Η Ρωσσία επιστρέφει στη συμφωνία σιτηρών. Χαιρετίζει ο Γ. Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Business ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να επαναλάβει την πλήρη συμμετοχή στη συμφωνία σιτηρών. Αυτό δήλωσε σε συνάντηση με μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
.
«Ταυτόχρονα, η Ρωσσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αποσυρθεί από αυτές τις συμφωνίες εάν αυτές οι εγγυήσεις παραβιαστούν από την Ουκρανία », δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
.
Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή στη συμφωνία για τα τρόφιμα αφού οι αρχές του Κιέβου χρησιμοποίησαν τον ανθρωπιστικό διάδρομο για να χτυπήσουν τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Μετά από αυτό, η Ρωσσία ζήτησε εγγύηση από την ουκρανική πλευρά ότι τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον.
.
«Οι Τούρκοι εταίροι μας ενήργησαν ως ενδιάμεσοι για την αποσαφήνιση αυτής της κατάστασης και ελήφθησαν πληροφορίες από την τουρκική πλευρά μέσω του Υπουργείου Άμυνας ότι τέτοιες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί από την Ουκρανία ότι αυτοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς», είπε ο πρόεδρος. .
.
Παράλληλα, τόνισε για άλλη μια φορά ότι ακόμη και αν η Ρωσσία αρνηθεί να συμμετάσχει στη συμφωνία, η Ρωσσία θα συνεχίσει τις παραδόσεις στις φτωχότερες χώρες.
.
“Θα είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε ολόκληρο τον όγκο σιτηρών που παραδόθηκε από το έδαφος της Ουκρανίας στις φτωχότερες χώρες. Και αυτό είναι μόνο το 4%”, είπε ο Πούτιν.
.

Όπως μεταδίδει η EADaily, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε την επανέναρξη της συμμετοχής της Ρωσίας στη «συμφωνία προϊόντος».

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Στέφαν Ντουζάριτς , γίνονται εργασίες για την άρση των εμποδίων στην εξαγωγή ρωσσικών τροφίμων και λιπασμάτων.

«Ο Γενικός Γραμματέας χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας για την ανανέωση της συμμετοχής της στην εφαρμογή της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας με στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας για την εξαγωγή σιτηρών, τροφίμων και λιπασμάτων από την Ουκρανία». – Η Prime αναφέρει έναν εκπρόσωπο του Γκουτέρες.

Τόνισε ότι ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη της συμφωνίας, καταβάλλοντας προσπάθειες για να αρθούν τα εναπομείναντα εμπόδια στην εξαγωγή ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων.

……………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Σιτηρά από Ουκρανία: Αιτία παρεμπόδισης εξαγωγών και φαρισαϊσμός της… Ούρσουλας!

Δωρεάν 500.000 τόνοι σιτηρών στις φτωχότερες χώρες από τη Ρωσσία !!

Η Ρωσσία θα προμηθεύσει με 30εκ. τόνους σιτηρών τις χώρες που έχουν ανάγκη !!

Το ρωσσικό Υπ.Εξ. έθεσε τις προϋποθέσεις επιστροφής στη συμφωνία σιτηρών !

“Θα πεινάσεις, αλλά ρωσσικό σιτάρι και λίπασμα δεν θα πάρεις κι ας είναι δωρεάν” Τιμωρούν τις φτωχές χώρες…

Πρώην δήμαρχος Τόκιο: Η Ουκρανία ήταν πάντα μια χώρα προδότης της Ρωσσίας

…………………………………………………………………………………………………..