Αμερικανός ειδικός: Η Ρωσσία θα καταστρέψει το τμήμα Screaming Eagles αν μπει στην Ουκρανία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση mirtesen.ru

Η Ρωσία θα καταστρέψει το τμήμα Screaming Eagles στην Ουκρανία – Αμερικανός ειδικός

Η επίλεκτη 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ “Screaming Eagles” θα καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό εάν εμφανιστεί στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε στη δική του ιστοσελίδα στις 27 Οκτωβρίου ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς , πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Ρόναλντ Ρίγκαν .

Σημείωσε ότι μετά τις ανοιξιάτικες επιτυχίες, η ρωσική επίθεση ανεστάλη καθώς το Κρεμλίνο μπήκε στον πόλεμο χωρίς αρκετούς στρατιώτες και εφέδρους. Αυτό έδωσε την πρωτοβουλία στην Ουκρανία, οχυρωμένη με δυτικά όπλα.

«Η Ουκρανία εξαπέλυσε δύο επιθέσεις. Ο πόλεμος στο νότο απέτυχε. Η Ουκρανία υπέστη μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και εξοπλισμό. Αυτός στον βορρά πέτυχε να αναγκάσει τη Ρωσία να υποχωρήσει, αλλά με βαρύ κόστος για τις ουκρανικές δυνάμεις, όχι για τους Ρώσους». — δήλωσε ο ειδικός.

Τόνισε ότι η κατάσταση αλλάζει όχι υπέρ της Ουκρανίας, αφού σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη μιας ομάδας «300.000 Ρώσων στρατιωτών που καλούνται από το Κρεμλίνο».

«Εάν αυτοί οι στρατιώτες είναι καλά εκπαιδευμένοι, εξοπλισμένοι και παρακινημένοι, οι ουκρανικές δυνάμεις, που χτυπήθηκαν σε αποτυχημένες επιθέσεις, είναι πιθανό να συντρίψουν ακόμα κι αν ο Πούτιν συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν καλό παιδί, κάνοντας λίγα για να αποτρέψει την ικανότητα του Κιέβου να διεξάγει πόλεμο». Γράφει ο Ρόμπερτς.

Συζητώντας τις πιθανές ενέργειες της Δύσης σε αυτές τις συνθήκες, υπενθύμισε τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, Τζον Λούμπας .

Είπε ότι τα στρατεύματά του ήταν σε «ανάπτυξη μάχης» 3 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία και ήταν «πλήρως έτοιμα» να περάσουν αυτά τα σύνορα ανά πάσα στιγμή .

«Τι θα συμβεί αν το κάνουν; Κατά κανόνα, τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα στερούνται τα βαρέα όπλα του πεζικού. Ένα ελαφρά οπλισμένο αερομεταφερόμενο τμήμα πιθανότατα θα κομματιαστεί από τα βαριά τεθωρακισμένα οχήματα του ρωσικού βαρέως πεζικού. — είπε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, το αποτέλεσμα ενός τέτοιου σεναρίου θα είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης από την Ουάσιγκτον. Παράλληλα, ο Ρόμπερτς επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «κανείς στη Δύση δεν κάνει καμία προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης».

Συγκεκριμένα, ο πρώην Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η φινλανδική κυβέρνηση δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βάσεων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της μετά την ένταξή της στη συμμαχία.

«Για να αποτρέψουμε τη Ρωσία από το να ανακαταλάβει εδάφη που είναι ιστορικά ρωσικά, θα φέρουμε το θέμα σε έναν πυρηνικό πόλεμο, που σημαίνει την εξαφάνιση της ζωής στη Γη». κατέληξε ο Ρόμπερτς.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι ο Στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, γνωστή και ως “Screaming Eagles”, στη Ρουμανία . Η επίλεκτη μονάδα εδρεύει λίγα χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

ΕΑdaily

………………………………………

…………………………………………………………………………………………