Επέκταση της ΑΟΖ. Τώρα είναι η ώρα να γίνει, δήλωσε ο επ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ε. Αποστολάκης

News ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ενός άλλου κράτους» δήλωσε ο επ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ε. Αποστολάκης

«Δεν μπορεί να έχουμε σοβαρά κυριαρχικά δικαιώματα και να μην τα εξασκούμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφορικά με την επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 ναυτικά μίλια, επισημαίνοντας ότι «τώρα είναι η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που δεχόμαστε απειλές και αμφισβητούνται τα πάντα» .

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι «η επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων είναι ένα κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας. Δεν παραβιάζει τίποτα και ειδικά στις περιοχές που είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, ανατολικά και δυτικά, θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε επέκταση της ΑΟΖ και στο Αιγαίο υποστήριξε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι διεθνούς θαλάσσιας επικοινωνίας. «Με κάποιο τρόπο και με προτάσεις οι οποίες ήδη έχουν συζητηθεί και έχουν μεθοδευθεί, θα μπορούσε να γίνει», εξήγησε ότι μπορεί να γίνει αυτό.

( σημείωση Αλφειού: Μα είναι αυτονόητο ότι, οι δίαυλοι διεθνούς θαλάσσιας επικοινωνίας δεν επηρεάζονται επ’ ουδενί στην ΑΟΖ καμίας χώρας !! Όπως και στην ΑΟΖ που οριοθέτησε η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο !! )

…………………………………………………………………………………….