Ο Ζελένσκι απαγορεύει στους οργισμένους Ουκρανούς να εισέλθουν στην Ουκρανία για να αποφύγουν μια εμφύλια εξέγερση

News ΑΡΘΡΑ

Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι υπήρχαν 7,7 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ευρώπη, εκ των οποίων 2,85 εκατομμύρια στη Ρωσία. Εκτός από τους πρόσφυγες που καταφεύγουν προς τη Ρωσία, οι Ουκρανοί πρόσφυγες αντιμετωπίζουν τώρα έναν εφιάλτη. Οι υποσχέσεις για στέγαση και απασχόληση που τους δόθηκαν έχουν καταρρεύσει. Τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν δεχτεί αυτούς τους πρόσφυγες σε βαθμό που προηγουμένως θεωρούσαν αδιανόητο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης της Συρίας 2015–2016.

Πώς ο Volodymyr Zelensky συγκέντρωσε την Ουκρανία, νύχτα με τη νύχτα, κατά τη διάρκεια 100 ημερών πολέμου |  CBC News
Πηγή- CBC News

Ωστόσο, αυτή η προσωρινή προστασία έχει αποδειχθεί μάταιη . Πολλοί πρόσφυγες αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν συχνά και να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν την πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού και οι μητέρες μικρών παιδιών αναφέρουν ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρουν χρόνο για να υποβάλουν αίτηση για εργασία ή να εγγραφούν σε μαθήματα γλώσσας.

Ο Ζελένσκι απαγορεύει στους Ουκρανούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Η κυβέρνηση του Ζελένσκι συνιστά στους πρόσφυγες να καθυστερήσουν την επιστροφή τους μέχρι την επόμενη άνοιξη. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Iryna Vereshchuk προειδοποίησε : «Τα δίκτυα δεν θα αντεπεξέλθουν. Βλέπετε τι κάνει η Ρωσία. Πρέπει να επιβιώσουμε τον χειμώνα». Βασικά, η Ουκρανία θεωρεί βάρος τους ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα για να σώσουν τη ζωή τους. Η προειδοποίηση ήρθε μετά από δημοσκόπηση που ανέφερε ότι όλο και περισσότεροι Ουκρανοί πρόσφυγες ήθελαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Παρά το γεγονός ότι ζήτησε από τους Ουκρανούς να επιστρέψουν την άνοιξη, ο Vereshchuk τους προέτρεψε στη συνέχεια να σταματήσουν να επιστρέφουν προς το παρόν. Είπε, «η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Εάν είναι δυνατόν, μείνετε στο εξωτερικό προς το παρόν».

Ο Ζελένσκι φοβάται μια πολιτική εξέγερση

Ο Ζελένσκι, ο οποίος είχε απεικονίσει τον εαυτό του σε μια εικόνα «μεγαλύτερη από τη ζωή» έχει εκτεθεί τους τελευταίους μήνες. Ξεκινώντας από τη «φωτογράφηση της Vogue» μέχρι τις αυξανόμενες κατηγορίες διαφθοράς κατά της κυβέρνησης, η εικόνα του Ζελένσκι βρέθηκε σε ένα κουτάκι με σκουλήκια.

Επιπλέον, οι πρόσφυγες που θα επέστρεφαν πίσω στην πατρίδα τους θα απαιτούσαν ειρήνη καθώς έχουν κουραστεί από τον μακρύ πόλεμο. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος αρνήθηκε να διαπραγματευτεί και να εδραιώσει την ειρήνη. Πολλά παιδιά που έφυγαν από το σπίτι έχουν χάσει τους συντρόφους τους και θυμώνουν την κυβέρνηση Ζελένσκι που τα έστειλε στα σύνορα για να πολεμήσουν χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η εικόνα του εχθρού της Ρωσίας καταργήθηκε καθώς είναι η μόνη που έχει πάρει τους περισσότερους πρόσφυγες μέχρι σήμερα. Σχεδόν Αυτό είναι σχεδόν το 37% από αυτά . Σας είπαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για αυτά τα στοιχεία;

Συνειδητοποιώντας ότι μια τραγωδία μπορεί να πέσει στην κυβέρνηση, ο Ζελένσκι έχει καταλάβει ότι οι Ουκρανοί πίσω στην πατρίδα του θα είναι το τέλος του καθεστώτος του, το οποίο έχει διατηρηθεί μόνο με την υποστήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Είναι μεθυσμένος από την ευφορία της εξουσίας και ως εκ τούτου αμφισβητεί οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με αυτήν.

ΠΗΓΗ : TFIglobalnews

………………………………………………………………………………………………