Ιταλία:« Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από κανέναν»

Χωρίς κατηγορία

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες από τις ΜΚΟ που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες να τους μεταφέρουν στις χώρες όπου ανήκουν τα πλοία τους, βάσει της σημαίας που φέρουν. Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, έχει υπογραμμίσει ότι στο εξής η χώρα του θα δέχεται μόνον γυναίκες, παιδιά και ασθενείς που βρίσκονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σχολιάζοντας έκθεση με αντικείμενο τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, τόνισε σήμερα πάντως ότι «η Ιταλία είναι μια φιλόξενη χώρα και πρέπει να καλλιεργήσει τις παραδόσεις της».

«Όλοι οι διασωθέντες είναι σε ασφαλή περιοχή, και όχι καταμεσής της θάλασσας. Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από κανέναν» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τα πλοία με πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στη Μασσαλία σήμερα. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτει η εφημερίδα, ανακοίνωσε ήδη ότι θα επιτραπεί η αποβίβαση όλων των μεταναστών και προσφύγων, «διότι όλοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα για άσυλο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