Με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συνομιλίες των διευθυντών CIA και SVR(Ρωσσία) στην Άγκυρα !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεργκέι Ναρίσκιν και Γουίλιαμ Μπερνς. Εικονογράφηση: aljazeera.com

Αδημοσίευτες συνομιλίες μεταξύ διευθυντών CIA και SVR που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα

Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας σήμερα, 14 Νοεμβρίου, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ του διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και του διευθυντή της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν. Το ίδιο το γεγονός της προηγουμένως αδημοσίευτης συνάντησης επιβεβαιώθηκε από τον γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τέτοιες διαπραγματεύσεις έγιναν πραγματικά. Ήταν πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, — είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Την ίδια στιγμή, ο Πεσκόφ δεν αποκάλυψε το θέμα της συνομιλίας. Οι τουρκικές αρχές επίσης δεν σχολίασαν επίσημα τις αναφορές για συνάντηση μεταξύ των αρχηγών πληροφοριών της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Το Al Jazeera ισχυρίζεται ότι ο Μπερνς ταξίδεψε στην Τουρκία για να μιλήσει με τον Ναρίσκιν «για τις συνέπειες οποιασδήποτε χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία». Επιπλέον, το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι το Κίεβο ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι του Μπερνς στην Τουρκία.

Το γεγονός της συνάντησης χαιρέτισε ήδη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών πληροφοριών των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην Τουρκία «πολύ θετική» εξέλιξη.

«Είναι πολύ καλό που οι ΗΠΑ και η Ρωσία διαπραγματεύονται, γιατί αυτό είναι ένα εξαιρετικά σχετικό γεγονός για το μέλλον, αλλά οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ δεν συμμετέχουν σε αυτές»,  είπε ο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου συμμετέχει στο φόρουμ της G20.

Το CNN , επικαλούμενο εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετέδωσε ότι πραγματοποιείται συνάντηση στην Τουρκία μεταξύ του διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, και του επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζουν να συζητήσουν για την Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Κίεβο εκ των προτέρων για τη συνάντηση. Όπως σημειώνεται, ο επικεφαλής της CIA θέλει να θίξει τα θέματα των Αμερικανών που φυλακίζονται στη Ρωσία, τα πυρηνικά όπλα και τους κινδύνους κλιμάκωσης που συνδέονται με αυτά.
Με πληροφορίες από την eadaily και το ria-ru

……………………………………………………………………………………………….