Στην περιοχή Χερσώνα, απωθήθηκαν οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού που υφίσταται μεγάλες απώλειες

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Stele of Kherson - RIA Novosti, 1920, 19/10/2022
© RIA Novosti Στήλη της Χερσώνας. Φωτογραφία αρχείου
Stremousov: Οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διαρρήξουν το μέτωπο απωθήθηκαν στην περιοχή Kherson, τίποτα δεν απειλεί την περιοχή
ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 19 Οκτωβρίου Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε όλες τις προσπάθειες να διαρρήξουν τα ουκρανικά στρατεύματα την περιοχή Χερσώνα, δήλωσε στο RIA Novosti ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης.

“Όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν. Δεν μπορούν πλέον να έχουν μια απότομη κατάληψη, όλες οι προσπάθειές τους έχουν σταματήσει”, είπε.

Ο Στρεμούσοφ τόνισε ότι τώρα η περιοχή Χερσώνα δεν κινδυνεύει.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι υπό έλεγχο. Η γραμμή άμυνας δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό, τόνισε ο υπαρχηγός της περιφέρειας.
Διαδραστικός χάρτης της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία
.
Επιπλέον, ο Stremousov αξιολόγησε θετικά την εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου στην περιοχή.

«Η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου θα απλοποιήσει ορισμένα από τα καθήκοντα του στρατού», εξήγησε στο Channel One.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν θα υπάρξουν άλλες συνομιλίες με τους Ναζί».
Σήμερα το απόγευμα, ο Stremousov ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν στην επίθεση προς την κατεύθυνση Novaya Kamenka-Berislav, στην περιοχή Kherson, αλλά η προέλασή τους ανακόπηκε.
.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν δυνάμεις στις κατευθύνσεις Kherson και Zaporozhye για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση. Όπως είπε ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης, στρατηγός του στρατού Σεργκέι Σουροβίκιν , την προηγούμενη μέρα, οι πληροφορίες δείχνουν ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες μεθόδους πολέμου στην περιοχή Χερσώνα και την προετοιμασία μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Χαρακτήρισε επικίνδυνη για τους κατοίκους την κατάσταση στην πρωτεύουσα της περιοχής.
.
Στρατιωτικός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Kherson - RIA Novosti, 1920, 19/10/2022
.
Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα αποκρούουν με επιτυχία όλες τις τελευταίες επιθέσεις σε διαφορετικούς τομείς του μετώπου, ο ουκρανικός στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες.
Λόγω των ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου στις 20 Οκτωβρίου στις περιοχές Kherson και Zaporozhye, στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Το έγγραφο έχει ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
.
Ο στρατιωτικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα. Στα εδάφη των περιοχών DPR, LPR, Zaporozhye και Kherson, έχει καθιερωθεί ένα μέγιστο επίπεδο ανταπόκρισης στους κινδύνους ασφαλείας.
….
Το έργο των πυροβολικών στην κατεύθυνση Kherson - RIA Novosti, 1920, 19/10/2022
Η Χερσώνα θα κρατηθεί πλήρως, κανείς δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πόλη, ο στρατός θα πολεμήσει μέχρι θανάτου, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Βολοντίμιρ Σάλντο.
.
“Υπάρχει ξεκάθαρη κατανόηση: η πόλη θα κρατηθεί πλήρως. Πρέπει απλώς να προστατεύσουμε τους αμάχους, θέλουμε οι άνθρωποι να υποφέρουν όσο το δυνατόν λιγότερο λόγω των εχθροπραξιών. Κανείς δεν θα δώσει την Kherson. Ο στρατός ξέρει τι να κάνει. Θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου», είπε ο Σάλντο στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού «Russia 24».
.
“Κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει τον Χερσώνα, αλλά είναι ανεπιθύμητο για τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη όπου θα διεξαχθούν εχθροπραξίες… Αναμένουμε επιθέσεις, η ουκρανική πλευρά δεν το κρύβει αυτό. Αυτή τη στιγμή, ο στρατός έχει αρκετή δύναμη και ικανότητες να αποκρούσουν αυτές τις επιθέσεις και, επιπλέον, να προχωρήσουν σε αντεπίθεση εάν το απαιτεί η τακτική κατάσταση… Η πόλη θα κρατηθεί», πρόσθεσε ο Σάλντο.
.
Νωρίτερα, ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν , δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορούσε να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες μεθόδους πολέμου στην περιοχή Χερσώνα και ότι το Κίεβο προετοιμάζει μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, καθώς και μια μαζική επίθεση πυραύλων και πυροβολικού στην πόλη χωρίς ανάλυση στόχων.

…………………………………………………………………………………………..