Ουκρανία. Κινέζοι επενδυτές της Motor Sich αντιτάχθηκαν στην εθνικοποίηση της εταιρείας

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο κινητήρας που αναπτύχθηκε από την ουκρανική βιομηχανική επιχείρηση Motor Sich στην έκθεση - RIA Novosti, 1920, 11/09/2022
© AP Photo / Andy Wong Ένας κινητήρας που αναπτύχθηκε από την ουκρανική βιομηχανική επιχείρηση “Motor Sich” στην έκθεση. Φωτογραφία αρχείου

Οι επενδυτές της Motor Sich από την Κίνα αντιτάχθηκαν στην εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στην Ουκρανία

Κινέζοι επενδυτές της Motor Sich αντιτάχθηκαν στην αναγκαστική εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, δήλωσε σε δήλωση ο Wang Jing, εκπρόσωπος των Κινέζων επενδυτών της Motor Sich PJSC.
.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, η ουκρανική δημοσίευση Ekonomicheskaya Pravda ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να εθνικοποιήσουν μια σειρά από επιχειρήσεις που ανήκουν σε Ουκρανούς ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένων των Ukrnafta , Ukrtatnafta και Motor Sich, και οι μετοχές θα γίνουν κρατική ιδιοκτησία.
.
Αργότερα, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksiy Danilov είπε ότι τα κρατικοποιημένα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ukrnafta και Motor Sich, έλαβαν το καθεστώς στρατιωτικής περιουσίας και μεταφέρθηκαν στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας .
.
«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι στην ξεδιάντροπη συμπεριφορά του κράτους της Ουκρανίας σχετικά με την πολιτικοποίηση της κανονικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς, τη βίαιη εθνικοποίηση της Motor Sich PJSC και την αδικαιολόγητη λεηλασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Κινέζων επενδυτών», αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό. του Beijing Skyrizon, ένας Κινέζος επενδυτής. Motor Sich”, στο κοινωνικό δίκτυο WeChat .
.
Η δήλωση σημειώνει ότι οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα για την νομική προστασία των δικαιωμάτων τους.
.
«Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε ενεργά με όλα τα μέρη με διάφορους τρόπους και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για την νομική προστασία των δικαιωμάτων μας», δήλωσαν οι επενδυτές.
Παράλληλα, σημειώνει το έγγραφο, «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις νόμιμες μεθόδους για να προστατεύσουμε συνεχώς, αποφασιστικά και άνευ όρων όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας».
.
Τον Νοέμβριο του 2021, το Beijing Skyrizon ανακοίνωσε ότι θα ζητούσε αποζημίωση μέσω δικαστηρίου στη Χάγη για αποζημίωση άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «ως αποτέλεσμα της άδικης μεταχείρισης του ουκρανικού κράτους προς τους Κινέζους επενδυτές τα τελευταία πέντε χρόνια και της συνεχούς χρήσης παράνομων μέτρων, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Κίνα».

……………………………………………………………………………………………