Η Ε.Ε. απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα !

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: yandex.ru.

Οι χώρες της Ε.Ε. αντιτάχθηκαν στον Μπάιντεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, φοβούμενη για τη βιομηχανία της, αντιτάχθηκε σθεναρά και «ενωμένο μέτωπο» στον νόμο που δρομολόγησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού, αναφέρει το CNBC . Η Ευρώπη φοβάται ότι η πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης θα βλάψει τις ευρωπαϊκές εταιρείες και την οικονομία. Ο νόμος που εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα από 27 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπενθυμίζει το τηλεοπτικό κανάλι.

«Κάθε υπουργός συμφώνησε ότι αυτό είναι μια ευρωπαϊκή ανησυχία και ότι πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε καλύτερα», πρόσθεσε. ανώνυμος Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στο CNBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ και των 27 υπουργών «υπάρχει πολιτική συναίνεση ότι αυτό το σχέδιο απειλεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία».

Σύμφωνα με το κανάλι, η μεγαλύτερη ανησυχία της Ε.Ε. είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που επικεντρώνονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το CNBC, Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες στην Ευρώπη ότι τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους τοπικούς κατασκευαστές να δραστηριοποιούνται στην Αμερική.

Ο νόμος, που υπεγράφη από τον Μπάιντεν τον Αύγουστο, περιλαμβάνει την επέκταση των φορολογικών επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική και χρησιμοποιούν μπαταρίες αμερικανικής κατασκευής από υλικά τοπικής προέλευσης. Το έγγραφο, το οποίο η κυβέρνηση αποκαλεί νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, διαθέτει 370 δισεκατομμύρια δολάρια για στόχους καθαρής ενέργειας και κλίματος και 64 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μείωση του κόστους φαρμάκων και ασφάλισης υγείας.

Η Ε.Ε. χαρακτήρισε αυτή την πράξη μεροληπτική έναντι παρόμοιων προϊόντων που εισάγονται από άλλες χώρες. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι δεν αποκλείει την εισαγωγή μέτρων αντιποίνων εάν οι ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν τα μέτρα για να στηρίξουν τις δραστηριότητές τους.

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………….