Η Κύπρος θα χρεώνει τους Ρώσσους για τουριστικές βίζες

News ΚΥΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κύπρος θα χρεώνει τους Ρώσσους για τουριστικές βίζες από την 1η Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, επικαλούμενη πηγές του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Το τέλος βίζας για τους ενήλικες αιτούντες θα είναι 80 ευρώ, ενώ για παιδιά από 6 έως 12 ετών το κόστος θα είναι 40 ευρώ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν μια αυστηρότερη προσέγγιση για την έκδοση βίζας Σένγκεν στους Ρώσσους. Έκτοτε, χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσσία, όπως τα κράτη της Βαλτικής, μαζί με τη Φινλανδία, την Τσεχία και την Πολωνία, το τερμάτισαν και έχουν απαγορεύσει εντελώς τους Ρώσσους τουρίστες.

Η Κύπρος με μερίδιο Ρώσσων τουριστών που έφτανε το ένα πέμπτο του συνολικού αριθμού των ξένων που επισκέπτονταν το νησί, πλέον καταγράφει σημαντική μείωση μετά την προσχώρηση στις αντιρωσσικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος του εναέριου χώρου για αεροσκάφη από τη Ρωσσική Ομοσπονδία.

Σε απάντηση, η Μόσχα συμπεριέλαβε και την Κυπριακή Δημοκρατία στις μη φιλικές χώρες, σε έναν κατάλογο που διεύρυνε πρόσφατα.