Ούγγρος υπουργός: Ο εφευρέτης των κυρώσεων των Βρυξελλών είναι «ο καλύτερος φίλος της Ρωσσίας»

News Politics ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Gergey Guyash. Εικονογράφηση: anthonycisfole.blogspot.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : Καλά τα λέει ο Ούγγρος , ότι η Ε.Ε. με τις κυρώσεις έβλαψε τον εαυτό της, παρά το ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι οι δυτικές αντιρωσσικές κυρώσεις είναι αποτελεσματικές και σωστές !! … , τον οποίον ο Όσκαρ Λαφονταίν αποκάλεσε : Ο βλάκας του Πούτιν – Ο βλαμμένος του Μπάιντεν … και η Ζάρα Βάγκενκνεχτ , στη Βουλή της Γερμανίας , πρόσθεσε : Έχουμε την πιό ηλίθια κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Ένας χρήσιμος ηλίθιος εναντίον όλων. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαλύει την Ευρώπη

Ο Ούγγρος όμως τα λέει μισά … διότι όπως αποκαλύπτεται σε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο (με ημερομηνία Ιανουαρίου 2022 , ένα μήνα πριν την Ουκρανική κρίση) , [ … δίνεται λεπτομερής περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σχεδιάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Το έγγραφο, με ημερομηνία Ιανουαρίου, αναγνωρίζει ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική που ακολουθείται στην Ουκρανία θα πιέσει τη Ρωσία να χρειαστεί να επέμβει στρατιωτικά στη χώρα. Σκοπός, εξηγούν, είναι να εισαχθεί ένα πακέτο κυρώσεων που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό.
  • Η οικονομία της Ε.Ε. , αναφέρει, “αναπόφευκτα θα καταρρεύσει” ως αποτέλεσμα αυτού – και χαίρεται, μεταξύ άλλων, που πόροι έως και 9000 δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να εισρεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η καλά μορφωμένη ευρωπαϊκή νεολαία θα αναγκαστεί να μεταναστεύσουν.
  • Ο κύριος στόχος που περιγράφουν είναι να διχάσουν την Ευρώπη – ειδικά τη Γερμανία και τη Ρωσία – και να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία με το να βάλουν χρήσιμους ηλίθιους στην πολιτική να σταματήσουν τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες στην ήπειρο… ]

Μπορεί οι πέραν του Ατλαντικού να μην είναι οι «οι καλύτεροι φίλοι της Ρωσσίας» , είναι όμως … «οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ευρώπης και οι καλύτεροι φίλοι της τσέπης τους» !!!

……………………………………………

Ούγγρος υπουργός: Ο εφευρέτης των κυρώσεων των Βρυξελλών είναι «ο καλύτερος φίλος της Ρωσσίας»

Όποιος επινόησε τις κυρώσεις των Βρυξελλών για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ο καλύτερος φίλος της Ρωσίας, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έβλαψε τη Ρωσία, αλλά τον εαυτό της, δήλωσε ο υπουργός του Γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Gergely Gouyash στην ελβετική εβδομαδιαία εφημερίδα Weltwoche.

Ο Weltwoche, μιλώντας για τη συνομιλία με τον Gergely Gouyash, τόνισε σε μια επιλογή που δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου στο τεύχος της δημοσίευσης ότι ο ευρωπαϊκός Τύπος και οι πολιτικοί των Βρυξελλών ασκούν και πάλι δριμεία κριτική στην Ουγγαρία, αυτή τη φορά λόγω της συμπεριφοράς της στον πόλεμο στην Ουκρανία. σύνδεση με την οποία ο υπουργός Gouyash τόνισε ότι η Ουγγαρία δεν είναι «δούρειος ίππος» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν .

Τέτοιες κατηγορίες είναι «το χειρότερο είδος προπαγάνδας», τόνισε ο Gouyash, επισημαίνοντας ότι η Ουγγαρία «καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας» με τον ίδιο τρόπο όπως τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ και έχει παράσχει στην Ουκρανία τη «μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια». στη δεύτερη μεταπολεμική ιστορία του, και 1,2 εκατομμύρια Ουκρανοί κατέφυγαν από και προς την Ουγγαρία μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ουγγαρία παρέχει επίσης οικονομική στήριξη στην Ουκρανία εντός της ΕΕ και υποστηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, είναι ξεκάθαρο ότι η Δύση δεν μπορεί να συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική της, εξήγησε ο Ούγγρος υπουργός, προσθέτοντας ότι η ΕΕ έχει βλάψει όχι τους Ρώσους, αλλά την ίδια, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, με κυρώσεις.

«Φέτος η Ρωσία κέρδισε διπλάσια από πέρυσι. Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι αυτός που επινόησε αυτές τις κυρώσεις είναι ο καλύτερος φίλος της Ρωσίας», δήλωσε ο Gergely Guiyash, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της «ρωσικής επιθετικότητας».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ξεκινήσει μια «ευρωπαϊκή συζήτηση» σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ούγγρος υπουργός είπε ότι χρειάζονται λογικές κυρώσεις, «οι οποίες βλάπτουν τη Ρωσία, όχι την Ευρώπη».

Εξήγησε ότι η Ουγγαρία ακολουθεί μια πιο διαμεσολαβητική και μη επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσίας για τον κύριο λόγο ότι εξαρτάται από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες. Η Ουγγαρία αντιπροσωπεύει το 90% της κατανάλωσης φυσικού αερίου και πετρελαίου από ρωσικές εισαγωγές, επομένως «η ουγγρική οικονομία και κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρωσικό αέριο και πετρέλαιο φέτος ή του χρόνου».

Σημαίνει επίσης ότι ελβετικές, αυστριακές ή γερμανικές εταιρείες με μεγάλες επενδύσεις στην Ουγγαρία δεν θα μπορούσαν να παράγουν χωρίς ρωσικό αέριο. «Ως εκ τούτου, είναι προς το κύριο συμφέρον μας, παρά τις καταδίκες και τις κυρώσεις, να διατηρήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία με τέτοιο τρόπο ώστε η εισροή ενέργειας να συνεχιστεί», δήλωσε ο Gergely Guiyash.

Δικαιολογώντας τη θέση της ουγγρικής κυβέρνησης κατά των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι τα όπλα θα μπορούσαν να μεταφερθούν μόνο μέσω των Καρπαθίων, και αυτό θα απειλούσε μια ρωσική επίθεση στην περιοχή όπου ζει η ουγγρική μειονότητα στην Ουκρανία. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό «η Υπερκαρπάθια να παραμείνει εκτός πολέμου», είπε ο υπουργός.

Οι Ουκρανοί «πολεμούν για τη χώρα τους» και «διεξάγουν έναν ηρωικό αγώνα», τον οποίο η Ουγγαρία εκτιμά ιδιαίτερα, αλλά υπάρχει μια ακόμη πιο σημαντική αξία που δεν πρέπει να ξεχαστεί, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «ένας πόλεμος ενάντια σε μια πυρηνική ενέργεια έχει μεγάλος κίνδυνος όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον όλων η κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, είπε ο Γκεργκελί Γκουιάς, τονίζοντας ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στο πλευρό της «άμεσης ειρήνης».

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………..