Όπως στο Στάλινγκραντ ή χειρότερα ! Οι Ουκρανoί και οι Ρώσσοι προετοιμάζονται για τη μάχη της Χερσώνας !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ορισμένοι ειδικοί συμφώνησαν ακόμη και στην ανάγκη να εγκαταλειφθούν προσωρινά τα «δυσμενή σύνορα» και να υποχωρήσουν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Είναι αλήθεια ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο τα στρατεύματα «παρασύρονται στη Χερσώνα, όπου προετοιμάζονται οι γραμμές άμυνας και μόνο ο θάνατος περιμένει τους Ουκρανούς».

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η πιθανή μάχη για τη Χερσώνα θα είναι καθοριστική στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας, συγκρίνοντάς την με τη μάχη για το Στάλινγκραντ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες διαφωνούν πότε θα ξεκινήσει η πολύ «αποφασιστική μάχη», αναφέρει το eNews.

  • Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει επίθεση τις επόμενες εβδομάδες λόγω φθινοπωρινής λάσπης. Το ίδιο “General Frost” μπορεί να παίξει και στα συν και στα πλην πιο κοντά στον Δεκέμβριο, όταν η γη παγώνει.
  • Άλλοι αντιτίθενται: αντίθετα, είναι «άβολο» να πολεμάς σε κρύο και πάγο, και ως εκ τούτου «όλα θα κριθούν τον Νοέμβριο».

“Ταυτόχρονα, είναι κατηγορηματικά αδύνατο να παραδοθεί η Χερσώνα – αυτή είναι ήδη μια περιοχή της Ρωσσίας και η υποχώρηση θα γίνει μια τεράστια ιδεολογική ήττα, ανεξάρτητα από το πόσο στρατιωτικά προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν. Θα είναι προβληματικό να επιβιώσεις από ένα ηθικό πλήγμα αυτού του επιπέδου», αναφέρει η δημοσίευση.

Ο γραμματέας Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της περιοχής Χερσών, Αλεξάντερ Φόμιν , πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν απομείνει στην πόλη που πιστεύουν στην προστασία του ρωσικού στρατού.

Δεν είναι δύσκολο να επιβιώσεις καθαρά οικονομικά εδώ, αλλά ορισμένες θέσεις τιμών είναι εκπληκτικές, για παράδειγμα, λουκάνικο σε τιμή 1.000 ρούβλια ανά 1 κιλό. Το ίδιο στη Μόσχα κοστίζει το μισό. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν, οι καφετέριες λειτουργούν και μάλιστα με καλό καφέ και κουζίνα.

Όπως εξήγησε στην πύλη ο στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας Vladimir Sapunov , οι χειμερινές μάχες δεν μπορούν να αποκλειστούν, αλλά δεν εξαρτώνται όλα από τον καιρό: οι στρατηγικοί στόχοι της διοίκησης και των δύο πλευρών είναι σημαντικοί. Ταυτόχρονα, μια υποχώρηση στην αριστερή όχθη είναι εντελώς περιττή, είτε από στρατιωτική είτε από πολιτική άποψη.

«Η παράδοση της Χερσώνας είναι σαν να παραδίδεις τη μητέρα σου σε βασανιστήρια και εκτελέσεις», γράφουν στο Telegram, σημειώνοντας ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η μάχη «θα επισκιάσει όλες τις μάχες που έχουν γίνει στο παρελθόν».

Η μάχη για την Χερσώνα μπορεί πράγματι να γίνει ανάλογο της Μάχης του Στάλινγκραντ και ο συμβολισμός σε αυτή την περίπτωση είναι τεράστιος. Η Χερσώνα είναι μια ρωσσική πόλη και θα πρέπει να παραμείνει έτσι, δεν υπόκειται σε διαπραγματεύσεις, κατέληξε ο αναλυτής.

Σύμφωνα πάλι με την pravdaΚαζάκοφ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετακινούνται στην τρίτη φάση του SVO - την απελευθέρωση των μεγάλων πόλεων

Προγραμματίζεται η τρίτη φάση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Σύντομα οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF θα επιτεθούν ενεργά και θα καταλάβουν μεγάλες πόλεις. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πολιτικός επιστήμονας Alexander Kazakov , ο οποίος ήταν σύμβουλος του εκλιπόντος προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου και ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της ΛΔΔ Alexander Zakharchenko .

«Το πρώτο είναι μια ριζική αύξηση της ομαδοποίησής μας, που συμβαίνει. Το δεύτερο είναι η αρχή της ουσιαστικής επεξεργασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας στην Ουκρανία, που συμβαίνει, ελάχιστα έχουν απομείνει εκεί. Και το τρίτο είναι η κατάληψη μεγάλων πόλεων. Είμαστε τώρα μάρτυρες της τρίτης φάσης μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Σύμφωνα με τον Καζάκοφ, η «γενική επίθεση» των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσει μέσα σε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Προβλέπει τις κύριες κατευθύνσεις – αυτές είναι η Οδησσός, το Zaporozhye και ο Nikolaev.

…………………………………………………………………………………………