Ο “θηλυκός Ιανός” Μέρκελ δολίως έπεισε τον Πούτιν στο Μινσκ κι έδωσε τον χρόνο στην Ουκρανία να ετοιμαστεί !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Sergei Stepashin - RIA Novosti, 1920, 14/10/2022
© RIA Novosti / Νίνα Ζωτίνα Σεργκέι Στεπάσιν. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Για άλλη μια φορά τα έχουμε πει εδώ στον Αλφειό από πριν !!! Την 21 Ιουλίου 2022 δημοσιεύσαμε μια συνέντευξη της Μέρκελ, με τίτλο: Μέρκελ: Οι συμφωνίες του Μινσκ «έδωσαν στην Ουκρανία πολύ χρόνο, δηλαδή 7 χρόνια, για να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα» … όπου στο 55.30 του βίντεο και μετά λέει ότι τα χρόνια 2014 και 2015 ήταν πολύ σημαντικά διότι η Ουκρανία τότε ήταν ακόμα απροετοίμαστη και εάν δεν κάναμε την συμφωνία Μινσκ ΙΙ ο Πούτιν θα έκανε τότε τεράστια ζημιά
.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που, αν και οι Ουκρανοί ζητούσαν επιμόνως από την Μέρκελ να τους ζητήσει συγγνώμη, εκείνη είπε: «Η Ουκρανία αξιοποίησε αυτά τα επτά χρόνια για να ετοιμαστεί. Δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος και δεν θα ζητήσω συγνώμη για αυτό… Η Συμφωνία του Μινσκ το 2015 μπορεί να μην ανταποκρινόταν απολύτως στα συμφέροντα της Ουκρανίας, αλλά είχε στόχο να τερματίσει την ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό δεν επιτεύχθηκε»
.
.

Από τα παραπάνω, αλλά και από τις παρακάτω δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσσίας, αποδεικνύεται περίτρανα η διπλοπροσωπία της, όπως ακριβώς την χαρακτηρίσαμε“Ο θηλυκός Ιανός Μέρκελ” , που ουσιαστικά εξαπάτησε δολίως τον Πούτιν και κέρδισε τον απαραίτητο χρόνο στους ΟυκραΝΑΖΙ να ετοιμαστούν, να εξοπλιστούν και να κάνουν τις “προσφορές τους” ένθεν κακείθεν, ώστε να έχουν την άκρατη στήριξη από όλη τη Δύση !!! 

………………………………………..

Πρώην πρωθυπουργός της Ρωσσίας Στεπάσιν: Η Μέρκελ έπεισε τον Πούτιν να υπογράψει τις συμφωνίες του Μινσκ

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ήταν ο κύριος πολιτικός που έπεισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράψει τις συμφωνίες του Μινσκ, χωρίς αυτές η Μόσχα θα μπορούσε να είχε ήδη επιλύσει το ζήτημα της απελευθέρωσης της λεγόμενης «Νοβοροσίας» από τους Ναζί, δήλωσε στο RIA ο πρώην πρωθυπουργός Σεργκέι Στεπάσιν. Novosti.
.

«Ήταν η Μέρκελ που ήταν ο κύριος πολιτικός που έπεισε τον Πούτιν να υπογράψει τις συμφωνίες του Μινσκ, όταν μπορούσαμε, καταρχήν, να λύσουμε όλα τα ζητήματα που λύνουμε σήμερα για την απελευθέρωση του μεγαλύτερου μέρους της Νοβορόσια από τους Ναζί. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα , η γερμανίδα καγκελάριος γύρισε: «Ας περιμένουμε, ας πάμε στις συμφωνίες του Μινσκ, ας διαπραγματευτούμε», είπε ο Στεπάσιν σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Με τα χρόνια της προεδρίας του, ο Πούτιν έγινε «σκληρότερος», πιστεύει ο Στεπάσιν.
.
“Με άλλαξε ως πρωθυπουργό, και θυμάμαι πώς πιστεύαμε και ελπίζαμε ότι γίναμε πραγματικά φίλοι με τη Δύση ενήλικα. Υπολόγιζα σε αυτό, τόσο ο αείμνηστος Μπόρις Νικολάγιεβιτς όσο και ο πρόεδρος”, είπε ο Στεπάσιν.
Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, ο Πούτιν είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ , τον Βρετανό Πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα Καγκελάριο , με τους οποίους η Ρωσία συμφώνησε για την επέκταση του ΝΑΤΟ και τον μη εξοπλισμό των χωρών του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν.
.
«Φυσικά, έγινε πιο σκληρός απέναντι σε αυτούς που στην πραγματικότητα εξαπάτησαν τον ίδιο και τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Στεπάσιν.

…………………………………………..

Σχετικό …

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΜΕΡΚΕΛ: «Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου όταν ζήτησα τόσα πολλά από την Ελλάδα» ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!

………………………………………………………………………………………………………..