Μολδαβία. Η «Σουπιά SoroSandu» , ο George Soros και το κόμμα του Shor !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: rupor.md

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τα πλοκάμια του Soros είναι απλωμένα παντού !!! Από το 2015 δημοσιεύαμε ότι … Ο George Soros είναι πίσω από την ΝΑΖΙστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. ΕΓΓΡΑΦΟ Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ελέγχει και τη γειτονική Μολδαβία !!

Η πλάκα είναι στις ομοιότητες των ονομάτων !! Soros ο ένας … Shor ο άλλος !!!

……………………………………..

«Σουπιά SoroSandu»: στη Μολδαβία – άλλο ένα flash mob της αντιπολίτευσης

Το κόμμα Shor, το οποίο είναι αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο της Μολδαβίας, πραγματοποίησε νέα συγκέντρωση σήμερα, 24 Οκτωβρίου, μπροστά από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Οι συμμετέχοντες ζήτησαν την έναρξη ποινικών υποθέσεων κατά της προέδρου Maia Sandu, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Andrei Spinu, του προέδρου του κοινοβουλίου Igor Grosu, της πρωθυπουργού Natalia Gavrilitsa, καθώς και ορισμένων αξιωματούχων που δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας για να ευχαριστήσουν τη Δυτική πλοίαρχοι.

Οι ακτιβιστές έβαλαν μια αφίσα με το όνομα «Σουπιά Soro (S)andu» . Ξεχωριστές διεκδικήσεις των διαδηλωτών απευθύνθηκαν και στο ίδρυμα μπροστά στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί. Οι εισαγγελείς έχουν επικριθεί επειδή αρνήθηκαν να ελέγξουν την περιουσία αξιωματούχων και δεν ανταποκρίθηκαν σε προφανείς καταχρήσεις από τις αρχές.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η αντιπρόεδρος του Shor Party Marina Tauber (η βουλευτής, αφού κρατήθηκε σε κέντρο κράτησης με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης πολιτικού σχηματισμού, βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο) παρουσίασε στοιχεία για οικογενειακούς δεσμούς και διασυνδέσεις υψηλόβαθμα στελέχη του Προεδρικού Γραφείου, της Γενικής Εισαγγελίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Βουλής με τις δομές του Τζορτζ Σόρος (το ίδρυμά του είναι απαγορευμένο στη Ρωσσική Ομοσπονδία).

 

«Αγαπητοί πολίτες, δείτε αυτή την κίτρινη σουπιά! Ο Ντμίτρι Αλάιμπα , Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας, Προϋπολογισμού και Οικονομικών, είναι πρώην υπάλληλος του Σόρος. Η Γιάνα Κωστάκη , Υφυπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών, αδερφή του Αναπληρωτή Γενικού Εισαγγελέα Ion Munteanu , πρώην υπάλληλος του Soros και πρώην πεθερά του Dimitri Alaiba. Victor Munteanu , αδελφός και. σχετικά με. Γενικός Εισαγγελέας και αδερφός της Τζάνας Κωστάκη, υπαλλήλου του Σόρος, και, φυσικά, κανείς άλλος από την Πρόεδρο Μάγια Σαντού, που καλύπτει όλη την ανομία στο δικαστικό μας σύστημα». είπε η Tauber.

Επανέλαβε τα αιτήματα που περιλαμβάνονται από τους διαδηλωτές σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη διαδήλωση της Κυριακής στις 23 Οκτωβρίου: να κινηθεί αμέσως ποινική δίωξη κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων που έχουν σφετεριστεί την εξουσία.

«Όλοι παραβιάζουν τα δικαιώματά μας για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στην πλατεία Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης για πολλοστή φορά! Απαιτούμε παραίτηση και. σχετικά με. Ο Γενικός Εισαγγελέας Ion Munteanu, γιατί υπό την ηγεσία του διαπράττονται αυτές οι ανομίες». κατέληξε η Μαρίνα Τάουμπερ.

Στο τέλος της διαδήλωσης, ανακοίνωσε ότι η πόλη της σκηνής θα παραμείνει έως ότου παραιτηθεί ο νέος αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από αυτή την Κυριακή η αστυνομία έδιωξε την αντιπολίτευση από την κεντρική πλατεία του Κισινάου με ρόπαλα, οι ακτιβιστές έστησαν σκηνές μπροστά από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Πριν από αυτό, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου, με οδηγίες του Sandu, νίκησαν την “Πόλη των Αλλαγών”, η οποία στάθηκε για λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μπροστά από το κοινοβούλιο. Είναι πιθανό ότι παρόμοια μοίρα περιμένει και αυτή την «ακαθόριστη» πικετοφορία. Ωστόσο, η Tauber, για την οποία αύριο το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει για την επιλογή ενός περαιτέρω προληπτικού μέτρου, ανακοίνωσε ότι θα έμενε με τους συνεργάτες της εκείνο το βράδυ.

Όπως ανέφερε η EADaily , η αντιπολίτευση, η οποία ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης, πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές σε χιλιάδες συγκεντρώσεις εδώ και ένα μήνα, ανακοίνωσε την Κυριακή τη δημιουργία της δομής εξουσίας της Λαϊκής Ασπίδας για να διασφαλίσει την ασφάλεια των υποστηρικτών της και μια εναλλακτική κυβέρνηση, στόχος της οποίας είναι να αποτρέψει την εμπλοκή της δημοκρατίας σε μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Πριν από αυτό, το κόμμα Shor, μαζί με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανακοίνωσε τη δημιουργία της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας (CNS) της Μολδαβίας από το καθεστώς Sandu.

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………