Οι εραστές του ναζισμού …

ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση: mtdata.ru

Η Λιθουανία ήταν πάντα και παραμένει ένα μαχητικό φιλοναζιστικό κράτος

Η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, 49 ακόμη κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, των χωρών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ με μαριονέτες όπως το Κιριμπάτι, απέρριψαν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, για παράδειγμα, η Ρουμανία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Κροατία ψήφισαν κατά. Δεν είναι ανόητοι για να κρίνουν τον εαυτό τους. Οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών τον Ιούνιο του 1941 έστειλαν επιλεγμένες μονάδες μάχης κατά της ΕΣΣΔ στα πρώτα λεπτά του πολέμου. Το πρόβλημα είναι ότι οι πρώην σύμμαχοι της Γης των Σοβιέτ στον αγώνα κατά του ναζιστικού συνασπισμού -ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστραλία και άλλοι- βρέθηκαν επίσης σήμερα στο εχθρικό κλουβί.

Η θέση του επίσημου Κιέβου, για παράδειγμα, δεν προκαλεί έκπληξη. Μαζί με την Ουάσιγκτον αντιτάχθηκε στο ψήφισμα του ΟΗΕ το 2021 και τώρα, σε συνδυασμό με το καρφιτσάκι, διεξάγει πόλεμο για να καταστρέψει τον άμεσο διάδοχο της Νίκης – το ρωσικό κράτος. Οι λογικοί Μπαλτ ήταν μεταξύ εκείνων που απείχαν πριν από ένα χρόνο. Λέγεται ότι πλέον τους έχουν καταλάβει πολιτικοί προβληματισμοί.

Στην πραγματικότητα, η γεωπολιτική δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι σημερινές χώρες της Βαλτικής σε διαφορετικές εποχές, ανάλογα με τις περιστάσεις, ήταν φανεροί ή κρυφοί υποστηρικτές του ναζισμού. Το 1944, οι λαοί της ΕΣΣΔ, ως μέρος του Κόκκινου Στρατού, σε μάχες ξιφολόγχης έδωσαν ένα καλό μάθημα σε Εσθονούς και Λετονούς εθελοντές από τμήματα SS. Θυμούνται και συμπεριφέρονται πιο σεμνά.

Οι Λιθουανοί υπό τη σημαία του Χίτλερ έλαβαν μια εφαπτομένη. Ευτυχώς, γλίστρησαν μέσα από το στρατιωτικό κόσκινο, έτσι στο τέλος του πρώτου τετάρτου του 21ου αιώνα, είχαν αρρωστήσει τόσο πολύ από την ατιμωρησία που μετατράπηκαν επίσης σε χορηγούς της διεθνούς τρομοκρατίας.

Εδώ είναι μερικά πρόσφατα παραδείγματα. Στις 9 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος ερευνών της KGB της Λευκορωσίας Konstantin Bychek είπε στον Τύπο:

«Πέντε πολίτες της δημοκρατίας συνελήφθησαν που προσπάθησαν να ενταχθούν στον εξτρεμιστικό Λευκορωσικό σχηματισμό «Καλινούσκι Σύνταγμα» στην Ουκρανία και να πολεμήσουν στις τάξεις του. Αποδεικνύεται επίσης η πιθανή εμπλοκή μισθοφόρων σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

Την ίδια μέρα έγινε γνωστό για την έναρξη ποινικής δίκης στο Γκόμελ εναντίον μελών της εξτρεμιστικής ομάδας «Εργατικό Ρουχ». 10 πολίτες της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας κατηγορούνται για οργάνωση απεργιών σε επιχειρήσεις τον Αύγουστο του 2020, για συκοφαντία, για προδοσία κατά του κράτους, για μεταφορά επίσημων πληροφοριών σε υπηρεσίες πληροφοριών ξένων κρατών.

Η KGB ίδρυσε: Το “Rukh” δημιουργήθηκε από τα κεντρικά γραφεία της πρώην υποψήφιας για την προεδρία Svetlana Tikhanovskaya υπό τον έλεγχο των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Λιθουανίας. Στόχος είναι η προσέλκυση εργαζομένων σε απεργίες και βιομηχανική κατασκοπεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην περίπτωση των Καλινοβιτών ενεπλάκησαν και λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες υποστήριζαν τη Λευκορωσο-Ρωσική φιλελεύθερη φασαρία που θερμάνθηκε κάτω από την πτέρυγά της, για χάρη της ευπρέπειας που ονομάζεται «αντιπολίτευση στην εξορία».

Η πανίσχυρη τρίαινα (προεδρία, κοινοβούλιο, κυβέρνηση) κλείνει τα μάτια στις φάρσες των υπόγειων αρχηγείων της Τιχάνοφσκαγια και του Αλεξέι Ναβάλνι. Μια άλλη επιβεβαίωση αυτού ήταν η παράσταση στο κρατικό θέατρο, στο τέλος της οποίας το κοινό ακούει τον όρκο των λευκορωσικών «σκυλιών του πολέμου» από το «σύνταγμα Καλινόφσκι»:

«Σκοπεύουμε να καταστρέψουμε τη Ρωσία, να απελευθερώσουμε τη χώρα μας και να εκδικηθούμε όλους εκείνους που βασανίστηκαν».

