Νότια Αφρική. Ένας βασιλιάς των Ζουλού στέφθηκε για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο βασιλιάς των Ζουλού Misuzulu Cincobile Zulu. Εικονογράφηση: bbc.com 

Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, ένας βασιλιάς των Ζουλού στέφθηκε στη Νότια Αφρική

Στην πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής πραγματοποιήθηκε η στέψη του 48χρονου βασιλιά των Zulus Misuzulu Sinkobile Zulu. Η τελετή ήταν η πρώτη από το 1971.

Οι Ζουλού είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη Νότια Αφρική, αποτελώντας το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής. Ο τελευταίος βασιλιάς των Ζουλού , ο Goodwillu Zwelitini , ο οποίος κυβέρνησε για περίπου 50 χρόνια, πέθανε τον Μάρτιο του 2021. Άφησε 26 παιδιά (από έξι γάμους) και ως εκ τούτου ο ανταγωνισμός για τον θρόνο ήταν σκληρός.

Ο νέος βασιλιάς Misuzul Zwelitini είναι 48 ετών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Jacksonville των Η.Π.Α. Έχει δύο συζύγους και τρεις γιους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο μονάρχης μίλησε κατά της σεξουαλικής βίας στη Νότια Αφρική (η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης στον κόσμο).

«Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών είναι ντροπή για το έθνος μας. Οι γυναίκες χρειάζονται σεβασμό και προστασία. Εμείς, ως άνδρες, πρέπει να καταβάλουμε περισσότερη προσπάθεια σε αυτό». είπε ο βασιλιάς των Ζουλού.

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………..