Ρωσσικό Υπ. Εξ.: Οι διαστημικοί δορυφόροι των ΗΠΑ μπορούν να γίνουν νόμιμος στόχος χτυπήματος

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Εικονογράφηση: nud-science.ru.

Οι εμπορικοί δορυφόροι των ΗΠΑ, εάν αναπτυχθούν ως μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να γίνουν νόμιμοι στόχοι για πλήγμα. Ο Konstantin Vorontsov, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου των Όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε την Τετάρτη, μιλώντας σε συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ξεχωριστά, θα θέλαμε να τονίσουμε την εξαιρετικά επικίνδυνη τάση που έχει εμφανιστεί ξεκάθαρα στην εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία. Μιλάμε για τη χρήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στοιχείων πολιτικής υποδομής στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών, σε ένοπλες συγκρούσεις». – αυτός είπε.

«Η σχεδόν μη στρατιωτική υποδομή θα μπορούσε να είναι νόμιμος στόχος για αντίποινα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Δύσης, η σταθερότητα των ειρηνικών διαστημικών δραστηριοτήτων, καθώς και πολυάριθμες κοινωνικοοικονομικές διαδικασίες στη γη, από τις οποίες εξαρτάται η ευημερία των ανθρώπων, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, εκτίθενται σε αδικαιολόγητους κινδύνους. είπε ο Βοροντσόφ.

ΕΑdaily

…………………………………………………………
ΑΛΦΕΙΟΣ : Η κατάσταση περιπλέκεται … Επιδεινώνεται με άσχημα ξεμπερδέματα για τον πλανήτη …

………………………………………………………………………………………………