Σόιγκου: Η ανάπτυξη των ομαδοποιήσεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο τη Λευκορωσία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεργκέι Σόιγκου. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Ο αριθμός των ομάδων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές, φτάνοντας τους περισσότερους από 30 χιλιάδες ανθρώπους και στο εγγύς μέλλον μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο πρωτίστως τη σύμμαχο της Ρωσίας, τη Λευκορωσία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου σε συνεδρίαση κοινού συμβουλίου με το στρατιωτικό τμήμα της δημοκρατίας.

«Στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και στις χώρες της Βαλτικής, αναπτύσσονται ένοπλες δυνάμεις μη περιφερειακών κρατών του ΝΑΤΟ. Δημιουργούνται νέες πολυεθνικές τακτικές ομάδες ταγμάτων στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Από τον Φεβρουάριο του 2022, ο αριθμός της ομάδας έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές και ανέρχεται σε περισσότερα από 30 χιλιάδες άτομα και βραχυπρόθεσμα μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω». δήλωσε ο Σόιγκου.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ως αποτέλεσμα της αύξησης της ομάδας του ΝΑΤΟ, «οι σύμμαχοι της Ρωσίας, κυρίως η αδελφική Δημοκρατία της Λευκορωσίας, θα δεχτούν επίθεση».

Ο Σόιγκου είπε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί προτεραιότητα τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας του κράτους της Ένωσης.

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………………