Η Αργεντινή εξετάζει αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές σιταριού καθώς η καλλιέργεια μαραίνεται

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Αργεντινή εξετάζει το ενδεχόμενο να σφίξει τις βίδες στις εξαγωγές σιταριού καθώς η ξηρασία μαραίνει τα φυτά.

Η Αργεντινή εξετάζει το ενδεχόμενο να σφίξει τις βίδες στις εξαγωγές σιταριού καθώς η ξηρασία μαραίνει τα φυτά που συλλέγονται στο τέλος του έτους και τον πληθωρισμό των τροφίμων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει συνάντηση με εξαγωγείς λόγω ανησυχιών μεταξύ των εγχώριων μυλωνάδων ότι δεν θα υπάρχει αρκετό σιτάρι διαθέσιμο σε τοπικό επίπεδο, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικά email.

Μια βίαιη περίοδος ξηρασίας και παγετών φαίνεται να πιέζει το χέρι της κυβέρνησης καθώς ταχυδακτυλουργεί τις προσπάθειες να προστατεύσει τους τοπικούς καταναλωτές από τις αυξανόμενες τιμές με την ανάγκη αναπλήρωσης των αποθεμάτων σκληρού συναλλάγματος. Περαιτέρω περιορισμοί στο σιτάρι Αργεντινής θα αυξήσουν την παγκόσμια στεγανότητα με τις εξαγωγές των ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών και τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζει να παρεμποδίζει τις αποστολές.

Η Γραμματεία Γεωργίας δεν σχολίασε αμέσως. Ο όμιλος εξαγωγής και σύνθλιψης καλλιεργειών της χώρας Ciara-Cec επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είχε συγκαλέσει συνάντηση εν μέσω ανησυχιών από τους μυλωνάδες.

Οι αρχές θέλουν να συζητήσουν τι μπορεί να γίνει για να χαλαρώσει η ζήτηση από διεθνείς αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της απώθησης αποστολών 8,8 εκατομμυρίων μετρικών τόνων σιταριού που είναι ήδη σε επίσημο μητρώο εξαγωγών καλλιεργειών. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να σταματήσουν οι έμποροι να ξεπεράσουν τα εννέα εκατομμύρια τόνους στο μητρώο έως ότου γίνει πλήρως γνωστός ο βαθμός των απωλειών παραγωγής.

Η Αργεντινή – ένας από τους κορυφαίους επτά παγκόσμιους προμηθευτές σιταριού της οποίας ο μεγαλύτερος πελάτης είναι η γειτονική Βραζιλία – εφάρμοζε στο παρελθόν ποσόστωση εξαγωγών για τη συγκομιδή 2022-2023 10 εκατομμυρίων τόνων. 

Το Rosario Board of Trade, το οποίο κάποτε προέβλεπε καλλιέργεια 19 εκατομμυρίων τόνων, τώρα λέει ότι τα φυτά θα αποδώσουν λιγότερο από 16 εκατομμύρια τόνους.

ΠΗΓΗ

………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………