Βαυαρός πρωθυπουργός: Ο Σολτς εξαπατά όλη την Ε.Ε.

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder. Εικονογράφηση: spiegel.de

Η σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας είναι μια από τις πιο ανίκανες σε ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Markus Söder.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος CSU στην πόλη του Άουγκσμπουργκ, ο Markus Söder είπε:

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι ίσως μια από τις πιο αδύναμες στην ιστορία της Γερμανίας. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ αργά, η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα, συχνά ενεργεί κοντόφθαλμα, σκέφτεται μόνο αφού έχουν ήδη ξεκινήσει τα μέτρα.

Ο επικεφαλής του CSU επέκρινε επίσης τον επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας , Ρόμπερτ Χάμπεκ , θεωρώντας τον πολιτικό υπεύθυνο για την αδυναμία διασφάλισης της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της Γερμανίας.

«Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Οικονομικών να προτείνει στους βιομήχανους να αναστείλουν τη δουλειά τους  », είπε ο Βαυαρός πρωθυπουργός, συνιστώντας στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς «να ανασχηματίσει την κυβέρνηση ως προς αυτό».

Σύμφωνα με τον Σόντερ, ο πιο ανίκανος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο, ειδικότερα, εκπροσωπείται από τον Χάμπεκ και την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ .

«Ο Θεός να μας σώσει από τους «πράσινους» πρωθυπουργούς στην κεφαλή των ομοσπονδιακών πολιτειών στο μέλλον». αναφώνησε ακόμη και ο αρχηγός του CSU.

Η κριτική του Söder στο Κόμμα των Πρασίνων εξηγήθηκε, μεταξύ άλλων, από την αρνητική θέση του κόμματος στο θέμα της συνέχισης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία. Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Γερμανίας να αφήσει τους πυρηνικούς σταθμούς σε εφεδρεία μόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2023, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας επανέλαβε το αίτημά του να παραταθεί η λειτουργία και των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024.

«Δεν πρόκειται για μια πράσινη ταυτότητα, αλλά για τους πολίτες μας και χρειάζονται ηλεκτρισμό», τόνισε ο Σόντερ.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ δέχθηκε επίσης πυρά για την πρόσφατη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα στη χώρα.

«Δεν μπορώ πλέον να ακούω το συνεχές βλέμμα του Lauterbach. Δεν μπορείτε να εκφράσετε φόβους για ένα νέο κύμα της πανδημίας και να επιτρέψετε το κάπνισμα ζιζανίων», επέκρινε ο επικεφαλής του CSU. Όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Αλλά δεν πρέπει να μιλάμε για νέους περιορισμούς».

Μιλώντας για την τρέχουσα εξωτερική πολιτική της FRG, ο Söder εξέφρασε τους φόβους του σε σχέση με τη «διπλωματική απομόνωση» στην οποία βρέθηκε το επίσημο Βερολίνο.

«Ο Όλαφ Σολτς εξαπατά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», παραδέχτηκε ο Βαυαρός πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την «ανεπίσημη» ακύρωση της συνεδρίασης του Γαλλο-γερμανικού Συμβουλίου Υπουργών. «Το Βερολίνο ενεργεί αυτήν τη στιγμή εξαιρετικά φασαριόζικο και αλαζονικό. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε στενότερη συνεργασία, διαφορετικά κινδυνεύουμε να απομονωθούμε στην εξωτερική πολιτική».

Daniil Vinogradov

ΕΑdaily

……………………………………………………………..

Σχετικά … για τον Σολτς

Ολαφ Σόλτς: Αποφασίζω και διατάζω

Ένας εναντίον όλων. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαλύει την Ευρώπη

Αντιδράσεις στην Γερμανία μετά την πρόσφατη απόφαση του Σόλτς

………………………………………………………………………………………………………..