Ο Μεντβέντεφ τρολάρει τους Ευρωπαίους: «Πόσα πήρε» η οικογένεια της Ούρσουλας, προέδρου της ΕΕ, για το εμβόλιο της Pfizer; (71 δις €)

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Ursula von der Leyen και Albert Burla. Εικονογράφηση: EADaily

Ο Μεντβέντεφ τρολάρει τους Ευρωπαίους: «Πόσα πήρε» η οικογένεια της αρχηγού της ΕΚ για το εμβόλιο της Pfizer ;

Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μαντέψουν πόση «ευρωφούσκα» κέρδισαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) Ursula von der Leyen και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla, από την αγορά ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό. Αυτό δήλωσε σήμερα, 20 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η επικεφαλής της ΕΚ «αγόρασε από τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer 4,6 (!) δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του Covid για 71 (!) δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτές είναι δέκα δόσεις εμβολίων για κάθε πολίτη της ΕΕ. Η ζυγαριά κόβει την ανάσα. Καλά εντάξει. Άλλωστε είναι γυναικολόγος και επικεφαλής κάποιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τώρα είναι εκπρόσωπος της Big Pharma. Μια λαμπερή γενναία γυναίκα. Δεν φοβάται τίποτα”  – έγραψε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει πόσο από αυτό το αστρονομικό ποσό ευρωφυσαλίδων πήραν δύο έξυπνοι άνθρωποι: μια γυναικολόγος, η πρωθυπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον σύζυγό της (ο οποίος, κατά σύμπτωση, εργάζεται σε μια φαρμακευτική εταιρεία); Ο Μεντβέντεφ είναι ειρωνικός. – Μια τέτοια επιχείρηση της Δρ. Ούρσουλα, όπως φαίνεται, δεν θα την βγάλουν ούτε οι Ευρωπαίοι βουλευτές που είναι ανεκτικοί σε διάφορα μέρη. Αν και της αξίζει περισσότερα – ένα βραβείο από τους ευγνώμονες κατοίκους της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «αν η ξέφρενη (Βρετανίδα Πρωθυπουργός Λιζ ) Τρας αξίζει το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών για την ταχύτερη κατάρρευση των εθνικών οικονομικών , τότε ο υποψήφιος για το Νόμπελ Ιατρικής για ποιοτική περικοπή χρημάτων για εμβόλια είναι η Ούρσουλα φον ντερ. Leyen.”

Η EADaily υπενθυμίζει: Τον Απρίλιο του 2021, οι New York Times ανέφεραν ότι η Πρόεδρος της EC Ursula von der Leyen και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla, αντάλλαξαν μηνύματα κειμένου που βοήθησαν την ΕΕ να προμηθευτεί περίπου 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Σε αυτή τη βάση, ένας δημοσιογράφος ζήτησε πρόσβαση του κοινού σε γραπτά μηνύματα ή άλλα σχετικά έγγραφα και στη συνέχεια προσέγγισε τον Διαμεσολαβητή αφού δεν έλαβε τις ζητούμενες πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τώρα, η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Emily O’Reilly είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εάν υπήρχαν ζητήματα που λέγεται ότι αφορούσαν μεγάλες συμφωνίες εμβολίων και εάν το κοινό έχει δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά. Σύμφωνα με τη διαμεσολαβήτρια, διαπίστωσε παραβιάσεις και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει ολοκληρωμένη έρευνα στα γραπτά μηνύματα, αλλά η τελευταία απάντηση από την Επίτροπο για τις Αξίες και τη Διαφάνεια της ΕΕ, Βέρα Ζούροβα , δεν έδειξε εάν πραγματοποιήθηκε σωστή έρευνα στα γραπτά μηνύματα. . Όπως τόνισε ο O’Reilly, «οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις πολυεθνικές τακτικές λόμπι των ΗΠΑ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κειμένου που διέρρευσαν, δείχνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα για τη δημόσια διοίκηση».

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………….