Η ηγεσία της αμερικανικής μεραρχίας στη Ρουμανία δήλωσε την ετοιμότητά της να εισέλθει στην Ουκρανία 

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση: yandex.ru.

Οι διοικητές της 101ης μεραρχίας των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων των ΗΠΑ δήλωσαν έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση επιδείνωσης της σύγκρουσης. Αυτό αναφέρθηκε στις 21 Οκτωβρίου από το CBS News.

«Ο διοικητής της μονάδας είπε στο CBS News αρκετές φορές ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ακόμη και αυτή την ερχόμενη νύχτα και, παρόλο που ήρθαν για να προστατεύσουν το έδαφος του ΝΑΤΟ, εάν υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ή επίθεση στο ΝΑΤΟ, είναι πλήρως έτοιμοι να περάσουν το σύνορα και εισέλθετε στο έδαφος της Ουκρανίας.»  — σημειώνεται στο μήνυμα.

Σύμφωνα με το κανάλι, η μεραρχία βρίσκεται στη Ρουμανία για να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις. Το αμερικανικό τμήμα εμφανίστηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 80 χρόνια στο πλαίσιο της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Στις 7 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στην ουκρανική σύγκρουση. Οι αρχές της χώρας δεν σκοπεύουν να στείλουν τον στρατό τους για να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία ή να επιτεθούν στα ρωσικά στρατεύματα.

EAdaily

…………………………………………………………………………………………….