ΟΗΕ. 185 χώρες λένε για 30η φορά στις ΗΠΑ: Σταματήστε τον αποκλεισμό της Κούβας !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: novostivl.ru

Επετειακό ψήφισμα: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προτρέπει τις ΗΠΑ για 30η φορά να άρουν τον αποκλεισμό της Κούβας

Σήμερα, 3 Νοεμβρίου, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε εκ νέου ψήφισμα με το οποίο καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν τον οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό κατά της Κούβας. 185 χώρες ψήφισαν υπέρ, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν κατά, η Βραζιλία και η Ουκρανία απείχαν.

Στο έγγραφο που εγκρίθηκε, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εκφράζει τη λύπη της που ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοοικονομικός αποκλεισμός της Κούβας συνεχίζει να λειτουργεί και συνεπάγεται δυσμενείς συνέπειες για τον κουβανικό λαό. Το ψήφισμα καλεί όλα τα κράτη που έχουν περιοριστικά μέτρα κατά της Κούβας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο δυνατό για την άρση τους.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι ήδη το 30ο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ζητά τον τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας, η ψηφοφορία διεξάγεται σχεδόν κάθε χρόνο από το 1992.

Οι ΗΠΑ διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Κούβα το 1961 μετά την εθνικοποίηση της αμερικανικής περιουσίας στο νησί. Τότε η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την εισαγωγή εμπορικού και οικονομικού εμπάργκο κατά της χώρας.

ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………..