Ρωσσία. Αεροσκάφος Su-30 έπεσε πάνω σε διώροφο σπίτι στο Ιρκούτσκ. Νεκροί οι πιλότοι.

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιά σε ιδιωτικό σπίτι ως αποτέλεσμα της συντριβής ενός αεροσκάφους Su-30 στο Ιρκούτσκ - RIA Novosti, 1920, 23/10/2022

Ο κυβερνήτης του Ιρκούτσκ Kobzev ανακοίνωσε τη συντριβή ενός αεροσκάφους Su-30 σε διώροφο κτίριο κατοικιών

ΜΟΣΧΑ, 23 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Στο Ιρκούτσκ, το αεροσκάφος Su-30 συνετρίβη σε ξύλινο σπίτι στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ιγκόρ Κομπζέφ.
.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, στο Ιρκούτσκ, ένα αεροσκάφος της κατηγορίας Su έπεσε σε διώροφο σπίτι στην οδό Przhevalsky», αναφέρει η καταχώριση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.
Η περιφερειακή έδρα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι το μαχητικό Su-30 συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμών, ο UCK διευκρίνισε αργότερα ότι ήταν πτήση αποδοχής. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το αεροπλάνο έπεσε σε σπίτι στην οδό Πάβελ Κρασίλνικοφ. Και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν. Η έκταση της φωτιάς ήταν 200 τετραγωνικά μέτρα, η υπαίθρια καύση εξαλείφθηκε.
Στο σπίτι που συνετρίβη το αεροπλάνο ζούσαν πέντε άτομα. Δεν ήταν στο σπίτι τη στιγμή της συντριβής. Οι περιφερειακές αρχές θα πληρώσουν εκατό χιλιάδες ρούβλια για δύο οικογένειες.
Το περιστατικό άφησε 150 σπίτια χωρίς ρεύμα.
Η εισαγγελία ελέγχει, η ηγεσία της Ανακριτικής Επιτροπής έστειλε ιατροδικαστές από το κεντρικό γραφείο στο σημείο της συντριβής. Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με το άρθρο για παράβαση των κανόνων ασφάλειας και λειτουργίας των αερομεταφορών.
.
Πυρκαγιά σε ιδιωτικό σπίτι ως αποτέλεσμα της συντριβής ενός αεροσκάφους Su-30 στο Ιρκούτσκ - RIA Novosti, 1920, 23/10/2022

…………………………………………………………………………………………..