Δεν θα υπάρξει HALEU: οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποκύψουν στη Ρωσσία !!

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση: pravda.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ειδικοί δεν είμαστε !!! Αλλά … οι αμερικάνοι έχουν χάσει κάθε ίχνος αντίληψης της πραγματικότητας στην προσπάθεια τους να “πολεμήσουν” , με ό,τι (δεν) έχουν , το κατ’ αυτούς θεωρούμενο αντίπαλο δέος , που είναι η Ρωσσία !!!

Έτσι προ ημερών εμπόδισαν τη συμμετοχή της Ρωσσίας στη διάσκεψη του ΔΟΑΕ* στην Ουάσιγκτον !!!

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να δηλώσουμε ότι χωρίς την επαρκή συμμετοχή της Ρωσσίας, του διεθνώς αναγνωρισμένου παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της ειρηνικής χρήσης της ατομικής ενέργειας, η Διάσκεψη της Ουάσιγκτον από πολλές απόψεις χάνει το νόημά της», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Rosatom.

Πολύ σωστά , λοιπόν , διερωτάται η αρθρογράφος … “από πού να βρουν τα καύσιμα για τη λειτουργία τους; Υπάρχει μόνο μία εταιρεία που το πουλάει και, δυστυχώς για αυτούς, βρίσκεται στη Ρωσσία” !!!

Απέκλεισαν αντικανονικά και αντιδεοντολογικά τους Ρώσσους , επειδή η διάσκεψη γίνεται στην Ουάσιγκτον …

Στο θέμα της προμήθειας πυρηνικών καυσίμων τι θα κάνουν ;;; Χωρίς την Ρωσσία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα !!! Οπότε ;;; Υπόκυψη και με την όπισθεν !!!

………………………..

Οι αμερικανικές εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή μικρών πυρηνικών σταθμών επόμενης γενιάς για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα: από πού να βρουν τα καύσιμα για τη λειτουργία τους; Υπάρχει μόνο μία εταιρεία που το πουλάει και, δυστυχώς για αυτούς, βρίσκεται στη Ρωσία, υπενθυμίζει η Pravda.Ru .

Η ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας σε σχέση με τη στρατιωτική της ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έκανε την Ουάσιγκτον να θέλει να αναπτύξει ταχύτερα την πυρηνική βιομηχανία. Η χώρα έχει ήδη σχέδια για νέους σύγχρονους αντιδραστήρες, τους λεγόμενους μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες (SMR), οι οποίοι είναι πιο αποτελεσματικοί και επίσης ταχύτεροι και φθηνότεροι στην κατασκευή. Ωστόσο, απαιτούν υψηλά εμπλουτισμένο – έως 20% αντί του συνηθισμένου 5% για την παραγωγή των περισσότερων μεγάλων πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής – ουράνιο (HALEU).

Συνέβη ότι αυτή τη στιγμή μόνο η TENEX (Techsnabexport), η οποία αποτελεί μέρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom, ασχολείται με τις εμπορικές πωλήσεις του HALEU.

Ενώ καμία δυτική χώρα δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Rosatom, ούτε η αμερικανική κυβέρνηση ούτε οι εταιρείες SMR όπως η X-energy και η TerraPower θέλουν να εξαρτώνται από τις ρωσικές προμήθειες.

Ταυτόχρονα, χωρίς αξιόπιστη πηγή καυσίμων που χρειάζονται για τους αντιδραστήρες, οι εταιρείες κατασκευής και εγκατάστασης φοβούνται ότι δεν θα λάβουν παραγγελίες για τους σταθμούς παραγωγής τους. Εξάλλου, είναι απίθανο οι πιθανοί παραγωγοί HALEU να ξεκινήσουν εμπορικές αλυσίδες εφοδιασμού για να αντικαταστήσουν το ρωσικό ουράνιο λόγω του προβλήματος.

«Κατανοούμε την ανάγκη για επείγουσα δράση για την τόνωση της δημιουργίας βιώσιμου εφοδιασμού HALEU», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η παραγωγή αυτού του τύπου καυσίμου «είναι ένα κρίσιμο έργο και όλες οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής του. αξιολογούνται».

Αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες σχεδιάζουν ήδη να παράγουν το HALEU σε εμπορική κλίμακα, αλλά θα περάσουν χρόνια μέχρι να λειτουργήσει αυτή η παραγωγή.

«Κανείς δεν θέλει να παραγγείλει δέκα αντιδραστήρες χωρίς πηγή καυσίμου και κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια πηγή καυσίμου χωρίς παραγγελίες για δέκα αντιδραστήρες», δήλωσε ο Daniel Poneman , διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού προμηθευτή πυρηνικών καυσίμων Centrus Energy.

Αν και το επίπεδο εμπλουτισμού του HALEU είναι πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο του 90% που απαιτείται για τη δημιουργία πυρηνικού όπλου, απαιτούνται ειδικές άδειες για την παραγωγή και τη μεταφορά του, καθώς και ορισμένες αναβαθμίσεις παραγωγής για την κάλυψη πρόσθετων απαιτήσεων ασφάλειας και πιστοποίησης, ειδικότερα.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να «αποσυνθέσει» το ουράνιο, αλλά αυτό θα πάρει επίσης πολύ χρόνο, αφού, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, μόνο 7,1 τόνοι υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από το 2013 έως το 2016. Από αυτή την άποψη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέρος των στρατηγικών στρατιωτικών της αποθεμάτων ουρανίου υψηλής εμπλουτισμού για την τροφοδοσία νέων αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, οι αρχές βρίσκονται ήδη στα τελικά στάδια της αξιολόγησης του αποθέματος — 585,6 τόνοι συνολικά — ουρανίου υψηλής εμπλουτισμού θα πρέπει να θυσιαστεί.

ΕΑdaily

……….

…………………………………

Σχετικό – “άσχετο” … Πρόκληση με «βρώμικη πυρηνική βόμβα» ετοιμάζει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου !!

………………………………………………………………………………………………….