Elections USA 2022. Καλά νέα για τους Έλληνες υποψήφιους ! Τι γίνεται όμως με το “ελληνικό λόμπι” ;

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
field_kentriki_fotografia
.
Καλές επιδόσεις σημείωσαν στις ενδιάμεσες οι ομογενείς πολιτικοί και από τα δύο στρατόπεδα του πολιτικού φάσματος !
.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία του liberal.gr, οι Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) και Κρις Πάππας βγήκαν αλώβητοι από τις εκλογικές μάχες, ανανεώνοντας την θητεία τους, η οποία περιλαμβάνει και την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων στο Κογκρέσο.
.
Ειδικότερα, η Ρεπουμπλικάνα Νικόλ Μαλλιωτάκη από τη Νέα Υόρκη επανεξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων συγκεντρώνοντας το 62,1% των ψήφων με καταμετρημένο το 88%.
.
O Τζον Σαρμπάνης των Δημοκρατικών, γιος του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ, Πόλ Σαρμπάνη,  κέρδισε με 55,1% στο Μέριλαντ με καταμετρημένο το 70% όπως και ο Κρις Πάππας στο Νιου Χαμσάιρ με 54,1%  για την Βουλή των Αντιπροσώπων.
.
O δημοκρατικός Ρομπερτ Τζ. Μενέντεζ, γιος του Φιλέλληνα γερουσιαστή του Νιου Τζέρσει, κέρδισε την έδρα του πατέρα του στην Βουλή των Αντιπροσώπων με 73%. 
.
Στην Καλιφόρνια η Δημοκρατική Ελένη Κουναλάκη προηγείται σημαντικά για την θέση της αναπληρώτριας κυβερνήτη. 

…….

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μέχρι εδώ όλα καλά … για τις κατ’ ιδίαν επιδόσεις των ομογενών στις ενδιάμεσες εκλογές …

Τι γίνεται όμως με την έρμη την ομογένεια στις ΗΠΑ ;; Ας δούμε τι λέει από την 7 Ιουνίου ’21 το συμπαθές kalami … διότι πράγματι είναι να τους παίρνεις όλους με ένα καλάμι !!!

Πως καταστράφηκαν οι ομογενειακές Οργανώσεις ΗΠΑ. Μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ, των τελευταίων 30 χρόνων, γιά να γνωρίζουμε, πως, από ποιούς και γιατί, καταστράφηκαν οι Οργανώσεις

Και πάμε να δούμε πως και γιατί είναι … Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία δυνατού ”λόμπι” στις ΗΠΑ

H Τουρκία διαθέτει χρήμα γιά ”λόμπι” και οι τουρκοαμερικάνικες οργανώσεις κινούνται δυναμικά

Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί μία δήλωση πρόσφατα του ”άνθρωπου της Τουρκίας” στις ΗΠΑ και ”εκλεκτού” του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, αρχιεπ. Ελπιδοφόρου, ότι η Αρχιεπισκοπή είναι ”ο φυσικός ηγέτης του λόμπι μας στις ΗΠΑ”.

Κι επειδή τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ σοβαρά στα ελληνοτουρκικά και στο ”Κυπριακό”, καλύτερα να κινηθούμε άμεσα, αντί να γελάμε με τις ”σαχλαμάρες” του Ελπιδοφόρου.

