Ο κίνδυνος θανατηφόρων στελεχών βιοεργαστηρίων, ισχυρότερος από τα πυρηνικά όπλα !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

Μαρία Ζαχάροβα. Φωτογραφία: TASS 

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ένα εγκληματικό χάος στις ΗΠΑ με θανατηφόρα στελέχη σε όλο τον κόσμο

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επέστησε την προσοχή, σύμφωνα με τη δημοσίευση της ΕΑdaily στις 10 Νοεμβρίου, σε έρευνα της αμερικανικής πύλης The Intercept σχετικά με το πόσες παραβιάσεις επιτρέπουν οι βιολόγοι σε αμερικανικά ιολογικά εργαστήρια όταν χειρίζονται επικίνδυνα παθογόνα.

«Έχουν αναφερθεί εκατοντάδες (!) σοβαρά περιστατικά που έχουν συμβεί σε αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια τις τελευταίες δύο δεκαετίες»,  έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram, σημειώνοντας ότι «οι δημοσιογράφοι έχουν φτυαρίσει πάνω από πεντέμισι χιλιάδες σελίδες εκθέσεων από την κυβέρνηση έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και κατέληξαν σε τρομακτικά συμπεράσματα.

Διαρροές συμβαίνουν ακόμη και σε ιδρύματα του υψηλότερου βαθμού προστασίας (BSL-4), τα οποία περιέχουν τα πιο επικίνδυνα θανατηφόρα και εξαιρετικά μεταδοτικά στελέχη, είπε η Zakharova. Υπάρχουν αναφορές για πραγματικά κρούσματα μόλυνσης, όπως συνέβη με έναν μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο οποίος, ως αποτέλεσμα ιατρικού λάθους, μολύνθηκε από τον ιό chikungunya. Και το 2010, ως αποτέλεσμα της βλάβης του αυτόκλειστου, το εργαστηριακό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είχε κάθε πιθανότητα να μολυνθεί από μια θανατηφόρα εκδοχή του SARS, αλλά, ευτυχώς, δεν συνέβη τίποτα. Αναφέρονται επίσης περιπτώσεις «διαδοχικών αστοχιών», οι οποίες μπορούν να απειλήσουν άμεσα την επιδημιολογική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Και τώρα δεν πρόκειται για τον Covid-19. Εάν μια τέτοια εγκληματική αμέλεια κυριαρχεί σε βιοεργαστήρια απευθείας στην επικράτεια της Αμερικής, φανταστείτε πόσο οι Αμερικανοί επιστήμονες δεν ενδιαφέρονται για το πώς προστατεύονται τα στελέχη σε άλλες χώρες», σχολίασε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Και εάν υπάρχει κάποια διαρροή, τότε αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διεξαχθεί μια εξωτερική παρατήρηση συμμετεχόντων (μόνο για επιστημονικούς σκοπούς, φυσικά) και στη συνέχεια να πουληθούν φάρμακα στον πληγέν πληθυσμό».

«Μια λαχειοφόρος αγορά που κερδίζει. Θανάσιμα”, κατέληξε.

……….

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Kurchatov χαρακτήρισε τον κίνδυνο, ισχυρότερο από τα πυρηνικά όπλα

Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνών “Ινστιτούτο Kurchatov” Mikhail Kovalchuk. Εικονογράφηση: kremlin.ru.

Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι η κύρια απειλή για την ανθρωπότητα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνών «Ινστιτούτο Κουρτσάτοφ» Μιχαήλ Κοβαλτσούκ, δημοσιεύει επίσης η ΕΑdaily

«Η ατομική εποχή έχει παρέλθει και η ατομική ομπρέλα που μας σώζει σήμερα φθείρεται. Γιατί θα μας σκοτώσουν με διαφορετικό τρόπο. Ο Covid θα έρθει με ποσοστό θνησιμότητας 90%, όπου εννέα στους δέκα άρρωστους θα πεθάνουν και αυτό θα είναι το τέλος των πάντων. Εσείς και εγώ πρέπει να καταλάβουμε ότι ο βιολογικός κίνδυνος έχει γίνει ο κύριος. Εσύ και εγώ ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο υπάρχουν δύο κίνδυνοι: ο κυβερνοχώρος και ο βιολογικός… Με τον κυβερνοχώρο, αν γίνει πολύ κακός, είναι πολύ εύκολο να τον αντιμετωπίσεις (να τον αντιμετωπίσεις. – Kommersant) – ο διακόπτης απενεργοποιήθηκε και ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο εξαφανίστηκε  », δήλωσε ο Mikhail Kovalchuk , αναφέρει η Kommersant αναφερόμενη στην εκπομπή του φόρουμ της Finopolis.

Ο βιολογικός κίνδυνος είναι μια πιο σοβαρή απειλή, η οποία θα είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, πιστεύει ο ειδικός.

«Οι Αμερικανοί μας περικύκλωσαν σε όλες τις δημοκρατίες με βιολογικά εργαστήρια. Στην αρχή, μπορούν να δημιουργήσουν ενδημικούς ιούς που καταστρέφουν τα ζώα και υπονομεύουν τη γεωργία. Εδώ, η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι ένα ανθρωπογενές πράγμα, μπορώ να σας πω λεπτομερώς  », είπε ο Kovalchuk, καλώντας για επενδύσεις στο Ινστιτούτο Kurchatov, το οποίο ασχολείται με τη βιολογία, τη γεωργία, τα φάρμακα και τη βιοτεχνολογία.

………………………………………….

Σχετικά για … βιολογικά εργαστήρια

……………………………………………………………………………………………….