Ο Moody’s αλλάζει τις προοπτικές για τις τράπεζες σε έξι χώρες της Ε.Ε. σε «αρνητικές» από «σταθερές»

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Moody's αλλάζει τις προοπτικές για τις τράπεζες σε έξι ευρωπαϊκές χώρες σε «αρνητικές» από «σταθερές»
Φωτογραφία: Jeremy Moeller/Getty Images

Πριν μήνες γράφαμε ότι η Ευρώπη πηγαίνει ολοταχώς στην ύφεση , ενώ ο Γερμανός υπουργός Χάμπεκ έλεγε … Έχουμε σοβαρή ενεργειακή κρίση – Με ύφεση το 2023 η Γερμανία … και τα συνδικάτα της Γερμανίας να ξεκινούν προειδοποιητικές απεργίες, ζητώντας αύξηση μισθών κατά 8% εξαιτίας του πληθωρισμού, ο οποίος φτάνει στο 10,4% σημειώνοντας μεταπολεμικό ρεκόρ… ο Moody’s αλλάζει τις προοπτικές για τις τράπεζες σε έξι ευρωπαϊκές χώρες σε «αρνητικές» από «σταθερές» , επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις μας, ανέφερε ειδικά για την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας: «Η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση» !!

Σύμφωνα με το interfax, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s άλλαξε τις προοπτικές για τις τράπεζες στη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία σε «αρνητικές» από «σταθερές» εν μέσω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης λόγω της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού.

Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει χώρες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον αρνητικό αντίκτυπο των υψηλών τιμών της ενέργειας και στους κινδύνους περιορισμών στην πρόσβαση σε αυτές.

«Αναμένουμε περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών λειτουργίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Moody’s. Ο οργανισμός αναμένει επιδείνωση της ποιότητας των τραπεζικών δανείων, της κερδοφορίας και της πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

«Η άνοδος των τιμών θα επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα πολλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, προκαλώντας το σχηματισμό νέων προβληματικών δανείων», δήλωσε η αναλυτής της Moody’s, Louise Welin.

Τα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας δεν θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και οι καταναλωτές. «Η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, οι προοπτικές για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστρίας παρέμειναν «σταθερές».

………………………………………………………………………………………….