Νότια και Βόρεια Κορέα αντάλλαξαν προειδοποιητικά πυρά στα δυτικά θαλάσσια σύνορα !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
απεικόνιση χάρτη google

Η ένταση μεταξύ των δύο κρατών παραμένει στο κόκκινο παρά την διακορεατική στρατιωτική συμφωνία του 2018, μεταξύ των υπουργών Άμυνας με στόχο την πρόληψη των κινδύνων στρατιωτικής σύγκρουσης.

Νότια και Βόρεια Κορέα αντάλλαξαν προειδοποιητικά πυρά στα ανοιχτά της δυτικής ακτής, κατηγορώντας η μία την άλλη για παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων τους εν μέσω αυξημένης στρατιωτικής έντασης, αφού η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ διεξάγουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις και η Βόρεια Κορέα αντιδρά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς και εκατοντάδες βολές πυροβολικού στις ανατολικές και δυτικές ακτές της σε αρκετές περιπτώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Νότου.

Τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν τις ετήσιες αμυντικές ασκήσεις τους Hoguk την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί να διαρκέσουν μέχρι 28 Οκτωβρίου για να ενισχύσουν τη δική τους και συνδυασμένη ικανότητα με τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις πυρηνικές και πυραυλικές απειλές του Βορρά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ναυτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα πραγματοποιήσουν τετραήμερες ασκήσεις στα ανοιχτά της δυτικής ακτής, συγκεντρώνοντας περίπου 20 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων των αντιτορπιλικών τους εξοπλισμένων με Aegis και αμερικανικών πόρων, όπως επιθετικά ελικόπτερα Apache και A-10 αεροσκάφη κρούσης.

Η Πιονγκγιάνγκ αντέδρασε με οργή στις ασκήσεις, χαρακτηρίζοντάς τις προβοκάτσιες και απειλώντας με αντίμετρα. Η Σεούλ και η Ουάσιγκτον λένε ότι οι ασκήσεις τους είναι αμυντικές και στοχεύουν στην αποτροπή του Βορρά.

Η τελευταία ανταλλαγή πυρών έγινε εν μέσω εντάσεων, με τον Βορρά να πραγματοποιεί δοκιμές όπλων με πρωτοφανή ρυθμό φέτος.

Το Κοινό Επιτελείο του Νότου (JCS) είπε ότι μετέδωσε προειδοποιήσεις και έριξε προειδοποιητικές βολές για να διώξει ένα βορειοκορεατικό εμπορικό σκάφος που διέσχισε τη γραμμή βόρειας ορίου (NLL), το de facto θαλάσσιο όριο, περίπου στις 3:40 π.μ. (1840 GMT). Κυριακή).

Ο στρατός του Βορρά είπε ότι εκτόξευσε 10 ρουκέτες πυροβολικού αφού ένα πλοίο του νοτιοκορεατικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε το NLL και έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς «με το πρόσχημα του εντοπισμού ενός πλοίου αγνώστου ταυτότητας», σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Διατάξαμε αρχικά αντίμετρα για να εκδιωχθεί σθεναρά το εχθρικό πολεμικό πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μεταδίδει το Reuters

………………………………………………………………………………………….