Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS George Bush κατέπλευσε στο Σπλιτ της Κροατίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: seaforces.org. 

Το αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS George Bush, σε περιπολία με πολεμικά πλοία συνοδείας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Αδριατική, κατέπλευσε στο κροατικό λιμάνι του Σπλιτ, δήλωσε την Πέμπτη ο 6ος επιχειρησιακός στόλος των ΗΠΑ.

Αυτή η ομάδα πλοίων, που εισήλθε στη Μεσόγειο στις 25 Αυγούστου, εκτός από ένα αεροπλανοφόρο, περιλαμβάνει το πυραυλικό καταδρομικό USS Leyte Gulf, τέσσερα αντιτορπιλικά – USS Nitze, USS Farragut, USS Truxtun και USS Delbert Black και ένα υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης με πυραύλους Tomahawk.

Μια αμερικανική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου, με επικεφαλής το νέο πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford, κατευθύνεται επίσης προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να φτάσει εκεί στα μέσα Νοεμβρίου. Το αεροπλανοφόρο που μεταφέρει περίπου 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων μαχητών-βομβαρδιστικών F-35C πέμπτης γενιάς, θα προσεγγίσει τη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ στη νότια Αγγλία. Στην πορεία, συνοδεύεται από ένα καταδρομικό πυραύλων, αντιτορπιλικά και ένα επιθετικό πυρηνικό υποβρύχιο.

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………….