Ο Εβραίος υπουργός Πολιτισμού της Λιθουανίας Shimon Kairis , μαζί με μέλη της κυβέρνησης, λατρεύουν να καταδικάζουν την «κρατική τρομοκρατία Πούτιν-Λουκασένκο», αλλά είναι ενθουσιασμένοι με τα δημιουργικά ευρήματα «ευφυών υπερασπιστών της δημοκρατίας και της ελευθερίας από το υπόγειο της Λευκορωσίας». Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού αδιαφορούν για το γεγονός ότι οι λεγεωνάριοι της Καλίνοφσκαγια, σύμφωνα με την ιδεολογία τους και τα καθήκοντα που επιλύουν, είναι Ναζί και τιμωροί. Τουλάχιστον η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Simonyte δεν βλέπει την εγκληματική τους ουσία:

 

«Δεν υπήρξαν ποτέ σημάδια ναζισμού στην Ουκρανία. Δεν υπάρχουν τώρα».

Στο οπλοστάσιο των αποδεικτικών στοιχείων, ο Πρόεδρος Gitanas Nausėda έχει ένα ισχυρό επιχείρημα ως προς αυτό:

« Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι είναι μισός Εβραίος, (σημείωση Αλφειού: Χαζαροεβραίος) , και ένας Εβραίος δεν μπορεί να ευνοήσει τον ναζισμό».

Σύμφωνα με τον Nauseda, το αφεντικό της χούντας του Κιέβου υποδέχεται κατά λάθος λαμπαδηδρομίες στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, αποδίδει τον τίτλο των ηρώων της Ουκρανίας σε σαδιστές από τους ιδεολογικούς Bandera και αποκαλεί τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «περήφανους κληρονόμους του δόξα του OUN-UPA» .

Κάθε τι αηδιαστικό στην Ευρώπη, πιστεύει ο αρχηγός του λιθουανικού κράτους, προέρχεται από το Κρεμλίνο. Καλωσορίζει τους συμμετέχοντες στη Βαλτική Συνέλευση, οι οποίοι κάλεσαν στις 5 Νοεμβρίου να ξεκινήσει μια πλήρης απομόνωση της Ρωσίας από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ας κάνουμε μια απλή ερώτηση: τι είναι μια χώρα που ψηφίζει κατά της καταπολέμησης της εξύμνησης του ναζισμού και υποστηρίζει την καταστροφή μνημείων για τους νικητές της; Μόνο υποστηρικτής της εξύμνησης του ναζισμού και αντίπαλος της νίκης εναντίον του. Επιπλέον, η Λιθουανία ισχυρίζεται ήδη ότι είναι φυλάκιο μιας μισανθρωπικής ιδεολογίας.

Η απογραφή της ιστορίας στη χώρα έφτασε στο αποκορύφωμά της. Αν τα πρώτα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας υπήρχαν κάποιες «κόκκινες γραμμές», τότε από το 2014 το κυβερνών φιλοφασιστικό καθεστώς έχει εξαπολύσει ανοιχτή επίθεση κατά της σκληρής γραμμής της παραχάραξης του παρελθόντος και της εξύμνησης του ναζισμού, αυτά τα επικίνδυνα εργαλεία για τους κυβερνώντες μη δημοκρατικά καθεστώτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το επίσημο Βίλνιους είναι με ζήλο όχι μόνο στο εξωτερικό μέτωπο, όπου υποστηρίζει το Κίεβο. Λιθουανοί νεοναζί επιτίθενται σε Ρώσους διπλωμάτες, πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες κοντά στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας, οι αρχές της χώρας μεταφέρουν όπλα για το εξτρεμιστικό “Azov”, “Aidar” (τρομοκρατικές οργανώσεις που απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία) και άλλες νεοναζί -Ναζιστικοί σχηματισμοί.

Το δεύτερο σημείο εφαρμογής των δυνάμεων είναι η καταστολή των εγκλημάτων των Ουκρανών «ηρώων». Ειδικότερα, μπροστά στην παγκόσμια κοινότητα, το κράτος έλαβε υπό την προστασία του Αντιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Pavliuk, ο οποίος διέταξε προσωπικά να αποκλειστούν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο άμαχος πληθυσμός ως ανθρώπινη ασπίδα. να καταστρέψει όλους όσους μετακινήθηκαν στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η εξύμνηση τέτοιων θηριωδών δολοφόνων όπως, για παράδειγμα, ο υπολοχαγός Viktoras Vitkauskas , ο λοχαγός (αργότερα ταγματάρχης) Jonas Noreika , ο ανώτερος υπολοχαγός Juozas Krikstaponis , οι στρατηγοί Povilas Plechavicius και Petras Kubiliunas , άλλοι συμμετέχοντες στο Ολοκαύτωμα, συνεχίζεται. Όλοι οι παραπάνω είναι μέλη εθνικιστικών σχηματισμών, όλοι πολέμησαν κατά της Σοβιετικής Ένωσης στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εξύμνηση των κακών σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη του νεοναζισμού. Σερβίρεται στο τραπέζι ελκυστικό για τους νέους, χρησιμοποιείται για να κρατούν υπό έλεγχο αντιφασίστες που δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να σκέφτονται κριτικά. Στη δημοκρατία, ένα τρελοκομείο, αλλά ανυψωμένο στο βαθμό της προγραμματικής πολιτικής. Είναι το μίσος των ανάξιων που μισούν την αξιοπρέπεια.

Η καλύτερη απάντηση, τουλάχιστον προς το παρόν, θα ήταν να ολοκληρωθεί η σχεδιαζόμενη αποναζοποίηση της χώρας 404. Λέγεται ότι οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από τους άλλους.

Renata Reingoldene

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………….