Πολωνία: Υψώνει αγκαθωτό φράκτη στα σύνορά για τους πρόσφυγες και η Ιταλία απαγορεύει την είσοδο σε πλοία με πρόσφυγες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολωνία: Υψώνει ανελέητα αγκαθωτό φράκτη στα σύνορά της με το ρωσσικό Καλίνινγκραντ κατά των προσφύγων, κάτι τέτοιο έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν.

 Η κατασκευή του φράκτη ύψους 2,5 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων  ξεκίνησε, σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας, για να μην εισέρχονται πρόσφυγες στην Πολωνία. Είναι οι ίδιοι Πολωνοί που σαν “λιγούρια” άνοιξαν τα σύνορα τους στις Ουκρανέζες  πρόσφυγες και απαιτούν χρήματα χωρίς ενδοιασμούς για αυτές τις πρόσφυγες συνήθως με παιδιά, από την Ε.Ε. Η μαστροπεία σε σύγχρονο ρυθμό… Και ο εκλεκτός του λαού του Θεού πρόεδρος της Ουκρανίας  Ζελένσκι απαγορεύει τώρα σε Ουκρανούς πρόσφυγες να εισέλθουν στην Ουκρανία.

Τα ΜΜΕ ξεπερνούν το θέμα “αμάσητα”, χωρίς αμερόληπτους σχολιασμούς, οι ΜΚΟ τηρούν σιγήν ιχθύος, αλλά όχι εμείς….

Ιταλία: Δεν επιτρέπεται  να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Ιταλία  πλοία των ΜΚΟ με πρόσφυγες.

Όπως μετέδωσαν μέσα του τηλεοπτικού ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Πιαντεντόζι υπέγραψε απόφαση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι τα πλοία των ΜΚΟ «Ocean Viking» και «Humanity 1» με τους πρόσφυγες «δεν ευθυγραμμίζονται με τους ιταλικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τον έλεγχο των συνόρων και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».

Αυτές είναι οι αξίες της ΕΕ. Τα δύο μέτρα και δυο σταθμά, της επαναπροώθησης, (αγγλικά: pushback) μελέτη της μετανάστευσης που είναι ο όρος ο οποίος αναφέρεται «σε ένα σύνολο κρατικών μέτρων κατά τα οποία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απωθούνται στα σύνορα της χώρας από την οποία προήλθαν – γενικά αμέσως μετά τη διέλευση τους – χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ατομικές τους συνθήκες, δηλαδή οι λόγοι που τους ανάγκασαν να φύγουν και χωρίς καμία δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για άσυλο».

Προφανώς, οι επαναπροωθήσεις παραβιάζουν την απαγόρευση της συλλογικής απέλασης αλλοδαπών, όπως κωδικοποιείται στο Πρωτόκολλο 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Συχνά οι επαναπροωθήσεις παραβιάζουν την απαγόρευση των επαναπροωθήσεων, η οποία είναι απαγορευμένη πρακτική σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η επαναπροώθηση έρχεται σε αντίθεση με την λεγόμενη “απόσυρση” των μεταναστών (pullback), μια μορφή εξωεδαφικού ελέγχου της μετανάστευσης. Στη λεγόμενη “απόσυρση”, μια χώρα, η οποία θέλει να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να έρθουν στο έδαφός της, συνεργάζεται με μια τρίτη χώρα ώστε η τρίτη χώρα να τους αποτρέψει από το να φύγουν.