Μετά την Πολωνία, η Ρουμανία προσπαθεί να ξεφύγει από τη βελόνα του εμβολίου-διαφθοράς Ursula von der Leyen – Albert Burla

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Διεφθαρμένη οικογένεια Ursula von der Leyen – Albert Burla. Κολάζ: EADaily

Η Ρουμανία μπόρεσε να χρησιμοποιήσει μόνο τα μισά από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που της έχουν ήδη παρασχεθεί για την ανοσοποίηση του πληθυσμού και θα ήθελε να αποσυρθεί από την κοινή σύμβαση της Ε.Ε. για την αγορά εμβολίων, ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη News.ro στις 27 Οκτωβρίου, η οποία παρείχε στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Απαντώντας σε αίτημα της πύλης, το υπουργείο είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στη χώρα 33,655 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2021, 16,9 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί σε ασθενείς στη Ρουμανία. Άλλες 3,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν ήδη παραληφθεί και διανεμηθεί στα περιφερειακά κέντρα πωλήθηκαν στην τιμή αγοράς. Ωστόσο, το υπουργείο αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή αγοράς επειδή χαρακτηρίζεται ως εμπιστευτική βάσει της σύμβασης για το εμβόλιο.

Από τα 13 εκατομμύρια εμβόλια που υπάρχουν ακόμα, τα 3 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη λήξει και, σύμφωνα με το υπουργείο, η καταστροφή τους θα κοστίσει στον προϋπολογισμό περίπου 300.000 λέι (61.300 ευρώ).

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε επίσης ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους κατασκευαστές εμβολίων για τη μείωση της ποσότητας εμβολίου που θα προμηθεύεται στο μέλλον βάσει προηγούμενων συμβάσεων. Το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρουμανία κατάφερε να στείλει 7,1 εκατομμύρια δόσεις του συμβατικού ποσού για την περίοδο 2020-21 και 6,5 εκατομμύρια δόσεις για την περίοδο 2022-23 από τις αποθήκες του κατασκευαστή σε άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, επομένως η Ρουμανία δεν χρειάστηκε να πληρώσει για αυτές.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρο Ραφίλα άφησε να εννοηθεί ότι η Ρουμανία θα είχε πρόσβαση σε ένα νέο εμβόλιο που θα ήταν πιο αποτελεσματικό κατά των επιμέρους επιλογών ba4 και ba5 του omicron, εάν μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους κατασκευαστές για μείωση της ποσότητας εμβόλιο που συμφωνήθηκε στην αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με τη Ραφίλα, πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ένας κατασκευαστής, σύμφωνα με την αρχική συμφωνία, πρόκειται να διανείμει 11,2 εκατομμύρια δόσεις στη Ρουμανία φέτος.

Στη Ρουμανία, με πληθυσμό 19 εκατομμυρίων κατοίκων, 8,139 εκατομμύρια ή το 44,9% του πληθυσμού έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι εμβολιασμοί σταμάτησαν σχεδόν πλήρως μετά την άρση της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία τον Μάρτιο. Στους έξι μήνες από τότε, ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν μόλις αυξήθηκε κατά 25.000. Την τέταρτη δόση, που μπορούσε να λάβει από τα μέσα Μαΐου, ζήτησαν επίσης μόνο 20 χιλιάδες άτομα, δηλαδή λίγο περισσότερο από το ένα χιλιοστό του πληθυσμού της χώρας.

Η καμπύλη επιδημίας του κορωνοϊού στη Ρουμανία συνεχίζει να μειώνεται. Καθημερινές αναφορές από το Υπουργείο Υγείας έδειξαν ότι 20% λιγότερες νέες λοιμώξεις διαγνώστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. Ταυτόχρονα, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει πέσει κάτω από τα 500. Υπάρχουν 770 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Ρουμανίας, 106 από τους οποίους νοσηλεύονται στην εντατική. Όσον αφορά τους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 5 θάνατοι την ημέρα στη Ρουμανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η EADaily , η πολωνική κυβέρνηση ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) και την Pfizer τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ότι δεν θα δέχεται πλέον ούτε θα πληρώνει για τα εμβόλια Covid-19 . Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Adam Nedzielski, αναφερόμενος στην κατάσταση ανωτέρας βίας, η Πολωνία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον κύριο προμηθευτή εμβολίων στην Πολωνία, την Pfizer, ότι αρνείται να δεχθεί περαιτέρω εμβόλια, καθώς και να πληρώσει για παραδόσεις που δεν χρειάζεται. .

«Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια νομική σύγκρουση», είπε ο υπουργός Nedzelsky. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ίδια η Πολωνία δεν μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση που έχει συναφθεί με την Pfizer μέχρι το τέλος του 2023 για 6 δισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια), καθώς δεν είναι άμεσο συμβαλλόμενο μέρος λόγω του γεγονότος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες ενήργησε από την όνομα των κρατών μελών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχασαν την κυριαρχία τους παρασύρθηκαν σε ένα προφανές παγκόσμιο σχέδιο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ursula von der Leyen, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla , και επίσης, προφανώς, άλλες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. εταιρείες και υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ που πρώτα απελευθέρωσαν έναν εργαστηριακό ιό και στη συνέχεια διέλυσαν την υστερία του Covid.

«Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μαντέψουν πόσα «Eurobubble» κέρδισαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) Ursula von der Leyen και ο σύζυγός της, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla, από την αγορά ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό», ρώτησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , αναπληρωτής Πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε σχέση με την παραπάνω κατάσταση . Δηλαδή, η πρώην γυναικολόγος von der Leyen, χρησιμοποιώντας τη θέση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πλημμύρισε τις πειραματικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με εκατομμύρια δόσεις περιττών εμβολίων, στερώντας τους το δικαίωμα να λύσουν συμβόλαια με την εταιρεία του συζύγου της.

Η EADaily υπενθυμίζει: Τον Απρίλιο του 2021, οι New York Times ανέφεραν ότι η πρόεδρος της EC Ursula von der Leyen και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla, αντάλλαξαν μηνύματα κειμένου που βοήθησαν την ΕΕ να προμηθευτεί περίπου 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού . Σε αυτή τη βάση, ένας δημοσιογράφος ζήτησε πρόσβαση του κοινού σε γραπτά μηνύματα ή άλλα σχετικά έγγραφα και στη συνέχεια προσέγγισε τον Διαμεσολαβητή αφού δεν έλαβε τις ζητούμενες πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης για το θέμα: Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής τόνισε τη διαφθορά σύνδεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Pfizer

EAdaily

…………………………………………..

…………………………………………………………………………………..