Σεούλ. Πάνω από 150 νεκροί και 82 τραυματίες στον εορτασμό του Halloween. Η Ν. Κορέα κήρυξε εθνικό πένθος μέχρι τις 5 Νοεμβρίου

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εικονογράφηση: cbsnews.com.
Στη Νότια Κορέα, αυτή ήταν η πρώτη μαζική αργία μετά την άρση των μέτρων καραντίνας και το καθεστώς μάσκας. Έως και 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τον εορτασμό του Halloween στη Σεούλ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την ταραχή και τον πανικό, αλλά περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της τραγωδίας, σύμφωνα με τους διασώστες, είναι νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών. Την ίδια ώρα, περίπου δύο δωδεκάδες σοροί παραμένουν αγνώστων στοιχείων.

Η Κορέα κήρυξε εθνικό πένθος μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών από την ταραχή αυξήθηκε σε 151 άτομα, άλλοι 82 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών ήταν 19 αλλοδαποί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε 36 νοσοκομεία.
Η ταραχή ξεκίνησε σε ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Itaewon δίπλα στο ξενοδοχείο Hamilton γύρω στις 22:22 το Σάββατο (4:22 μ.μ. ET). Το δρομάκι, που ανοίγει σε έναν ευρύτερο δρόμο, είναι διαφορετικό στο ότι ο δρόμος κατεβαίνει προς τα κάτω, στενεύει και η επιφάνεια είναι ανώμαλη. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι σε μια συντριβή θα μπορούσαν εύκολα να σκοντάψουν και να πέσουν λόγω της πίεσης του πλήθους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι JTBC, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, παρά τη συντριβή, ο κόσμος συνέχισε να συγκεντρώνεται σε αυτό το στενό δρομάκι, επειδή δεν γνώριζαν για το περιστατικό ή αγνόησαν αυτό το γεγονός. Το Itaewon είναι γνωστό για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού αποκριάτικων πάρτι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο δρόμο ακουγόταν δυνατή μουσική, πολλοί άνθρωποι ήρθαν με κοστούμια, οπότε «δεν ήταν ξεκάθαρο αν όντως λιποθυμούσαν ή αν ήταν απλώς ένα παιχνίδι». Μετά το σχηματισμό συνωστισμού, οι άνθρωποι στο στενότερο μέρος του δρόμου ζήτησαν από όσους πλησίαζαν να κάνουν πίσω, αλλά λόγω του θορύβου και της μουσικής, αυτά τα αιτήματα δεν εισακούστηκαν από αυτούς που προσπάθησαν να προχωρήσουν.

Το πρακτορείο Yonhap επικαλείται φήμες ότι ο συνωστισμός οφειλόταν στην επιθυμία να δουν μια διασημότητα ή να μοιράσουν καραμέλες με ναρκωτικά σε κοντινά κλαμπ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε σε ενημέρωση ότι αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, οι αρχές επιβολής του νόμου σκοπεύουν να διερευνήσουν εάν τα μπαρ και τα κλαμπ της περιοχής τηρούσαν τους κανόνες ασφαλείας.

ΕΑdaily

……………………………………………..

……………………………………………………………………………………………