Πολλά ρωσσικά περιουσιακά στοιχεία κλάπηκαν από τη Δύση, είπε ο Πεσκόφ

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναπληρωτής Επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης, Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ - RIA Novosti, 1920, 24/10/2022
Πολλά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσσίας απλώς κλέβονται από τη συλλογική Δύση, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
.
Οι ηγέτες της ΕΕ ανέθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει προτάσεις για τη χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας .
“Γνωρίζετε ότι σε γενικές γραμμές, πολλά περιουσιακά στοιχεία κλέβονται τώρα από συγκεκριμένες χώρες που ανήκουν σε αυτό που ονομάζουμε συλλογική Δύση. Συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος. Πρόκειται για απολύτως παράνομες ενέργειες, είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια καταπάτηση της ιδιοκτησίας, στην προκειμένη περίπτωση, της κρατικής και της ιδιωτικής περιουσίας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
.
Η ιδέα της δήμευσης της ρωσσικής ξένης περιουσίας προς όφελος της Ουκρανίας είναι ένα ακόμη βήμα για την παραβίαση όλων των κανόνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας.
“Αυτό καταστρέφει τα θεμέλια του συστήματος οικονομικών σχέσεων που υπάρχει στον κόσμο. Η λήψη αποφάσεων όπως αυτές για τις οποίες μιλήσατε θα είναι ένα ακόμη βήμα για την παραβίαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Φυσικά, θα αναζητήσουμε τρόπους για να το καταπολεμήσουμε αυτό», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
.
Πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaya Kallas - RIA Novosti, 1920, 21/10/2022
.
.«Αν και, πρέπει να παραδεχτούμε, στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες αρνούνται ακόμη και στους επιχειρηματίες μας το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τέτοιες αποφάσεις στα δικαστήρια υποδηλώνει ότι, φυσικά, τα περιθώρια ελιγμών εδώ είναι πολύ, πολύ περιορισμένα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθίσουμε αναπαυτικά», πρόσθεσε.
.
Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν παγώσει 17,4 δισεκατομμύρια ευρώ ρωσικών επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων, τα κεφάλαια αυτά κατανέμονται άνισα σε ολόκληρη την ΕΕ.

………………………………………………………………………………………..