Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: «Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο αγώνα»

News Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Στιγμιότυπο που φαίνεται η “γυναίκα με τα μαύρα” να κοιτάει προς μια κάμερα που την καταγράφει !! Αυτός που κρατάει την κάμερα σχεδόν την ακολουθεί στην κίνησή της !! https://www.youtube.com/watch?v=4-necuRum1A

ΑΛΦΕΙΟΣ : “Χολυγουντιανές” φάσεις !! Γράφαμε ότι … Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι εν όψει των εκλογών στην Τουρκία πρόκειται για προβοκάτσια… !!! Αν προσθέσουμε και την άνευ προηγουμένου “αντίδραση” της Τουρκίας να μην δεχθεί τις δηλώσεις των αμερικανών , τη στιγμή που στην Άγκυρα βρίσκονταν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ οι διευθυντές της CIA και της SVR(Ρωσσία) και συνομιλούσαν με άκρα μυστικότητα, το θέμα χωράει πολλή συζήτηση !! 

Πολύ θολό το τοπίο, να κάνει τάχα τσαμπουκάδες η Τουρκία στις ΗΠΑ, για ένα συμβάν με νεκρούς, που έστω και θέατρο, δέχεσαι απ’ όλους τα συλλυπητήρια και μάλιστα όταν έχεις φιλοξενούμενο τον διευθυντή της CIA !!

“Περιέργως” , μέσα σε πολύ λίγο διάστημα ωρών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας “ανακάλυψαν” και συνέλαβαν τους δράστες, τα βίντεο πάνε κι έρχονται λες και ήταν όλα στημένα, η “γυναίκα με τα μαύρα” δηλώνει αμέσως και με “λεπτομέρειες” που “εκπαιδεύτηκε” , πως κινήθηκε , ότι “πέρασε από την Ελλάδα” ( ε, να μη βάλουμε στο κάδρο και την Ελλάδα να δέσει το γιαούρτι ! ) !!

Μήπως ήταν τελικά μια προβοκάτσια του “σουλτάνου” Ερντογάν, που έχει πεσμένα τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις και έναν πληθωρισμό που προβλεπόταν στο 84,63% , σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα για τις επερχόμενες εκλογές ;; Όλα να τα περιμένει κανείς από δαύτον !! Ακόμα και ένα πολύ θερμό επεισόδιο κατά της Ελλάδας …

………………………

Το PKK δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε σήμερα οποιαδήποτε ανάμιξή του στη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη στοιχίζοντας τη ζωή σε έξι ανθρώπους, για την οποία οι τουρκικές αρχές του επέρριψαν την ευθύνη.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο αγώνα»

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

«Σκοτεινά σχέδια έχει η τουρκική κυβέρνηση»

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνε».

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική αστυνομία είχε υποστηρίξει πως μια νεαρή γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, ομολόγησε πως πραγματοποίησε την επίθεση και πως έδρασε «κατόπιν διαταγής του PKK».

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα είχε λάβει σχετικές οδηγίες στο Κομπάνι, στη βορειανατολική Συρία.

Η πόλη Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μείζων συνιστώσα των οποίων είναι η πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), σύμμαχος του PKK.

ΠΗΓΗ

…………………………..

Σχετικά …