Η Ρωσσία αποσύρει τα στρατεύματα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στη Χερσώνα !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Kherson - RIA Novosti, 1920, 09.11.2022
© AFP 2022 / Andrey Borodulin Kherson. Φωτογραφία αρχείου

«Η Χερσώνα και οι παρακείμενοι οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν πλήρως και να λειτουργήσουν, οι ζωές των ανθρώπων βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο», είπε ο Σουροβίκιν.

[ * Εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Kherson, Kirill Stremousov, που σήμερα το πρωί ανακοίνωσε τις βαριές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή, σήμερα σκοτώθηκε σε ατύχημα !! ]

Ο Σόιγκου συμφώνησε με την πρόταση του Σουροβίκιν να αποσύρει τα στρατεύματα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συμφώνησε με την πρόταση του διοικητή της Κοινής Ομάδας Ρωσικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν να οργανώσει την άμυνα στην περιοχή Χερσώνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, μεταδίδει το RIA Novosti
.
“Προτείνεται μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης για την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Επιπλέον, μέρος των δυνάμεων και των μέσων θα απελευθερωθεί, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ενεργές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών, σε άλλες κατευθύνσεις στη ζώνη επιχειρήσεων», είπε ο Σουροβίκιν.
.
Διευκρίνισε ότι «ο ελιγμός των στρατευμάτων θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, σχηματισμοί και μονάδες θα καταλάβουν αμυντικές γραμμές και θέσεις προετοιμασμένες με όρους μηχανικής στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου».
.
«Η Χερσώνα και οι παρακείμενοι οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν πλήρως και να λειτουργήσουν, οι ζωές των ανθρώπων βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο», είπε ο Σουροβίκιν.
.
Τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το φράγμα Kakhovka – αυτό μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικές απώλειες. Αυτό απειλεί να απομονώσει τα στρατεύματα στη δεξιά όχθη του Δνείπερου εάν δεν αποσυρθούν από εκεί.
Ο διοικητής σημείωσε επίσης ότι ο εχθρός χτυπά εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολεία, νοσοκομεία και άλλες κοινωνικά σημαντικές εγκαταστάσεις.
Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
.
Ο Σουροβίκιν πρόσθεσε επίσης ότι σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, τα ρωσικά στρατεύματα αντιστέκονται επιτυχώς στις εχθρικές επιθετικές προσπάθειες. Μόνο στην κατεύθυνση Kherson, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο ανήλθαν σε:
  • περισσότεροι από 9,5 χιλιάδες νεκροί και τραυματίες.

  • περισσότερες από 200 δεξαμενές.

  • 500 τεθωρακισμένα οχήματα.

  • περίπου 600 οχήματα για διάφορους σκοπούς.

  • περισσότερα από 50 πυροβόλα και όλμους.

Οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων είναι επτά έως οκτώ φορές λιγότερες από αυτές των ουκρανικών.

……………………………………………………………………………………………….