Η Λιβύη φρενάρει τον αγωγό φ/α σύνδεσης με την Ελλάδα !! “δεν χρειάζεται” λέει…

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν χρειάζεται επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ελλάδα, λέει το υπουργείο Πετρελαίου της Λιβύης

Σύμφωνα με το libyaobserver, το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει νόημα να επεκταθεί ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ελλάδα, καθώς το ευρωπαϊκό δίκτυο είναι ένα δίκτυο και περιλαμβάνει την Ελλάδα, δείχνοντας τη γραμμή Mellitah-Σικελία που ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο. 30, 2004.

Αυτό ήρθε ως απάντηση σε ορισμένες ερωτήσεις όσων ενδιαφέρονται για τις δημόσιες υποθέσεις και ορισμένους ειδικούς στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μετά από δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, στις οποίες επιβεβαίωσε τη δυνατότητα επέκτασης δύο αγωγών φυσικού αερίου, ο ένας που συνδέει τη Λιβύη με την Ελλάδα. και το άλλο που συνδέει τη Λιβύη με την Αίγυπτο.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού από τη Λιβύη στη Damietta στην Αίγυπτο, το Υπουργείο επισήμανε στη σελίδα του στο Facebook το μνημόνιο συμφωνίας, το οποίο υπογράφηκε στις 16 Οκτωβρίου 2007 μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και της ιταλικής εταιρείας Eni για την εγκατάσταση υγροποίησης αερίου. εργοστάσιο στη Λιβύη.

Αυτό το μνημόνιο τροποποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2008 και αμφότερα όριζαν τη διεξαγωγή προκαταρκτικής μηχανικής μελέτης για την ίδρυση μονάδας υγροποίησης αερίου και ότι καταβλήθηκε υπογραφή επιχορήγησης 500 εκατομμυρίων δολαρίων κατόπιν συμφωνίας για το έργο αυτό, πρόσθεσε το υπουργείο.

……………………………………………..

Σχετικά …

Η Λιβυκή NOC μελετά αγωγό φυσικού αερίου σύνδεσης με την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ δεν λένε “όχι” στον αγωγό φυσικού αερίου Λιβύης – Ελλάδος που μελετά η λιβυκή NOC

………………………………………………………………………………………………..