Με δεδομένο ότι οι ομογενειακές Οργανώσεις (Ομοσπονδίες, πανΕνώσεις, ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο” κλπ) είναι νεκρές, ουσιαστικά ανύπαρκτες από την περασμενη δεκαετία, οι υποτιθέμενες λομπίστικες εταιρίες υπάρχουν μόνο γιά να μαζεύουν χρήμα γιά την ”λειτουργία” τους και ολόκληρος Ελληνισμός Αμερικής, κατάντησε να έχει μόνο την φωνή του γερουσιαστή Μενέντεζ, ως ”λόμπι”.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ασοβάρευτη κυβέρνηση ”άριστων”, αντί να δίνει χρήμα γιά ”λόμπι” στις ΗΠΑ, έδωσε 2+ εκατ. ευρό στο ”βαρέλι δίχως πάτο”, την Θεολογκή Σχολή Βοστώνης, από την οποίαν αποφοιτούν παπάδες, χωρίς γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Η Τουρκία, ως σοβαρή χώρα, γνωρίζει τι κάνει. ‘Εχει σταθερή εξωτερική πολιτική σε βάθος χρόνου, συγκεκριμένους στόχους. Διαθέτει 5 εκατ. δολ. κάθε χρόνο γιά ”λόμπι” στην Ουάσιγκτον. Επίσης, στηρίζει δραστήριες τουρκοαμερικάνικες Οργανώσεις με υπολογίσιμη παρέμβαση στην Ουάσιγκτον, όπως οι Οργανώσεις Turkish Coalition USA Political Action Committee (TC-USA PAC), Assembly of Turkish American Association κ.ά.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι διπλωμάτες της Τουρκίας κινούνται έντονα στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τους δικούς μας ”τουρίστες”.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική σε βάθος χρόνου, δεν έχει συγκεκριμένους στόχους. Αντιδρά μόνο. Η κάθε κυβέρνησή της ”πειραματίζεται” και πράττει ερασιτεχνικά σε βάθος… μήνα.

Η Ελλάδα, αντί να δίνει π.χ. 5 εκατ. δολ. τον χρόνο σε αμερικάνικη εταιρία γιά σοβαρό ”λόμπι”, προτιμά να δίνει περισσότερα από 10 εκατ. ευρό κάθε χρόνο -σε ρευστό μέσω γεν. Προξενείου Κων/πολης- στον αχόρταγο γιά χρήμα πατριάρχη Βαρθολομαίο, γιά τις ”ανάγκες του πατριαρχείου”. Τελικά ΠΟΣΕΣ ανάγκες έχει αυτό το πατριαρχείο Κων/πολης, που μαζεύει χρήμα από παντού, ειδικά από ΗΠΑ;;;

Επίσης, έχουμε και το θλιβερό φαινόμενο, Βουλή και υπουργείο Εξωτερικών, να καλύπτουν κάθε χρόνο τα έξοδα γιά τα πολλαπλά ”τουριστικά” ταξίδια του γνωστού στις ΗΠΑ ως γραφικού τυχοδιώκτη, πολιτειακού γερουσιαστή Ροντ ‘Αϊλαντ, Λου Ραπτάκη, στην Ελλάδα (που μαζεύει χρήμα από παντού γιά ”επανεκλογή”), του πρόεδρου των δήθεν ελληνικής καταγωγής ”κοινοβουλευτικών” στο εξωτερικό, με την μηδενική προσφορά, που ενδιαφέρεται και γιά θέση… Ευρωβουλευτή της ”Νέας Δημοκρατίας”.

Ο Ελληνισμός Αμερικής είναι υπολογίσιμη δύναμη στην Ουάσιγκτον, αν συντονιστεί, οργανωθεί, ενεργοποιηθεί. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν εμπιστεύεται κόμματα και ελληνικές κυβερνήσεις. Ούτε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Κατά συνέπεια, πρέπει να οργανωθεί και να κινηθεί, χωρίς τις επιζήμιες ”παρεμβάσεις” ξενοκίνητων ελληνικών κυβερνήσεων, με γνώμονα τα συμφέροντα του ‘Εθνους.

Σημ.: Οι υπάρχουσες ”λομπίστικες” ελληνικές εταιρίες στις ΗΠΑ (HALO, AHI κλπ), είναι αστείες περιπτώσεις, που ενδιαφέρονται περισσότερο γιά χρήμα, ”γιά τις ανάγκες λειτουργίας τους”.

……………………………………………………………………………………….