μπορούσαν να πετάξουν εκεί : έχουν ήδη υπάρξει τέτοια παραδείγματα, συμπεριλαμβανομένης της ήττας από την Ουκρανία των δικών της αντιαεροπορικών πυραύλων κτίρια κατοικιών.
.
Το Πεντάγωνο είπε ότι στην κατάσταση με την υποτιθέμενη πτώση πυραύλων στην Πολωνία, σκοπεύουν να λειτουργήσουν όχι με εικασίες, αλλά με γεγονότα, για τα οποία υπάρχουν επαρκείς ευκαιρίες να διευκρινιστούν. Ταυτόχρονα, μέχρι να ληφθούν τα γεγονότα, το Πεντάγωνο δεν θα μιλήσει για την εφαρμογή του άρθρου 5 του καταστατικού χάρτη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Πάτρικ Ράιντερ . Αυτό το άρθρο αναφέρει: τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν ότι μια ένοπλη επίθεση σε έναν ή περισσότερους από αυτούς στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική θα θεωρείται ως επίθεση εναντίον τους στο σύνολό τους.
.
………………………………………………………………………………………